Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Patrzę na nią jeszcze przez chwilę. Nigdy jeszcze nie byłem z nią w takiej sytuacji.
Robię się czerwony na twarzy. Cholera, o czym ty myślisz, Luke.
Szybko całuję ją w usta, a ona odpowiada tym samym. Całujemy się przez chwilę, po czym odsuwam się, nim sprawy mogłyby zajść za daleko.
- Chyba powinnaś iść spać - szepczę.
So I sit and smoke on my own, think about you baby, are you feeling alone?
Cause I die just thinking that you'll forget, but I guess you won't.
- Mhm.
Przyglądam się mu jeszcze przez chwilę. Waham się, ale naraz przysuwam się nieco bliżej niego i przytulam się.
- Dobranoc Luke.
So you can throw me to the wolves
Tomorrow I will come back
Leader of the whole pack
Przytulam ją. Zamykam oczy.
- Kocham cię, Mony - szepczę.
- Też cię kocham, Luke - odpowiadam również szeptem i przytulona do niego zaczynam zasypiać.
Wiadomość dodana po 12 h 49 min 11 s:
Otwieram oczy. Obok mnie leży Luke. Patrzę na niego przez chwilę i uśmiecham się. W końcu decyduję się go obudzić.
- Wstawaj, kretynie. Muszę się zbierać.
Leader of the whole pack
- Hmm? - Mruczę.
Dopiero po chwili orientuję się gdzie jestem.
- Masz rację. Musimy iść. - Patrzę na nią przez chwilę. - A co ty masz teraz do załatwienia? Jest szósta rano. - Stwierdzam po zerknięciu na zegarek.
Całuję go prosto w czubek nosa.
- Obowiązki wzywają. Zbieraj się. Nie możemy stąd razem wyjść.
Leader of the whole pack
Podnoszę się z łóżka.
- Chyba wiem nawet, o jakie obowiązki chodzi. Uważaj na siebie, Mony. - Całuję ją i wychodzę. z pokoju.
Gdy tylko Luke jest poza pokojem, związuję włosy w kucyk i przebieram się. Otwieram drzwi i rozglądam się, czy kogoś nie ma. Gdy orientuję się, że jestem sama, wychodzę.
*Teraz do lasu jak coś
Leader of the whole pack
Odkąd Harmony powiedziała mi o tym, że ona i Luke prawie się nie pocałowali w sali balowej w mojej głowie krąży jedna myśl. A właściwie to pytanie. Kilka razy chciałam zacząć ten temat ale jak zwykle brakowało mi odwagi i odkładałam to na później. Ale teraz... Teraz zastanawiam się nad tym non stop.
Podnoszę rękę aby zapukać i na chwilę się zawieszam. Biorę dwa głębokie oddechy i pukam.
Drzwi otwiera mi pokojówka. Wchodzę do środka.
- Masz chwilkę? - pytam nieśmiało. - Chciała bym... Pogadać. - chrypię i odchrząkuję. Patrzę na pierścionek na jej palcu i uśmiecham się krzywo.
Może nie płaczę, ale to boli. Może nie mówię, ale czuję. Może nie pokazuję, ale mi zależy...
- Jasne. Wchodź do środka.
Siadam na łóżku i robię miejsce.
- Ames, - zwracam się do mojej głównej pokojówki - Mogłybyście nas zostawić same?
Amelia, Kate i Melissa kiwają głowami, po czym wychodzą z pokoju.
- O co chodzi, Alex? - Pytam przyjaciółki.
Leader of the whole pack
Zaczynam się wiercić.
- Harmony... - zaczynam mówić i błądzę wzrokiem po ścianie. - Nie wiem czy powinnam... Po prostu się zastanawiam... - biorę drżący oddech. - Rozmawiałaś z Theo o... - na chwilę się zawieszam przypominając sobie jaki był zdenerwowany na balu. - O Luku?
Może nie płaczę, ale to boli. Może nie mówię, ale czuję. Może nie pokazuję, ale mi zależy...
Marszczę brwi.
O matko. Theo. Nic mu nie mówiłam o tym, że jesteśmy razem.
