Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Hej, Alex. Wszystko jest w porządku. - zastanowiłam się.. co mi zawsze mówiła mama? - Wyobraź sobie, że jesteś w jakimś swoim ulubionym miejscu, z ludźmi, z którymi pragniesz tam być. Pomyśl o tym, że tego tutaj nie ma. To naprawdę pomaga.
So you can throw me to the wolves
Tomorrow I will come back
Leader of the whole pack
- MI również bardzo miło poznać.- uśmiechnęłam.- Wszystko było w porządku, miałyśmy bardzo miłą rozmowę dopóki nam nie przerwano. Tak mi się wydaję wydaje że raczej śmiały się z jej kasty.- Powiedziałam smutno i zwróciłam uwagę na Alex- Wszystko okej?- zapytałam troskliwie i pogłaskałam ją po ramieniu.
"People cry, not because they’re weak. It’s because they’ve been strong for too long."
Widzę Cynthię więc od razu do niej dołączam.
- Też nie wiem. - mówię szorując podłogę.
"Bywa, że tylko człowiek, który stracił wszystko, potrafi obdarować Cię najcenniejszym skarbem."
-Mam dużo znajomych ÓSEMEK.- mówię- nie przeszkadza mi ich klasa. Dlaczego miałabym się śmiać z Harmony?
- Tak,tak.. - mruknęłam,co nie było zbytnio przekonujące. - Już mi lepiej. Musze się tylko napić.. - sięgnęłam po szklankę wody. - Naprawdę już mi lepiej. - uśmiechnęłam się blado.
Może nie płaczę, ale to boli. Może nie mówię, ale czuję. Może nie pokazuję, ale mi zależy...
- Nie wiem , nie rozumiem tutaj nic. - mówię, mam już wszystkiego dosyć. - Chciałabym wrócić do pokoju.
"Bywa, że tylko człowiek, który stracił wszystko, potrafi obdarować Cię najcenniejszym skarbem."
Kręci mi się w głowie. Przytrzymuję się półki.
-Claire?-pytam słabo- możesz mi podać torebkę?
Podrapałem się po głowie. To było niepodobne do Harmony, że aż tak przejmowała się tym, co o niej mówią ludzie. Coś się wydarzyło przez ten rok, gdy nie było mnie w domu? Opowiedziałaby mi o tym. Chyba, że wszystko w niej narastało przez te kilka lat i teraz mieliśmy wielką kumulację.
- Lady Alex, czy panienka czegoś potrzebuje? - zwróciłem się formalnie do koleżanki Harmony, która nie wyglądała najlepiej.
Ostatnio edytowany przez Jay Wells (2016-01-23 21:25:42)
"You forget what you want to remember and you remember what you want to forget."
Hm... Chyba musiałam się wyłączyć. Duzo sie zdarzyło. Podeszłam powoli do Claire.
- Hej, Claire, nic ci nie jest? - spytałam.
Widzę co się dzieję z Cynthią.
Od razu działam, szybko wyjmuję tabletkę z jej torebki i biegnę jej podać.
- Proszę.
Przed oczami pojawiają mi się mroczki. Upadam na podłogę i łapię się za głowę
-Claire? Proszę...w mojej torebce są tabletki
Wiadomość dodana po 01 min 15 s:
Z trudem odkręcam buteleczki. Połykam kilka pastylek.
Jejku, naprawdę musiałam to robić? Wzięłam głęboki oddech i podeszłam do dziewczyny, która wyglądała, jakby miała zaraz zemdleć.
- Cynthia? Co się dzieje?
Leader of the whole pack
Spojrzałam na gwardzistę.
- Ja.. Chyba muszę się przewietrzyć. - odparłam spokojnie. - Wyjść z tą. - dodałam trochę z desperacją rozglądając się na boki.
Może nie płaczę, ale to boli. Może nie mówię, ale czuję. Może nie pokazuję, ale mi zależy...
Zamykam oczy i oddycham z trudem. Wydaje mi się, że ktoś coś do mnie mówi. Zaczynam się trząść. Buteleczki wypadają mi z rąk. Z jednej wysypują się tabletki. Rozsypują się po podłodze,
-O nie...
Próbuję je zebrać, ale niektóre odtoczyły się za daleko
-Błagam, tylko nie to!
Ściskam w dłoni cenne leki, gdy ogarnia mnie ciemność
- Już, chwilka. Wyprowadzę panienkę. - powiedziałem do Alex, po czym zwróciłem się do Kate - Lady Katherine, czy mogłabyś wyjść razem z nami? - zastanowiłem się chwilę jak ująć to, co chcę powiedzieć - Nie mogę przebywać sam na sam z kandydatką.
"You forget what you want to remember and you remember what you want to forget."
Chodzz nie znalam za dobrze Alex... Pff.... Ja wcale jej nie znałam, postanowiłam zapytać się o jej stan zdrowia. Podeszłam do stolika dziewczyn i spytałam.
- Hej, Alex coś się stało? To coś poważnego? - sprawiałam wrażenie zatroskanej.
- Oczywiście- uśmiechnęłam się delikatnie i podniosłam z krzesła poprawiając sukienkę i biorąc mają torebkę. Podeszłam do Alex i uśmiechnęłam się do niej pocieszająco.
"People cry, not because they’re weak. It’s because they’ve been strong for too long."
Matko, co znowu?
Zabrałam tabletkę i szklankę z wodą, po czym podeszłam do Cynthii.
- Trzymaj ją. - poinstruowałam Claire, po czym sama podałam jej tabletki.
Wiedziałam, że mogły jej pomóc, bo moi pracodawcy często je brali.
Leader of the whole pack
- Spokojnie, Lady. - zwróciłem się z uśmiechem do blondynki, która podeszła do Alex - Zaraz się zajmiemy Lady Alex. To nic poważnego.
Świadomość zaczyna mi wracać. Leżę na podłodze. Przed oczami dalej mam mroczki. Z mojej dłoni wysypują się tabletki które wcześniej zebrałam.
-Cholera. Zabije mnie- mamroczę, po czym znów ogarnia mnie ciemność
Wziąłem Alex na ręcę.
- Pójdziemy na korytarz. - zwróciłem się do Katherine - Tam jest więcej miejsca... a przede wszystkim mniej ludzi.
Zacząłem iść w stronę wyjścia, ale zdążyłem jeszcze krzyknąć do Harmony:
- Poradzisz sobie Army?
- Dam radę! - krzyknęłam do Jaya i wróciłam do Cynthii, która mamrotała coś o tym, że ją zabiję.
Super.
Leader of the whole pack
- Ale wszystko będzie dobrze? - dopytywałam się. Nie chciałam by cos jej sie stalo.sprawiała wrażenie miłeji sympatycznej.
- Da sobie radę. To tylko szok, zaraz przejdzie. - mrugnąłem do blondynki, po czym zwróciłem się do Kate - Idziemy?
Świadomość ponownie wraca. To znowu się dzieje.
-Teraz pan Daniels na pewno mnie zabije-mówię
Siadam a wszystko wokół wiruje
-Kurde! Przecież miało się to już nie powtarzać
Opieram się o ścianę i próbuję znowu nie zemdleć