Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- I nie wydaje mi się, żebyś szybko wyleciała, o ile w ogóle. - Uśmiecham się. - Fabian chyba cię poubił.
And the fear of falling in love with somebody - I realized - is itself already silent love.
- No nie wiem - stwierdzam. - Ale ciebie z pewnością.
"Nie rezygnuj i nie mów, że nie warto."
Przewracam oczami.
-Bez przesady. Rozmawiał ze mną tylko wtedy, gdy jego matka rozwaliła mi ręce. - I jak zanosiłam mu telefon Ale tego już nie mówię, żeby nie miał problemów. - To była inna sytuacja. Nic o mnie nie wie. - Zaczynam bawić się palcami.
And the fear of falling in love with somebody - I realized - is itself already silent love.
- Ja mam wrażenie, że on wie o nas wszystkich więcej niż nam się zdaję... - Stwierdzam.
Zastanawiam się przez chwilę.
- Tak myślisz? W sumie to możliwe. Z tego co wiem, w pałacu mają dostęp do wszystkiego.
Wołam Cathleen i proszę ją, żeby zrobiła dwa kubki kakao.
- Skoro ty masz, to pałac pewnie też - postanowiłam zmienić temat. - Czy dla pokojówek to będzie duży problem załatwić nam dopinane włosy?
Kręcę głową.
- Żaden problem. Pałac chyba był przygotowany na taką ewentualność. - Ściszam głos. - Podobno nawet królowa miała dopinane włosy.
- Naprawdę? - Ściszam głos i zaczynam się cicho śmiać. - To wiele wyjaśnia.
- Jestem ciekawa, ilu zabiegom upiększającym się poddała. Nie żeby mnie zazwyczaj takie rzeczy interesowały, ale chciałabym wiedzieć, jak wiele jest w niej fałszu.
- Łatwiej będzie zapytać ile tam jeszcze jej prawdziwej zostało - śmieje się.
Wzdycham.
- Ale podobno "w pałacu nie ma miejsca na prawdę", więc tu pasuje. - Przewracam oczami.
- Tu muszę się zgodzić - stwierdzam. - A myślałam, że moja poprzednia pracodawczyni była okropna - śmieje się. - Nie mówię, że nie była, ale nie, aż tak jak królowa.
Ostatnio edytowany przez Cassidy Skiver (2016-06-14 10:39:11)
Unoszę kącik ust.
- Na szczęście u mnie było w miarę w porządku. Ale zazwyczaj tak jest, że wyższe kasty traktują gorzej niższe. Właściciel naszego laboratorium często się tak zachowywał, ale wiedział, że bez nas nic by nie osiągnał.
- To bardzo denerwujące - przerwóciłam oczami. - Ale staram się nie szufladkować ludzi, kierując się, na przykład jedną feralną osobą.
Ostatnio edytowany przez Cassidy Skiver (2016-06-14 10:55:22)
Unoszę brwi rozbawiona.
- Czyżbyś mówiła o jednej z kandydatek?
- Między innymi - przewracam oczami, a kąciki moich ust zaczynają drgać, bo obie wiemy o kogo chodzi.
- Nie jest taka zła. Trzeba nią tylko wstrząsnąć, żeby przestała bawić się... w królową. - Przewracam oczami, gdy mówię to słowo.
- Pamiętaj, że między moim numerkiem, a jej jest większa różnica, niż między twoim, a jej - przewróciłam oczami, zdecydowanie za często to robię. - A ona zwraca na to uwagę. Bardzo.
- Dlatego mówię. Trzeba coś zrobić, żeby przestała być... stereotypowa. Mam nadzieję, że jeszcze się da.
Zastanawiam się nad tym. Dobrze byłoby, gdybym mogła porozmawiać z jej bratem. Mimo wszystko raczej nie da się tego załatwić.
- Nie należę do cierpliwych osób - roześmiałam się. - Ale z chęcią ci pomogę. Tylko ostrzegam, nasze spotkanie nie należało do najprzyjemniejszych.
Śmieję się.
- Tak podejrzewam. Właściwie o dziwo z Melody chyba nie mają jakiegoś problemu z dogadaniem się mimo wszystko. - Przechylam głowę. - Choć może to dlatego, że jest cicha i spokojna.
- Tak myślę, że to jest przyczyna - wzrusyzłam ramionami. - Chyba nie podobało jej się, że potrafiłam się odgryść.
Kiwam głową.
- Możliwe. Choć nie bardzo znam jej kryteria. Czasem nie ogarniam tego rozumowania Dwójek.
- Ja też - zaczęłam się śmiać. - Ogólnie często nie ogarniam rozumowania, większości ludzi.
Macham ręką.
- Ludzi ciężko ogarnąć. Są zbyt nieprzewidywalni.