Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Hmm- zastanowiłam się chwilkę.- Mogę zapytać jak to jest dorastać w normalnej kochającej się rodzinie?- zapytałam niepewnie.
"People cry, not because they’re weak. It’s because they’ve been strong for too long."
Zastanawiam się przez chwilę.
- To trochę... pokręcone. Ale jest tego warte. Zawsze się wspieramy i rodzina jest dla nas najważniejsza. Teoretycznie Theo jest najstarszy, ale to zawsze ja pilnowałem jego i Harmony, a potem też Lucy. - Śmieję się. - Rodzice chyba nadal są w sobie zakochani. - Poważnieję. - Ale życie jako Siódemka nie jest super, nawet jeśli więcej rodzin jest ze sobą blisko.
"You forget what you want to remember and you remember what you want to forget."
- Domyślam że to wcale nie jest super.- powiedziałam smutno.- Ale właśnie zauważyłam że ty z całej trójki którą poznałam jesteś taki najbardziej opanowany i spokojny.
"People cry, not because they’re weak. It’s because they’ve been strong for too long."
- Ktoś musi. Z resztą, 5 lat na kopalni uczy pokory. - Śmieję się.
"You forget what you want to remember and you remember what you want to forget."
- Rozumiem, zawsze podziwiałam ludzi ciężko pracujących na utrzymanie swoje i swojej rodziny.- westchnęłam.
- Szczerz? Nie polecam. - Wybucham śmiechem. Przez chwilę milczymy. - Jak tam idzie ci z Maxem?
- Ciężkie pytanie.- spojrzałam na swoje buty zakłopotana.- Sama nie wiem, myślę że chyba dobrze, nie rozmawiam z nim często.- "tak często jak z tobą" dodałam w myślach
- On chyba w ogóle rzadko z wami rozmawia. - Patrzę przed siebie. - Harmony też mówiła, że prawie z nim nie rozmawia. Ciekawe, czy ją zostawi w pałacu na dłużej po tej akcji z Lukiem.
- Też bym chciała wiedzieć, ale wyglądał jak by nie miał nic przeciwko temu.- stwierdziłam z uśmiechem.- Ale lepiej nie gadajmy o Maxie okej?
- Zdecydowanie. - Śmieję się i patrzę na nią. - To o czym chcesz w takim razie porozmawiać, co Katy?
- Nie wiem a o czym chcesz?- zapytałam przeciągając co niektóre słowa i słodko się uśmiechając.
- Hej! - Grożę jej dla żartów palcem. - Tak się nie bawimy! Byłem pierwszy. Poza tym ty pewnie masz więcej do opowiadania, niż ja.
Roześmiałam się.- To skoro mam pewnie więcej do opowiadania, co byś chciał wiedzieć?- spojrzałam na niego spod gęstych rzęs.
Zastanawiam się, czy nie obrazi się za to pytanie, ale postanawiam zaryzykować.
- Jaka była najgłupsza rzecz, którą zrobiłaś w życiu? - Rzuca mi dziwne spojrzenie. - No co? Sama chciałaś, żebym zadawał pytania!
Zastanowiłam się, ja w życiu raczej nie robiłam głupich rzeczy bo nie miałam z kim i jak.
- Hmm nic takie bardzo śmiesznego, żenującego lub głupiego nie pamiętam.- stwierdziłam jednak po chwili coś sobie przypomniałam.- Może to nie jest jakieś super głupie lub śmieszne ale to tylko mi przychodzi na myśl. Powiedziałam siostrze chłopaka który mi się podoba że się chyba w nim zakochałam na co ona nie szczególnie entuzjastycznie zareagowała.
Unoszę brwi.
- Jak zareagowała?
- Nie spodobało jej to się, ale rozumiem, martwi się o niego, mi na jej też by się to nie spodobało.-westchnęłam, nie mówcie że on jest tak ślepy i głuchy.
- Czekaj, bo nie rozumiem. Czemu miałaby się o niego martwić? - Przewracam oczami. - Jest aż taką ciapą? - Patrzę na nią nieco wystraszony. - Nie żebym go obrażał czy coś. Albo twój gust.
Ukryłam twarz w dłoniach w i pokręciłam głową z niedowierzaniem, kurde to jest niemożliwe.- Jezu, serio jesteś taki ślepy?!- stwierdziłam przewracając oczami.- Chodziło o mi o CIEBIE!- powiedziałam nieco głośniej niż zazwyczaj.- Harmony się o CIEBIE martwi bo jesteś gwardzistą i jeżeli ktoś by nas przyłapał to by nas mogli zabić.- powiedziałam nieco wkurzona.
Zdziwiłem się. Chyba naprawdę musiałem być ślepy. Ale z drugiej strony czy to jest powód do złości?
- Nie rozumiem, czemu się na mnie wściekasz. Nie jestem jasnowidzem. Jak mi nie mówisz, co się dzieje, to ja tego nie przewidzę - mówię jak najspokojniej potrafię.
"Spokojnie Kath, spokojnie, oddychaj"- Nigdy nie miałam chłopaka, więc to mogło tylko o ciebie chodzić.- powiedziałam chociaż on pewnie nie wiedział że nigdy nie miałam chłopaka.- Harmony ci nie mówiła o tym że z nią rozmawiałam o nas.- jak to dziwnie mówić " o nas", będę musiała się przyzwyczaić.
- Wiesz, wkurzyć się i drzeć na całą bibliotekę, to raczej coś mocniejszego, niż "niezbyt entuzjastyczna reakcja". I nie wiedziałem, że nie miałaś chłopaka. - Staram się z całych sił nie przewrócić oczami. - Poza tym już oboje wiemy, że coś do siebie czujemy, więc nie wiem po co to ukrywałaś.
- Serio darła się na całą bibliotekę? Jak przyszłam do niej to powiedziała że mam to skończyć bo nie wyjdzie z tego nic dobrego, a potem otwarcie na basenu stwierdziła że ją wkurzam i mnie nie lubi.- powiedziałam aż się wzdrygnęłam na wspomnienie tego jak mnie na basenie potraktowała.- A teraz to sama nie wiem czemu to ukrywałam, ale nie mam doświadczenia w tych sprawach, nie wiem co robić, więc mam prawo popełniać błędy.
- Przejdzie jej. - Stwierdzam krótko. - Ona zawsze przesadnie reaguje. Mówiłem? Chronimy się wzajemnie za wszelką cenę.
- Zauważyłam, ale to dobrze, to dobrze że macie takie a nie inne relacje.- westchnęłam.- Jesteś na mnie zły?- zapytałam nieśmiało słodkim głosikiem niewiniątka.