Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Jak na razie rozmawiałam tylko z królową i Fabianem. Nie wiem, jaka jest księżniczka, ale jeśli potwierdzi się to, co mówiły moje pokojówki... - Robię niezbyt wesołą minę.
And the fear of falling in love with somebody - I realized - is itself already silent love.
Przewracam oczami.
- Może i wywali. - krzyżuję ramiona i przymykam powieki.
Czasem trzeba wyciszyć bicie serca,
by usłyszeć czyjeś kroki w naszym świecie samotności.
Uśmiecham się lekko, kiedy Derek podbiega do dziewczyn. Przyglądam mu się z zaciekawieniem.
Your eyes, they shine so bright
I wanna save that light
I can't escape this now
Unless you show me how
- Ja nie mogę się dogadać z moimi pokojówkami... - westchnęłam cicho. - Są jak duchy. Nieuchwytne i małomówne.
"Miłość to nagroda otrzymana bez zasług."
- Moje też za wiele nie mówią, ale nie ma jakiegoś wielkiego problemu. Do Biuletynu zrobiłam im wolne. Lubię czasem pobyć sama. - Marszczę brwi. - Ale o tym wolnym to lepiej nikomu nie mów.
And the fear of falling in love with somebody - I realized - is itself already silent love.
Glaskam Dereka za uchem, gdy zatrzymuje się na chwilę w pobliżu. Jest taki uroczy...
Is it hard for you to realize?
She'll never be me!
Skinęłam głową ze zrozumieniem.
- Choć nie sądzę by królowa interesowała się życiem jakichś szóstek - warknęłam bardziej agresywne niż zamierzałam.
- Ale niestety interesuje się naszym. - A moim szczególnie. - Będzie szukać wszystkich naszych błędów, żeby tylko mieć pretekst to wyżycia się na nas, a może nawet i wyrzucenia. Im by się oberwało dodatkowo.
Derek podbiega do Carmen, a ja parskam śmiechem.
I wanna save that light
I can't escape this now
Unless you show me how
- O jaki urooczy wilczek, to twój?- uśmiecham się szerzej do Carmen.- Nie wiedziałam że książę pozwala mieć zwierzęta w pałacu.
Friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly.
Odwracam się i piszczę cicho.
Teraz nie mogę powstrzymać śmiechu. Ale nic więcej nie robię. Niech se radzi.
I wanna save that light
I can't escape this now
Unless you show me how
- Ten pisk znaczył, że to chyba nie twój.- śmieje się.- Carmen nie mów, że boisz się takiego słodkiego zwierzaczka?- pytam ubawiona i głaskam z wilczka po miękkiej sierści.
Friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly.
Szybko wstaje z krzesła i odsuwam się parę kroków od wilka. Rozglądam się za jego właścicielem, a kiedy go znajduję posyłam mu mordercze spojrzenie.
Wracam do Elodie i Derka.
- Po prostu nie lubię. - mówię cicho.
- Poprosiłbym pewnego karzełka o zwrócenie bluzy, ale jest za niski i go nie widzę! - krzyczę z wrednym uśmiechem, następnie gwiżdże na Dereka i wychodzimy.
I wanna save that light
I can't escape this now
Unless you show me how
- Cześć Nicole. - witam się z dziewczyną.
“You will always be the greatest gift that God ever gave me.” - Lenny Kravitz
- Wiesz moze po co tu jesteśmy? Albo się domyslasz? - Zagaduje.
Is it hard for you to realize?
She'll never be me!
Cała czerwona z powrotem siadam na krześle.
- Kretyn. - mówię bezgłośnie.
- Serio jest aż taki zły?- unoszę brwi.- Wszyscy mówią że jest taki zły, wredny i inne takie a ja się jakoś do tego nie mogę przekonać.
Wzruszam ramionami.
- Chyba zależy jaki ma humorek. - przewracam oczami.
- Widocznie teraz miał humor pod tytułem " Uwielbiam wkurzać Carmen"- śmieje się.
Prycham.
- Zabawne. - mówię oschle i krzyżuję ramiona.
- To straszne... - potem patrzę na Delilah. - Jakim cudem ludzie na to nie reagują? Czy gwardziści są zastraszani? Czy sprzątaczki są torturowane? Grozi im coś...? - pytania są tak straszne, że nawet nie wyobrażam sobie na to odpowiedzi. Jednak... Zdążyłam już zauważyć, że tym miejscem rządzą najgorsze koszmary.
Zastanawiam się przez chwilę nad pytaniami.
- Patrząc na królową, myślę, że nie trzeba być dodatkowo zastraszanym. - Kręcę głową. - Mam nadzieję, że nie zastrasza ich dodatkowo.
Choć to złudne nadzieje.
Kręce głową.
- Po prostu boję się trochę o nich. Żyłam jako Szóstka i wiem, że to musi być dla nich straszne - wyznaję.