Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- O nie, musisz robić coś ciekawego - wybucham śmiechem. - Ja na przykład śpiewam, tańczę i gram. Strzelam z łuku, biegam. Uwielbiam seriale, oglądasz jakieś?
I'll throw away my faith, babe, just to keep you safe.
Automatycznie też zaczynam się śmiać. Nie mogę się powstrzymać.
- Taki jeden - ledwo, udaje mi się zdławić śmiech - Widzę ,że jesteś bardzo utalentowaną osobą. - Zerkam w jego stronę.
"Bywa, że tylko człowiek, który stracił wszystko, potrafi obdarować Cię najcenniejszym skarbem."
Wybucham śmiechem - Niestety jestem również okropnie nieśmiały. Jaki serial oglądasz?
- Zawsze chciałam nauczyć się strzelać z łuku.- dodaję po chwili zastanowienia.
"Bywa, że tylko człowiek, który stracił wszystko, potrafi obdarować Cię najcenniejszym skarbem."
- Kiedyś cię nauczę. Jeśli oczywiście chcesz. - w radiu leci "Don't stop believing"
- Nieśmiały? - pytam - Wyglądasz na bardzo wyluzowanego. - stwierdzam.
Podchodzę do okna i spoglądam na piękne ogrody. - Reign - mówię w końcu
Wiadomość dodana po 01 min 38 s:
Nagle docierają do mnie dźwięki mojej ulubionej piosenki. Zaczynam tupać nogą w rytm muzyki. Ona mnie uspokaja.
- Muzyka jest moją oaza spokoju. - I z wielką chęcią - posyłam mu nieśmiały uśmiech.
- Nie znam. Uwierz mi, tutaj jestem wyluzowany, ale na kamerach sztywnieję. Tak samo kiedy mam zaśpiewać przed większą publicznością - spuszczam głowę z nieśmiałym uśmiechem.
- Wcale na takiego nie wyglądasz- mówię, kładąc mu rękę na ramieniu, gdy uświadamiam sobie co zrobiłam, od razu ją zabieram. Spuszczając głowę. Czuję jak na moje policzki wpełza czerwony rumieniec.
Uśmiecham się. To było miłe. - Musisz obejrzeć ze mną kiedyś ten serial. A teraz niestety musimy już kończyć. - odprowadzam ją do drzwi - Do zobaczenia Clarie
- Max- rzucam szybko.
Odwracam się - Słucham?
- Mam prośbę - spuszczam głowę ,nie jestem pewna czy zapytać. Coś mnie powstrzymuję,ale pokonuję tę barierę .- Pomożesz odnaleźć moich prawdziwych rodziców? - pytam,a po moim policzku spływa pojedyncza łza.
Cholera, co ja mam zrobić?! - Tak, oczywiście. - przytulam ją - Chętnie pomogę - uśmiecham się, a po chwili odsuwam. Zapada niezręczna cisza.
Ocieram spływające łzy .
- Dziękuję- szepczę, posyłając mu szczery uśmiech. - Do zobaczenia - żegnam się i wracam do komnaty dam.
- Hej Clarie - krzyczę za nią
Słyszę swoje imię, wiec odwracam się szybko. Widzę przed sobą Maxa
- Tak ?-pytam zdziwiona
Kładę jej rękę na ramieniu - Wszystko będzie dobrze.
- Mam taką nadzieję - mówię- I jeszcze raz dziękuję.
Gdy wyszła z komnaty usiadłem na krześle. To było.... inne, szczere. Pomogę jej, choćby nie wiem co.
-Wasza wysokość- wchodząc do pokoju skłaniam głowę.
Szczerze mówiąc, to nie mam pojęcia, czego się spodziewać.
Zerwałem się z krzesła w pośpiechu i wygładziłem koszulę. - Cześć Mageli, jak się masz?
Zdziwiłam się jego bezpośrednim podejściem do mnie, mimo że pozostale dziewczyny juz o tym wspominały.
-Bardzo dobrze, dziękuję.
- To świetnie - w głośnikach brzmiał mash-up "Fly" i "I belive i can fly" - Opowiedz mi coś o sobie
-Hmmm- nie za bardzo wiedziałam, czego oczekuje-Nazywam się Mageli Writer, pochodzę z Clermont. Moją pasją, pracą i właściwie całym moim światem jest pisanie. Kocham książki i wszystko co z nimi związane. To chyba wszystko- uśmiechnęłam się delikatnie.
- Masz jakiegoś ulubionego autora? - piosenka zmieniła się na "Here's to Us"