Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Uśmiecham się szaleńczo i opieram dłonie na biodrach.
- Wiesz co?! I ty się jeszcze pytasz? - mówię z udawaną urazą. - Na pewno mam jakieś plany... Tylko jeszcze nie wiem jakie. - roześmiałam się i wróciłam do wyrabiania ciasta. - Na razie będę robić tartę truskawkową.
Nie ważne co mówią inni ważne, że ty wiesz co w życiu tak na prawdę się liczy.
- Spoko. To dzisiaj wykradam znowu kluczyki do sali kinowej i obejrzymy w końcu Incepcję. - Patrzy na mnie sceptycznie. - Nie ma tak! Obiecałaś! Z kim mam to obejrzeć?! Z Maxem?
Śmieję się. Patrzę na ciasto.
- Podzielisz się, co nie? Czy wszystko oddasz kandydatkom?
"You forget what you want to remember and you remember what you want to forget."
Przewraca oczami.
- Wszystko dla kandydatek. Sam se możesz upiec. - chichoczę i niechcący sypię na niego trochę mąki. - Upss... - uśmiecham się niewinnie. - Niechcący.
Cały uwalony od mąki patrzę na nią spod uniesionych brwi. Szybko łapię na rękę trochę marmolady truskawkowej i wycieram dłoń w jej twarz.
- Ups. Również przepraszam. Wyślizgnęła się.
"You forget what you want to remember and you remember what you want to forget."
Patrzę na niego trochę speszona.
- No nie mogę uwierzyć, że to zrobiłeś. - mówię poważnie i wycieram policzek. - Teraz może się pożegnać z filmem! - wybucham śmiechem i znów obsypuję go mąką. Dobrze, że prawie nikogo nie ma w kuchni. Wszyscy poszli na przerwę obiadową.
- Obiecałaś! - Mówię podniesionym głosem i decyduję się na ostateczne wyprowadzenie jej z równowagi.
Odkręcam kran i odwracam go w taką stronę, że cała woda leci na Soph.
- Zdemolujesz kuchnie, dzikusie! - szybko wyłączam wodę. Jestem cała przemoczona. Unoszę ręce do góry w geście przegranej. - Dobra już dobra... Obejrzę to z tobą. Bez takiej agresji. - patrzę na ciasto, a potem wracam spojrzeniem do Jaya. - Chciałam ci dać kawałek... Ale nie zasłużyłeś. - pokazuje mu język.
- Dobra. - Wzruszam ramionami. - Ale zrobisz mi kiedyś bezy? - Patrzę na nią spojrzeniem uroczego szczeniaczka.
Udaję, że poważnie się zastanawiam.
- A co ja będę z tego miała...
- Moją dozgodną wdzięczność. - Widzę, że to jej nie przekonuje. Przewracam oczami. - Ty materialistko. Mogę ci załatwić biżuterię od nadwornego jubilera. Jak zrobisz więcej bez niż zazwyczaj, to może jeszcze ogarnę jakąś sukienkę, żebyś wyglądała lepiej niż kandydatki.
- I właśnie na to czekałam. - wybucham śmiechem. - Matko... Przez ciebie jestem cała mokra! - dotykam włosów i pochmurnieję. - A one nadal sterczą na wszystkie strony...
Zdejmuję z jej ręki gumkę do włosów, którą miała nałożoną jak bransoletkę, zbieram jej włosy na sam czubek głowy i robię z nich kucyka, przez co Sophie wygląda jak palma.
- Proszę. Stylista Jay do usług.
- Pff... - parskam śmiechem. - Taki z ciebie stylista wybitny jak ze mnie księżniczka! - rechoczę, oczyszczam stół z mąki i siadam na nim. - To co ty tu robisz? Marnujesz swój talent...
- Wierz lub nie, ale nie pchałem się do poboru. - Przewracam oczami. - Wiesz, że w Honduragui byłem fryzjerem?
- Jasne, Jay.... - przewracam oczami z uśmiechem. - A czy ty przypadkiem nie masz teraz warty gdzieś? Gdziekolwiek? Przeszkadzasz ludziom - tu wskazuję na siebie. - ciężko pracującym. - wskazuję na ciasto.
Kręcę głową.
- Ciężko pracująca? Jesteś tego pewna? Wyglądasz, jakbyś właśnie wyszła z basenu.
Udaję wielce naburmuszoną i krzyżuję ramiona na piersi.
- O bo sobie gwardzisto, Wells nagrabisz. - kąciki moich ust lekko drgają. - A ze mną się nie zadziera.
- Przepraszam cię bardzo do mnie? Nie zapominaj, że mam tym razem ze sobą broń atomową. - Patrzy na mnie nierozumiejącym wzrokiem, więc ją uświadamiam. - Harmony.
- Aaa... No faktycznie. Twoja siostra, która dla telefonu będzie nawet biegać po pałacu w ręczniku. - wybucham śmiechem. Jake mi wszystko zrelacjonował. - próbuję się trochę uspokoić. - Było idealnie... Tylko skończyło się dla ciebie też trochę mokro. - łapię się za brzuch nie mogąc powstrzymać śmiechu.
- Myślę, że bardziej chodziło jej o Pink Fluffy Unicorns niż o telefon. - Wybucham śmiechem. - Tak, ale masz przez to naukę. Nie zadzieraj z Wellsami, Soph.
- Daruj sobie to pogróżki. - z chodzę z blatu. - Muszę w końcu poznać twoją siostrę. - marszczę zabawnie nos. - Muszę pogadać z kimś kto nie jest chłopakiem. - uśmiecham się. - Choć... nie narzekam na męskie towarzystwo. - po raz kolejny wybucham śmiechem.
Przewracam oczami.
- Tak bardzo nas nie lubisz, że przesiadujesz na sali treningowej. Ale jasne, poznam was. I poznam cię też z Alex. Przyjaźni się z Harmony.
Obrzucam go podirytowanym spojrzeniem.
- Czy ty... - zaczynam spokojnie z udawaną pretensją. - Uważasz, że nie muniem sama zacząć rozmowy z dziewczyną? Co ja jestem...? Niepełnosprawna umysłowo czy jak? - mój poważny wyraz twarzy powoli zmienia się w zwykła głupawkę. - Myślisz, że nie potrafię już normalnie rozmawiać z ludźmi poza innymi gwardzistami i starszymi ludźmi? - kręcę głową. - Zawiodłam się na tobie... - śmieję się lekko.
- Nie. Nie chcę po prostu, żebyś zrobiła pierwsze wrażenie takie, jak na mnie. - Śmieję się. - Ciężko zapomnieć, jak ktoś wpycha biednego, nowego gwardzistę do basenu, bo uważa go za rebelianta. Auć. Serio, to bolało.
- Pff.. Sam się prosiłeś. - uśmiecham się słodziutko. - Pamiętaj, że mogłam zrobić coś gorszego. A tak to jedynie zostałeś... Umm. Publicznie - zaczynam płakać ze śmiechu - zmoczony.