Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
-Ja kocham taniec i strzelnictwo. Pistolet czy łuk bez znaczenia - o nie . Jestem 4 nie wolno mi tańczyć a tym bardziej używać broni -Ale może weź zachowaj to dla siebie. Mogę ci zaufać? - pytam
Obraz jest wart więcej niż 1000 słów.\C.R\
[img]8704_1134.gif[/img]
- Pewnie - uśmiechnęłam się. - Nie obraź się, ale muszę lecieć, bo umówiłam się z pokojówkami, chodzi o sukienki, poprosiłam je czy mogłabym im pomóc w projektach. Cześć!
Wyszłam z sali i pognałam do pokoju.
"Czasem bunt to skorupka, kryjąca w środku delikatną i wrażliwą osobę."
Lekko wychyliłam głowę, zanim weszłam do sali. Gdy zorientowałam się, że nikogo nie ma, zatrzasnęłam za sobą drzwi.
- Szybko, mała, nie wiem, czy mogę cię tutaj przyprowadzać - roześmiałam się i wypuściłam Ruby na ziemię.
Naprawdę śmiesznie wyglądała. Jak mała, puchata kulka. Niepewnie postawiła jeden krok, a gdy zorientowała się, że nic jej nie grozi, zaczęła biegać w kółko jak oszalała.
Roześmiałam się. To było... komiczne.
Usiadłam na ziemi, a Ruby zataczała wokół mnie szaleńcze kółka.
-I just wanna run, hide it away. Run because they're chasing me down - zanuciłam i zaśmiałam się.
So you can throw me to the wolves
Tomorrow I will come back
Leader of the whole pack
Usłyszałam cichy śpiew i stukot pazurków o parkiet. Rozejrzałam się po korytarzu i w końcu pozostała jedna możliwość.
Powolutku weszłam do sali tanecznej.
Na środku siedziała Harmony, a dookoła niej biegał... jakiś bliżej nieokreślony puchaty punkt, który poruszał się zbyt szybko by zostać zarejestrowanym przez moje oczy.
- Cześć Harmony - powitałam dziewczynę.
Może i jestem wariatem... Ale skoro tak sądzisz, to znaczy, że ty też nim jesteś!
- Matko! - Zawołałam przestraszona.
Ruby przestała biegać, więc wzięłam ją na ręce. Szybko podniosłam się i odwróciłam się z zamiarem tłumaczenia się. Przede mną stała Awara. Odetchnęłam z ulgą.
- O. Cześć - przywitałam się. - Ale mnie przestraszyłaś. Nie wydasz mnie i Ruby, co nie?
Leader of the whole pack
- Żartujesz?! - zaśmiałam się i podeszłam bliżej, aby przyjrzeć się małemu słodziakowi. - Wydać was? Nie mogłabym - zapewniłam, a potem jeszcze raz spojrzałam na malucha. - A więc ty jesteś Ruby, tak? Miło mi!
Może i jestem wariatem... Ale skoro tak sądzisz, to znaczy, że ty też nim jesteś!
Roześmiałam się.
- Przedstawiam ci Ruby. - Wyciągnęłam do niej pieska. - Dostałam ją dwa dni temu, tuż przed tym, jak zachorowałam. Chcesz ją potrzymać? Spokojnie, ona cię nie...
W tym momencie Ruby mnie polizała po ręce. Pokręciłam głową.
- Miałam powiedzieć, że ona cię nie zje, ale jak widać, nie możesz być niczego pewna.
Leader of the whole pack
Zaśmiałam się, a potem delikatnie wzięłam pieska do rąk. Ostatnio czułam się tak, gdy dostałam do rąk najdroższą i najpiękniejszą porcelanę.
Spokojnie, oddychaj...
Piesek polizał mnie po palcach. Uśmiech zakwitł na mojej twarzy i nie mógł zejść. To było wspanialsze niż tysiące komplementów.
- Jest śliczna... - westchnęłam do jej właścicielki.
- Niesamowita! - Popatrzyłam na pieska z taką czułością, jakbym patrzyła na własne dziecko.
Spojrzałam na Aware.
- A tak w ogóle, to co cię tutaj sprowadza?
Leader of the whole pack
- Jaa... włóczę się po pałacu. Stwierdziłam, że jeśli poznam wszystkie korytarze, to więcej już się nie zgubię. - Westchnęłam przekazując pieska Harmony. - Ostatnio cały czas się gubię... a gdy usłyszałam stukot pazurków tej małej trochę mnie to zaciekawiło - wyjaśniłam.
