Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Smutnieję.
- Też nie chcę, żeby Theo, Lucy i rodzice wyjechali. Mam wrażenie, że za mało czasu z nimi spędzam. Nie wyobrażam sobie tego, że ma ich tu nie być.
So you can throw me to the wolves
Tomorrow I will come back
Leader of the whole pack
Wyjadą.
Wszyscy wyjadą.
- Jak my wytrzymałyśmy te pierwsze tygodnie bez nich? - zastanawiam się na głos.
Może nie płaczę, ale to boli. Może nie mówię, ale czuję. Może nie pokazuję, ale mi zależy...
Zaciskam usta w wąską kreskę.
- Nie mam pojęcia. Jakoś będziemy musiały dać radę. - Nawet nie staram się uśmiechać. - Dobrze, że możemy przynajmniej rozmawiać przez telefony.
Leader of the whole pack
Telefon! No jasne.
- Taak. No chociaż tyle. Choć nadal to bardzo mało. - podnoszę się do góry. - Cieszę się, że mi zaufałaś. - posyłam jej uśmiech. - Będę się zbierać - patrzę na zegarek. - bo już późnawo.
Może nie płaczę, ale to boli. Może nie mówię, ale czuję. Może nie pokazuję, ale mi zależy...
Uśmiecham się.
- Dzięki, że mnie wysłuchałaś i nie oceniałaś. - Kiwam głową. - Też już będę się zbierać. Muszę się przygotować.
Wyłączam ekran i obie wychodzimy z sali kinowej.
Leader of the whole pack
Otwieram drzwi i wpuszczam Sophie do środka. Siadamy wygodnie w fotelach, a ja załączam ekran.
- Mówię ci. Zwali cię z nóg.
"You forget what you want to remember and you remember what you want to forget."
Rozsiadam się wygodnie na fotelu.
- Jeśli nie usnę w pierwszych 10 minutach... - ziewam teatralnie.
Nie ważne co mówią inni ważne, że ty wiesz co w życiu tak na prawdę się liczy.
- Uwierz mi. Nie uśniesz. - Przeszukuję listę. - O! Jest!
Załączam "Incepcję" i zaczynamy oglądać.
- Zobaczysz, powiem "A nie mówiłem?".
"You forget what you want to remember and you remember what you want to forget."
- Dobraa. - mówię przeciągle i zbywam go machnieciem ręki.- Już sie tak nie ekscytuj tylko puszczają ten film.
- Przecież go włączyłem. - Przewracam oczami. - Na chwilę zatrzymałem.
Szybko załączam go od nowa.
Zaczynamy ogladac. Film mija tak szybko,że kiedy się kończy zdziwiona patrze na zegarek.
- NIE! To nie może być koniec! - mówię oburzona. - Powiedz, że jest kolejna część!
- Nie ma! - Śmieję się - Mówiłem! A nie mówiłem?! MÓWIŁEM, ŻE TAK BĘDZIE!!!
Tańczę taniec zwycięstwa.
Wybucham śmiechem aż łzy napływają mi do oczu.
- Matko, Jay. Tancerzem to ty raczej nie zostaniesz! - chichoczę i ocieram łzy. - Boże! Przestań! - ciągnę dalej, nabijając się z niego. - Dość! - chowam twarz w dłoniach.
- Będę najlepszym tancerzem! Teraz jestem Dwójką, to mogę! - Śmieję się. - Dobra. A tak naprawdę zostanę pewnie strażakiem czy kimś takim. - Kręcę głową. - I jak ci się podobał film, Soph?
Wzdycham ciężko.
- Był świetny... Prawie idealny. - krzyżuję ramiona na piersi. - GDYBY NIE TO GŁUPIE ZAKOŃCZENIE! - krzyczę w udawanej złości.
Śmieję się.
- Wydaje mi się, że żeby to zrozumieć, trzeba obejrzeć ten film dwa razy. - Kręcę głową. - Jestem okrutnym człowiekiem. Teraz nie będziesz mogła spać przez to zakończenie.
Uśmiecham się złowieszczo.
- Będę cię nawiedzać w nocy! - mówię ze śmiechem.
- Spoko, powiadomię Jake'a, żeby zawału nie dostał. - Uśmiecham się. - Choć chyba nie miałby nic przeciwko, bo ostatnio o ciebie pytał.
Marszczę brwi.
- O mnie? - mówię zamyślona. - Szczerze to nie gadaliśmy już od tygodnia... Wiesz. Tata zamkną mnie w pokoju. - przewracam oczami i uśmiecham się krzywo. - A właściwie to wiesz czego chciał?
Śmieję się złośliwie.
- Nie powiem ci. Będziesz musiała sama z nim porozmawiać.
Krzywię się po raz kolejny.
- Jakieś spiski przeciwko mnie? - udaję urazę. - "Nie powiem ci." - mówię niskim tonem i kiwam głową.
Skoro już udajemy...
- "O mnie?" - mówię przesadnie piskliwym głosem. - "O mnie? Jake mówił o mnie? Ojejku. Mój życiowy crush o mnie mówił. OMG." - W końcu nie wytrzymuję i wybucham śmiechem.
- WCALE TAK NIE MÓWIĘ! - śmieję się i rzucam w niego poduszką.
- MÓWISZ! - odrzucam poduszkę prosto w jej twarz.
- NIE MÓWIĘ! NIE WMAWIAJ MI TAKICH RZECZY, JAY! - znów biorę poduszkę i rzucam w niego celując w głowę. Niestety, na moją niekorzyść zamiast w twarz Jaya poduszka ląduje w jego rękach. - Nie bij. - mówię chichocząc i osłaniam twarz dłońmi. - Poddaje się. Wywieszam białą flagę... - patrzę na niego przez palce.
Uwierzył. He he... To się zdziwi. Szybko łapię drugą poduszkę i rzucam. Tym razem trafiam po czym wybucham niepohamowanym śmiechem.