- O nie. Zapomniałam - mówię przerażona. - On mnie zabije. Naprawdę mnie zabije. A jego tym bardziej.
Leader of the whole pack
Z trudem przełykam gule w gardle.
- Miałam nadzieję usłyszeć coś zupełnie innego... - przenoszę na nią wystraszone spojrzenie. - C-co teraz?
Kręcę głową, cała blada na twarzy.
- Muszę z nim porozmawiać niedługo. Na pewno przed przyjazdem do pałacu. Matko. On nas zabije - powtarzam.
Leader of the whole pack
Marszczę brwi.
- Przyjazdem do pałacu? - wyrywa mi się pytanie. Tak na prawdę usłyszałam jedynie te słowa. Musze się bardziej skupić.
SKUP SIĘ ALEX!
- Niedługo będziemy planowali wesele w pałacu i przyjadą nasze rodziny. Cholera. On o niczym nie wie.
Leader of the whole pack
Przygryzam dolną wargę.
- Matko... - ze stresu rozbolał mnie brzuch. - On tego nie zniesie... - mówię to bardziej do siebie bo Harmony na pewno już to wie.
- Wiem. - Denerwuję się.
Zamykam na chwilę oczy. Liczę do dziesięciu i dopiero bo głębokim wdechu i wydechu otwieram oczy.
- Porozmawiam z nim. Będzie musiał jakoś to przyjąć.
Leader of the whole pack
Kiwam głową.
- Innego wyjścia nie ma. - zastanawiam się przez chwilę. - Jeśli... Jeśli będziesz potrzebować wsparcia... - głęboko oddycham. - Możesz na mnie liczyć. Wiesz o tym, prawda?
Kiwam głową i uśmiecham się słabo do Alex. Ściskam ją za dłoń.
- Dziękuję Alex. Jesteś naprawdę dobrą przyjaciółką. A Max był kretynem, skoro cię nie zauważał. Przegapił swoją okazję.
Leader of the whole pack
Pociągam nosem i mrugam szybciej aby się nie rozpłakać.
- To nieważne. - przytulam się do niej. Jakie to cudowne uczucie... Mam prawdziwą przyjaciółkę.
Śmieję się.
- Jasne, że nie ważne! Uwierz mi, jak Theo kocha, to całkowicie. -
Leader of the whole pack
Odsuwam się od niej.
- Dziękuję za rozmowę. - wstaję. - Teraz idę do biblioteki. Do zobaczenia. - wychodzę.
W kuchni ledwo mogę ustać w miejscu robiąc bezy. Co chwila coś przewracam i strasznie mnie to irytuje.
- Może zrobisz sobie przerwę? - pyta jedna z młodszych kucharek. Z chęcią zgadzam się na jej propozycję. Co z tego, że zaczęłam dwadzieścia minut temu?
Wychodzę z kuchni i szybkim krokiem idę w stronę pokoi kandydatek...
- Cholera... Które to były drzwi...
Pierwsze - nie.
Drugie - nie.
Cóż... Do trzech razy sztuka. Pukam, a ze środka słyszę stłumione "proszę".
Wchodzę do środka. Matko! Te pokoje są wielkie. Ja z tatą gnieżdżę się w pięć razy mniejszym pokoju... Kręcę głową. Nie po to tu przyszłam.
Widzę zdziwioną minę dziewczyny.
- Musimy pogadać. - krzyżuję ramiona na piersiach. - "Chyba w końcu się zakochał. Może to ta Sophie?" - powtarzam zezłoszczona. - Na serio Harmony? - pytam ironicznie. - Ile ty masz lat? - marszczę brwi. Moje serce wali jak szalone, a policzki płoną ze złości.
Nie ważne co mówią inni ważne, że ty wiesz co w życiu tak na prawdę się liczy.
- Na pewno mniej niż ty, jednak wiem, że bez pukania się nie wchodzi - mówię, nie podnosząc wzroku znad telefonu. - Z resztą wszyscy dobrze wiedzą, że nie jesteście razem. Chciałam tylko podroczyć się z Kath.
Leader of the whole pack