- Nawet nie pomyślałam, że może to być słyszalne. - Powiedziałam zaskoczona i przytuliłam Ruby do policzka. - Skoro już jesteśmy w sali tanecznej, to włączmy chociaż muzykę! Śpiewasz trochę?
Leader of the whole pack
- Czemu nie? A co śpiewamy? - zastanowiłam się. - Masz jakiś pomysł? Bo mi ostatnio po głowie chodzi "Welcome to the Show" Britt Nicole - wyznałam.
Wiadomość dodana po 01 min 12 s:
https://www.youtube.com/watch?v=aVSzueRMufE
Postawiłam Ruby na ziemi i zrobiłam dziwną, sceniczną pozę.
- Zróbmy show! - Powiedziałam z udawaną powagą.
Leader of the whole pack
Podbiegam do odtwarzacza i uradowana włączam piosenkę. Salę - o idealnym nagłośnieniu - wypełnia muzyka. Zaczynam śpiewać odważnie pierwsze wersy:
- Now's the time, get in line, Don't be afraid tonight, We're gonna take you high, Before you realize - patrzę wymownie na Harmony, czekając na jej kontynuację.
Bez słowa zostałam wysłana z tacą z herbatą, filiżankami i ciastkami do sali muzycznej. Weszłam cicho i postawiłam tacę na stolik po drugiej stronie sali. Nalała herbaty do filiżanek.
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia."
- Round and 'round you'll go, up and down, never slow. Feel the excitement grow, oh! This is where you let go! - dośpiewałam, ostatnie słowa niemal wykrzykując, na co Ruby zaszczekała.
Zaczekałam na Aware, by dołączyła do wspólnego refrenu.
Leader of the whole pack
Po porozumiewawczym spojrzeniu wyśpiewałyśmy wspólnie cały refren:
- Hands high like a roller coaster This love is taking over Take us higher, here we go Oh-o-oh Welcome to the show Gravity we're defying 'Cause we were made for flying We're about to lose control Whoa-oh, welcome to the show!!!
Ruby szczekała głośno, ale to jeszcze bardziej zagrzewało mnie do śpiewu. Muszę przyznać, że nasze wspólne głosy brzmiały świetnie...
Patrzę jak kandydatki się bawią... chciałabym kiedyś tak się rozluźnić ale nie mogę. Uśmiecham się i postanawiam jeszcze przez chwilę popatrzeć na kandydatki, może będą czegoś potrzebować?
- Oh, oh, we're on a mission! Nothing, - w tym momencie Awara dośpiewała powtarzane "nothing" - can stand in our way, Oh, oh, we don't need permission
We're gonna rise up and we'll be the... - zaczęłam robić obrót przy ostatnim słowie, gdy zauważyłam, że przy drzwiach stała pokojówka.
- Oh. Cześć. - przywitałam się, bo nie wiedziałam, co mam powiedzieć.
O nie... RUBY! Czy ona mnie z nią wyrzuci?
Leader of the whole pack
Zobaczyłam pokojówkę. Pmachałam radośnie, a potem spojrzałam na przerażoną Harmony. Przerażoną? Ciekawe dla... ach, no tak!
Ruby nadal chasała radośnie nie widząc zagrożenia na horyzoncie.
Ostatnio edytowany przez Awara Aliquid (2016-02-05 21:44:04)
Dygnełam.
-Mam nadzieję, że nie przeszkadzam Panienkom.- uśmiecham się.- przyniosłam herbatę i cistaka.- nagle podbiegł do mnie piesek. Przykucnęłam i pogłaskałam go.- proszę na niego uważać. Ja go nie widziałam. - puściłam oczko.
Zachichotałam. Spojrzałam na Harmony z niekrytą ulgą.
Westchnęłam z ulgą. Dobrze, że trafiłyśmy na miłą pokojówkę. Nagle wpadłam na trochę szalony pomysł. Dygnęłam przed pokojówką, po czym zwróciłam się do niej.
- Może Lady chciałaby się przyłączyć do naszego zespołu? Tylko proszę nie rozdeptać głównej wokalistki, Ruby. - Zaśmiałam się i wskazałam na Ruby.
Leader of the whole pack
Zaklaskałam w dłonie.
- Tak! to świetny pomysł! - przyznałam. Spojrzałam na pokojówkę wyczekująco.
-Nie powinnam...- widzę jak na mnie patrzą...- dobrze...- westchnęłam.