Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
-Spokojnie.- uśmiecham się- Nie jestem kandydatką. Mam na imię Ayashia. Byłam pokojówką Cynthii. A teraz jestem...hmm, nie wiem. Nie przydzielili mi żadnego zadania.
- Ayashia! Pamiętam już. Ty byłaś wtedy z nami w kuchni, prawda?
"Bywa, że tylko człowiek, który stracił wszystko, potrafi obdarować Cię najcenniejszym skarbem."
-Tak- uśmiecham się- Może wyjdziemy do ogrodów? Ten pałac mnie męczy
- Tak chodź. -mówię i idę w stronę drzwi frontowych.
"Bywa, że tylko człowiek, który stracił wszystko, potrafi obdarować Cię najcenniejszym skarbem."
Wybiegam szybko z pokoju Harmony, odbijając się od przeciwległej ściany i biegnę wzdłuż korytarza. Za sobą słyszę jej krzyki.
- OOOO! A CO MY TU MAMY?! - Wołam. - CZY TO NIE FILMIK Z IMPREZY URODZINOWEJ AMY?
"You forget what you want to remember and you remember what you want to forget."
- JAY!!! - Wrzeszczę i biegnę za nim - NIE WAŻ SIĘ TEGO ODTWARZAĆ! SŁYSZYSZ JAY?!!!
So you can throw me to the wolves
Tomorrow I will come back
Leader of the whole pack
- COŚ MÓWIŁAŚ? - Skręcam w prawo. - ŻE MAM WŁĄCZYĆ?
Biegnę najszybciej jak się da i włączam filmik.
- Cooo? - Z telefonu rozbrzmiewa głos pijanej Harmony. - Ale ja jestem... jednorożceeem! PINK FLUFFY UNICORNS DANCING ON RAAAAAAINBOOOOOOW!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=sJOD7Bsllso
"You forget what you want to remember and you remember what you want to forget."
- ZABIJE CIĘ!!! - Ryczę i przyspieszam, jedną ręką przytrzymując ręcznik.
Mijam pokojówki, które zaskoczone odskakują z naszej drogi.
Leader of the whole pack
- A TO CO? - Krzyczę, nie zważając na jej groźby. - CZYŻBY TAJEMNICZE WYZNANIA O...
Nie kończę zdania i włączam telefon.
- Jejku.. on jest taki seksowny. - Wzdycha Harmony w telefonie. - I dzisiaj się do mnie uśmiechnął! - Chichocze jak nie ona. - Myślisz, że coś z tego będzie
- Ooo.. Zazdroszczę. Luke to takie ciacho! - Odpowiada jej głos Amy.
Skąd ja w ogóle mam takie nagrania?! A, tak. Amy musiała to nagrać, gdy bawiła się moim telefonem.
- JESZCZE JEDNO NAGRANIE TO... AU!
Wpadam na jakiegoś gwardzistę. Patrzy na mnie z dziwnym uśmiechem.
A. No tak. Ręcznik.
- PRZEPRASZAM! - Wołam za nim, i pędzę dalej za Jayem.
Leader of the whole pack
- LUKE TO TAKIE CIACHOOO! - Naśladuję głos dziewczyn i skręcam, przeszukując jednocześnie telefon.
O nie. O nie nie nie...
ON BIEGNIE DO BIBLIOTEKI.
- JAY, BŁAGAM! NIE!
Leader of the whole pack
Wybiegam na korytarz. Nawet nie wiem, gdzie jestem. To się nie może dziać naprawdę. Chyba zaraz zwrócę obiad.
Jak on się tu znalazł? Akurat on i akurat tutaj?
Leader of the whole pack
- Harmony, co się stało? - podchodzę do dziewczyny i kładę jej rękę na ramieniu.
I'll throw away my faith, babe, just to keep you safe.
- Ja... Wiedziałeś o tym? - Pytam z lekkim wyrzutem. - Wiedziałeś, że będzie pobór?
Leader of the whole pack
- Army! Tak mi przykro.. - biegnę za nią i widzę, że rozmawia z księciem. Przystaję. - Wasza wysokość, przepraszamy za zamieszanie.
"Great, we're all bloody inspired."
- Nie, powiedzieli mi, tuż przed balem. Potrzebowaliśmy ludzi. - przełknąłem ślinę - Rebelianci... stali się aktywni na zachodzie.
Śmieję się histerycznie. Nawet nie chce mi się płakać. Nie rozpłaczę się przy księciu.
- O Boże.. To się nazywa ironia losu, że akurat on tu trafił. - Zwracam się do księcia, starając się zachować powagę. - Ogarnę się. Jest w porządku. Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie. Jak chcesz, możesz mnie wyrzucić.
Leader of the whole pack
- Nie spokojnie. - wybucham śmiechem - Ale wyczuwam napiętą atmosferę. Dostaniesz więc ode mnie zadanie. - dziewczyna spogląda na mnie zaciekawiona - Daj mu jeden taniec. Tylko jeden. O więcej nie proszę. - podaję jej ramię i wracamy na salę.
- Słucham? - Nie wierzę w to, co słyszę. - Z całym szacunkiem, ale widział książę jak to się może skończyć. Myślę, że nie powinna z nim...
- Zrobię to - mówię i zaciskam dłonie w pięści. - Najwyżej oberwie po raz drugi. Niech sobie nie myśli, że on tu rządzi. - Odwracam się do księcia. - Tak, wiem, że ty tu rządzisz. Taka tam metafora.
Tak, Harmony. Rób z księcia idiotę. Gratulację. On sto razy bardziej zna się na tym, niż ty.
Leader of the whole pack
Dziewczyna złapała mnie za ramię i wróciliśmy do środka.
Spacerowałem sobie po korytarzach pałacu. Spokojny wieczór, dziś nikt nas nie napada, żadnych ataków, omndleń i krzyków.
Spokojny dzień w pięknym pałacu. Mogę się do tego przyzwyczaić...
Nagle zobaczyłem jak ktoś wychodzi zza rogu...
Ostatnio edytowany przez Azrael Aliquid (2016-02-20 22:58:37)
Jest mnóstwo ludzi na świecie, którzy powiedzą Ci, że nie dasz rady. A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć:
"To patrz"
- O, Azrael! - Szczerzę zęby w uśmiechu, gdy widzę mojego nowego znajomego. - Bimber nadal na ciebie czeka. - Śmieję się. - Tak poza tym, gdzie idziesz? Słyszałem, że dziewczyny robią jakieś piżama party.
Patrzę na niego wymownie.
- Wiesz... nie byłoby miło, jakby bracia jakichś kandydatek im przeszkodzili...
Czy już wspominałem, że uwielbiam tego gościa?! Nie dość, że wspominał o bimbrze, to jeszcze poinformował mnie o piżama-party kandydatek.
- Całą noc najpiękniejsze dziewczyny z całej Illei w samych piżamach, nawalające się poduszkami? Faktycznie nikt nie powineniem przeszakdzać... - chwila ciszy, a potem zapytałem:
- A gdzie one są? - wyszczerzyłem zęby w znaczącym uśmiechu.
Jest mnóstwo ludzi na świecie, którzy powiedzą Ci, że nie dasz rady. A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć:
"To patrz"