Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Hej. - Odpowiadam Elodie? Chyba tak ma na imię.
Ostatnio edytowany przez Nicole Kanim (2016-04-30 16:35:43)
Is it hard for you to realize?
She'll never be me!
- Cześć. - witam się z Elodie.
“You will always be the greatest gift that God ever gave me.” - Lenny Kravitz
Dzień dobry, Elodie- Kocie. Dosłownie duszę się ze śmiechu i muszę teraz wyglądać co najmniej dziwnie.
-A wracając do tematu wycieczki- któraś się na to pisze?
Taak Lily. Polepsz sobie kontakt ze zwierzętami. A pamiętasz psa babci i kury wujka?
- Ja mogę. - wzruszam ramionami.
“You will always be the greatest gift that God ever gave me.” - Lenny Kravitz
- Ja także. - dodaje.
She'll never be me!
- Ja w sumie też bym mogła, ale nie wiem o jaką wycieczkę chodzi.- wzruszam ramionami z uśmiechem.
Friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly.
- Chodzi o wycieczkę konną. - mówię z uśmiechem.
She'll never be me!
-Umiesz jeździć, Elodie?
Kręcę głową.- Nie, ale mogę spróbować, miejmy nadzieję, że nie spadnę z konia za pierwszym razem.- śmieje się cicho.
Friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly.
-Hmm, w takim raize nie wiem, czy to będzie dobry pomysł. Chyba, że ktoś by cię podszkolił- przez chwilę zastanawiam się, czy znajdę czas.- Możesz popytać stajennych.- mam nadzieję, że nie poczuła się spławiona...
- A Książę nie miałby czasu mnie troszkę podszkolić?- pytam z nadzieją i słodkim uśmiechem.
Szczerze mówiąc, to obecnie wcale nie mam czasu, ale jeżeli już zapytała... Może być ciekawie.
-Jasne. Pojutrze w południe ci pasuje? - pytam, chociaż wiem, że kandydatom pasuje każdy termin.
- Pewnie. Tutaj w ogrodzie czy w stajni?- uśmiecham się szerzej.
-W stajni, od razu na miejscu będzie lepiej. I lepiej...-spojrzałem na jej nogi.- nie ubieraj sukienki. Tylko nie pokazuj się matce-przewracam oczami.
- Jasne.- kiwam głową.- To do zobaczenia pojutrze w południe, ja się będę powoli zbierać bo miałam w planach jeszcze zwiedzanie pałacu.
-Do widzenia, Elodie- wszyscy patrzą za odchodzącą dziewczyną.
Czyli czekają mnie lekcje w roli nauczyciela. Może być ciekawie. Odwracam się z powrotem do dziewczyn. Chyba średnio się lubią... Ale z tym też da się coś zrobić... Muszę zaraz rozpisać mój plan. A tematy chyba i tak się wyczerpały...
-Ja chyba tez będę się zbierał. Życzę miłego popołudnia- skłaniam się i odchodzę w stronę pałacu.
Usiadłam w miejscu pełnym ślicznych białych kwiatów. Nucąc piosenkę (https://www.youtube.com/watch?v=4bzIpYiPUUo) zaczęłam pleść wianuszek.
Słońce miło ogrzewa moje odsłonięte ramiona. (https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/ … e=5728ED45)
Czasem trzeba wyciszyć bicie serca,
by usłyszeć czyjeś kroki w naszym świecie samotności.
Wychodzę z kamerą do ogrodu. Czas coś nagrać. Nie mam jeszcze konkretnego pomysłu, ale zachody słońca zawsze są inspirujące. Spoglądam w niebo. Właściwie, to jeszcze nie do końca zachód... Cóż, chwila czekania nic mi nie zrobi.
Ku mojemu zdziwieniu w ogrodzie siedzi Carmen. Chyba plecie wianek, ale z daleka ciężko mi ocenić. Gwardziści wypuścili ją o tej porze? Nie zauważa mnie. Człowiek-Kot- nikt mnie nigdy nie widzi. Podchodzę do niej bezszelestnie, zrywam po drodze kwiatek. Włączam kamerę
-Co sądzi Pani o obecnych Eliminacjach?- Carmen aż podskakuje, w ja wyciągam w jej stronę kwiatek, który udaje mikrofon.
Kieruję kamerę na dziewczynę
Jestem strasznie rozkojarzona ostatnio.
- Och... - wzdycham widząc Fabiana. Uśmiecham się złośliwie. - Na razie zawiewa nudą. - drażnię się z nim i teatralnie ziewam.
Podsuwam sobie mikrofon
-To zapewne wina księcia. Od zawsze wiedziałem, że z nim jest coś nie tak- udaję głos Ashanima. Wystarczająco go się nasłuchałem w myślach, żeby znać go dokładnie
Nie mogę się powstrzymać i zaczynam chichotać.
- Pewnie i tak ale poczekam. Może się rozkręci...
-A jak zapatruje się Pani na sprawy wiankarstwa?- wiem, że nie ma takiego słow, ale co tam.- Czy ta praca może przynieść wystarczające dochody, aby utrzymać rodzinę?- teraz wracam znowu do swojego głosu. Im mniej Ashanima- tym lepiej.
Śmieje się kończąc splatać kwiaty.
- Nie mam pojęcia. - wzruszam teatralnie ramionami. - Choć z moim talentem... - żartuję i zerkam na wianek z białych kwiatów.
-Toż to dzieło sztuki! Oto nasza nowa noblistka- Lady Carmen Dawson! Na dzisiaj to wszystko. Mówił dla was- Fabian Castell.
Zakładam sobie wianek na głowę i mrugam do kamery i wyłączam kamerę.
Wybucham śmichem.
- Oj... Krzywo założyłeś. - uśmiecham się ciepło do chłopaka i poprawiam mu wianek alby leżał prosto. - Teraz jest idealnie. Wyglądasz tak uroczo. - wzdycham nie mogąc się powstrzymać.