Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Czemu zachowujesz się jak zimna suka? Dobrze wiem, że to w niczym ci nie pomaga. A zwłaszcza tutaj w pałacu wśród Kandydatek. - spoglądam w jej oczy. - Wiesz co? Szkoda mi cię. Nie wytrzymasz tak długo. - mówię. Obojętność w niczym jej nie pomoże. - A! Jak tak bardzo cię interesuje kto mnie uderzył, to był to Fabian. Zapewne niezmiernie się cieszysz.
Ostatnio edytowany przez William Sperare (2016-08-06 21:15:49)
Nudni jesteście
Your eyes, they shine so bright
I wanna save that light
I can't escape this now
Unless you show me how
- Oj Picuś Glancuś nie denerwuj się bo ci żyłka pęknie.- śmieję się.- Co zrobiłeś Fabianowi, że ci przywalił? Wygląda na dosyć opanowanego. Brawo dla ciebie, nieźle go wkurzyłeś.- klaszczę w dłonie.
- Jestem bardzo opanowany. - wyjaśniam. - Po co ci ta wiedza, co księżniczko? - pytam z przekąsem.
- Lubię być poinformowana.- uśmiecham się.- Jak idzie szukanie narzeczonej po tym jak moja matka rok temu odmówiła?- unoszę brwi.
- Cóż... jak widać znalazłem ładniejszą i mądrzejszą niż ty, ale może Fabian będzie inaczej oceniał. Bo tym co masz w główce na pewno go nie uwiedziesz. - mówię i spoglądam na nią.
Marszczę brwi. No jasne przyjechał tu dla Asteyi. I Fabian mu przywalił bo pewnie się do niej dobierał.- Nie sądzę, aby była ładniejsza od mnie.- kręcę głową.- Nie sądziłam, że gustujesz w chorych psychicznie.- wzruszam ramionami.
- Co masz na myśli przez "chorych psychicznie"? - pytam. Teraz to mnie zaciekawiła. Chyba, że znowu coś zmyśliła.
- Z kilometra widać, że ta dziewczyna ma depresję, oraz cierpi dlatego, że Fabian wywalił jej chłopaka.- uśmiecham sie.
- Chłopaka? - dopytuję się. O co jej chodzi? - Jeśli chcesz sprawić, że z niej zrezygnuje, to się mylisz. - Ostrzegam ją.
- Pamiętasz tego prowadzącego biuletyn? Już go nie ma. Podejrzewam, że Fabian go wywalił dlatego, że miał romans z Asteyą.- mówię z spokojem.- Ona cię nie chce, bo kocha innego.- wzruszam ramionami.- A teraz idź do pielęgniarki bo się wykrwawisz.
Znowu mnie w coś wrabiają. Ja pierdole
I wanna save that light
I can't escape this now
Unless you show me how
- Ten cały Ashanim? - pytam, choć nie oczekuję odpowiedzi. Nagle wzbiera we mnie złość. Sam nie wiem czemu. Może dlatego, że teraz nie mam u niej kompletnie żadnych szans? - Wcale nie jesteś taka sukowata na jaką wyglądasz. - mówię i odchodzę w przeciwnym kierunku. Ma rację. Muszę iść do pielęgniarki.
JESTEM NIEWINNY. Poza tym - jak ty jej nie zechcesz, to nikt jej nie zechce.
I wanna save that light
I can't escape this now
Unless you show me how
*Idzie się zabić*
"Ludzie nie widzą tego, czego nie chcą widzieć. Nikt nie chce się wyróżniać. Dlatego ludzie nic nie robią, nawet gdy widzą, że coś jest nie tak."
- Miło mi.- uśmiecham się i odchodzę.
Spaceruję korytarzem i zwiedzam Pałac na własną rękę, mając nadzieję, że się nie zgubię.
Kto nie żyje aby służyć, nie zasługuje aby żyć.
Wracałam do pokoju. Zauważyłam ochroniarza tej szmaty. Może i ona jest księżniczką ale to nie uprawnia go do chodzenia po tym piętrze.
–Nie wolno ci przebywać na tym piętrze.- mówię lekko kalecząc szwedzki.
"Ludzie nie widzą tego, czego nie chcą widzieć. Nikt nie chce się wyróżniać. Dlatego ludzie nic nie robią, nawet gdy widzą, że coś jest nie tak."
- Przepraszam panienko, już sobie idę. - odpowiadam z uśmiechem i odchodzę.
–Troche szacunku. - warknęłam.- Jestem Księżniczką tego kraju. Powinieneś okazywać mi szacunek.- Czego uczą w tym przeklętym kraju.
Odwracam się. - Proszę o wybaczenie, księżniczko. - kłaniam się w pół i kontynuuje odchodzenie
–Ignorant...- burknęłam po francusku pod nosem.– Schody są w drugą stronę! -krzyknęłam za nim.
- Dziękuję księżniczko. - ponownie się kłaniam, nie przestając się uśmiechać i zawracam w kierunku schodów
Wychodzę z pokoju, gdy mija mnie burza.
-Ej ej ej, Carmen? - Marszczę brwi. To dziwne. I to nie jakoś zwyczajnie. W skali dziwności od 1-10 dałabym temu 20. - Co się dzieje?
And the fear of falling in love with somebody - I realized - is itself already silent love.
Oddycham szybko i nierówno. Po jakimś czasie łzy złości napływają mi do oczu.
CHOLERNA KSIĘŻNICZKA!
Cała się trzęsę. Co chwila potykam się o własne nogi.
Jestem kretynką. Nie powinnam była wychodzić. Nie powinnam była się złościć. Powinnam się ogarnąć.
Masz wiele wad których nie da się usunąć, Carmen. Pogódź się z tym. Słysze głos matki, tak wyraźnie jak by stała obok mnie, choć te słowa padły z jej ust dawno dawno temu. Ale jedną rzecz musisz zmienić. Nie angażuj się tak. Wycisz i nie reaguj. Podchodź do spraw rzeczowo, a nie uczuciowo. To ci pomoże. Nawet nie pamiętam ile miałam wtedy lat. Mało. Ze dwanaście? Jedenaście?
Słyszę głos Delilah i gwałtownie się zatrzymuję. Kręci mi się przez to w głowie. Ale nie odwracam się do niej. Biorę głęboki oddech. Nie chcę aby widziała mnie w takim stanie. Będzie się śmiała.
- Nic - mruczę w odpowiedzi. - Źle się czuję - dopowiadam i powoli ruszam do drzwi swojego pokoju.
Czasem trzeba wyciszyć bicie serca,
by usłyszeć czyjeś kroki w naszym świecie samotności.