Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Udaję, ze przybijam Jay'owi piątkę...chwytam go za dłoń i ciągne na ziemię. Wybuchem śmiechem.
-No, Jay! Przerabialismy ten chwyt niedwno... Co prawda, bez elementu z przybijwniem piątki.
Prycham.
- Faceci... - przysuwam się jeszcze bliżej ogniska. Stopy mam kompletnie skostniałe.
Nie ważne co mówią inni ważne, że ty wiesz co w życiu tak na prawdę się liczy.
- Odezwała się poważna i elegancka dama. - Przewracam oczami.
"You forget what you want to remember and you remember what you want to forget."
- Nie porównuj mnie do damy. Bo uznam to za obelgę, panie idealny. - pokazuje mu język.
-Oto Sophie Dean- jedyna dziewczyna na świecie, która przywali ci za komplement- udaję głos komentatora sportowego.
- Zatwardziała feministka - kontynuuję tym samym tonem. - Jej przeciwnikiem jest cały męski ród.
"You forget what you want to remember and you remember what you want to forget."
- A jak na złość jestem nim otoczona. - mówię z udawanym niesmakiem.
- Bo my cię tu trzymamy na siłę. - Przewracam oczami. - A poza tym sama spytałaś czy chcę tu przyjść. Tak byłabyś tu tylko z Jake'm.
Wzdycham.
- Najwidoczniej podświadomie chce być wami otoczona. - nie mogę wytrzymać i wybucham śmiechem. - Dobra już mi trochę cieplej... - siadam pomiędzy nimi i upijam jeszcze parę małych łyków z butelki. - Uff... - oddaję butelkę Jayowi i zadzieram głowę do góry. Niebo jest pełne gwiazd. - Piękna noc... - przechylam się na prawo i nadal wpatrzona w niebo opieram głowę o ramię Jaka. Biorę głęboki oddech.
- O czym tak rozmyślasz, Sophia? - odwracam się zadowolony do dziewczyny.
Obejmuję Sophie ramieniem i otulam szczelniej kocem.
- Rzygnę - szepczę szyderczo.
Rozprostowuję nogi i patrzę na morze. Witamy piąte koło u wozu.
-Nie odwraca się od przyjaciół, Jay! - udaję, że pouczam chłopaka.
Przewracam oczami. Było wziąć ze sobą Kath. Choć nie. Jeszcze by ją przyłapali i miałaby problemy.
- Nie psujcie tego, idioci. - mamroczę. - Może coś zjemy? Bo ja po tym pływaniu to zgłodniałam. - śmieję się i wyplątuję z objęci Jaka. Podchodzę do torby i wyjmuję kiełbaski i pieczywo. - Co wy na to? - uśmiecham się szeroko.
-Kiełbasa? Zawsze- śmieję się- Mam ochotę na mięso. I pianki. Wzięliśmy pianki?
Szybko wyciągam dwie paczki pianek i paczkę herbatników.
- Pff... Za kogo ty mnie uważasz? - pytam ironicznie i kładę prowiant na kocu. - Co co za ognisko bez pianek? - wybucham śmiechem. Moje włosy powoli zaczynają wysychać przez co puszę wyglądać na prawdę komicznie.
Łapię za paczkę pianek i rzucam ją Jake'owi w twarz.
- Masz. I nie mów, że nigdy nic dla ciebie nie zrobiłem - śmieję się.
-No wiesz ty co, Jay... Najpierw odwarcasz się od przyjaciół, a teraz jeszcze rzucasz mi w twarz? I to piankami? Malinowymi?!- otwieram szeroko oczy, jakby Jay właśnie oznajmił mi, że jest w ciąży.- O nie... o, nie... Jay... one... mają... dokładnie 155 kalorii! W stu gramach!!!
Zapada cisza. Nie mogę się juz dłużej powstrzymać i parskam glośnym śmiechem.
Ostatnio edytowany przez Jake Orlando (2016-03-15 23:31:37)
Kręcę głową. Udaję wściekłego, zabieram mój kubek i odchodzę w stronę morza. Nalewam do niego wody. Stoję tam jeszcze przez chwilę, po czym wracam ze zirytowaną miną z powrotem.
- Jake. - Warczę. - To było.... - Szybko wylewam mu wodę z kubka na twarz i wybucham śmiechem. - ... takie suche, że aż wystraszyłem się, że się odwadniasz.
Ze śmiechu aż kolana się pode mną uginają. Łapię się za brzuch.
- Ha ha ha ha!! - łzy napływają mi do oczu.
Rzucam w Jaya kiełbasą mi dochodzę do wniosku, że naprawdę jestem głodny
-Dobra. To ja pójdę po jakieś kije.
Wskazuję ręką w stronę lasku i szybko się oddalam.
- Będziesz mi robił pranie! - Wołam za nim ze śmiechem.
Patrzę jak Jake odchodzi. Ocieram łzy i siadam na kocu.
- Jesteście nienormalni. - kręcę głową ze śmiechem.
- Za to nas uwielbiasz, Dean. - Szczerzę się.
Przyglądam mu się przez chwilę.
- Taak. - uśmiecham się pod nosem i przenoszę wzrok z powrotem w stronę w którą poszedł Jake.