Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Uśmiechnęłam się ciepło do dziewczyn gdy Harmony postanowiła jednak z nami zostać.
-Hmm mi poszła niespodziewanie dobrze.- Stwierdziłam.- A jak wam poszła?
"People cry, not because they’re weak. It’s because they’ve been strong for too long."
- Hmmm... - zastanowiłam się - Spodziewałam się czegoś.. innego. Też wam się książę w telewizji wydawał się trochę poważniejszy?
So you can throw me to the wolves
Tomorrow I will come back
Leader of the whole pack
- O taak!- przytaknęłam energicznie głową.- A na rozmowie był taki wyluzowany,- Uśmiechnęłam się,
"People cry, not because they’re weak. It’s because they’ve been strong for too long."
- Ten jego "luz" był bardzo krępujący. Nie wiedziałam co mam mówić. - mruknęłam.
Może nie płaczę, ale to boli. Może nie mówię, ale czuję. Może nie pokazuję, ale mi zależy...
Jejku. Czy ta Trójka naprawdę jest taką typową... Dwójką?
- Mi się to podobało. - wzruszyłam ramionami i uśmiechnęłam się - Nie jestem przyzwyczajona do formalnych sytuacji.
Leader of the whole pack
- Ja też nie.. Ale na to się przygotowałam, a nie na śpiewającego księcia. - zaśmiałam się na to wspomnienie.
Może nie płaczę, ale to boli. Może nie mówię, ale czuję. Może nie pokazuję, ale mi zależy...
- Śpiewałaś z nim? - uniosłam brew.
Ups. Zapomniałam o "miłym uśmiechu". Już nadrabiam.
Leader of the whole pack
- Nie, ja nie śpiewałam. Ale miałam okazję posłuchać jak on śpiewa. Wczuł się w piosenkę "Wide Awake" Katy Perry. Ha ha.. - zakryłam usta dłonią aby stłumić śmiech.
Wchodzę do Komnaty, obrzucona spojrzeniami innych dziewczyn.
Widzę ,ze siedzą razem , ale nie mają wolnego miejsca dla mnie więc postawiam usiąść sama .
"Bywa, że tylko człowiek, który stracił wszystko, potrafi obdarować Cię najcenniejszym skarbem."
Gdy usłyszałam jak dziewczyny rozmawiały o księciu który wczuł się piosenkę Katy Perry, również zaczęłam chichotać.
Hamowałam śmiech, więc wyszło mi tylko prychnięcie. Widok księcia śpiewającego takie piosenki w mojej wyobraźni trochę mnie rozbawił.
- To musiało być.. niesamowite przeżycie. - powiedziałam, a Derek na moich kolanach szczeknął, przez co dziewczyny przy stolikach obok podskoczyły jakby się dopiero obudziły.
Leader of the whole pack
- Niesamowite przeżycie. - powtórzyłam. - Bardzo dobrze to ujęłaś. - zaśmiałam się raz jeszcze.
- Ja z nim tańczyłam. - roześmiałam się - Dziwię się, że jeszcze ma stopy.
Leader of the whole pack
Roześmiałam się ponownie.
- W sumie dobrze że jeszcze ma, przydadzą mu się.- uśmiechnęłam- Mnie zaprosił kiedyś na spacer po ogrodach.- powiedziałam cicho.
Zawahałam się. Myślałam, że mi dobrze poszło, ale mnie nie zaprosił na randkę.
- To gratulacje. Już pierwszego dnia masz załatwioną randkę. - uśmiechnęłam się do niej
Derek po raz kolejny zaszczekał. Jak na szczenie wilka dosyć donośnie szczeka.
- Uspokój się, Derek. - roześmiałam się i zaczęłam się z nim znowu bawić tak, jak poprzednio.
Ostatnio edytowany przez Harmony Harper (2016-01-23 15:50:18)
Leader of the whole pack
Uśmiechnęłam i spojrzałam na tego słodkiego psiaka.
- A właśnie zapomniałam zapytać. Skąd masz tego pieska?- zapytałam.
Odwróciłam Dereka w strone Kate.
- Zapomniałam wam go przedstawić. To jest Derek, piesek, a właściwie wilk księcia. - uśmiechnęłam się lekko - Gwiazda programu, która wbiegła w trakcie mojej rozmowy do pokoju i przejęła całą uwagę na siebie.
Leader of the whole pack
-Ooo ale jest słodki, kocham pieski.- Uśmiechnęłam i delikatnie pogłaskałam miękką sierść Dereka.- Coś mi się wydaje że jeszcze nie raz przejmie całą na siebie.-powiedziałam i chicho zachichotałam.
- Tak mi się wydaje. Z resztą tutaj też budzi niemałą sensację.
Leader of the whole pack
Rozejrzałam się do dookoła i przewróciłam oczami.- Jak można bać się takiego małego ślicznego wilczka?- uśmiechnęłam się i ponownie pogłaskałam Dereka.
Obudziłam się z zamyślenia i spojrzałam na rozmawiającą z nami Siódemka. Odniosłam wrażenie, że... udaje? Wszystkie jej uśmiechy wyglądały na wymuszone. Chyba nie była przyzwyczajona do rozmów z wyższymi klasami. Patrzyła na Alex z lekką pogardą. Ale najwyraźniej miała uczucia, widać je było w jej zachowaniu przy tym wilku. Może po prostu potrzebuje czasu? Może okazać się mila
Uśmiechnęłam się. O dziwo Dwójka była całkiem miła. To dziwne, że aż tak bardzo się co do niej pomyliłam. Nadal jednak nie wiedziałam, co mam myśleć o Alex. Ciągle miałam wrażenie, że odzywała się do mnie, bo musiała. Zauważyłam, że milcząca dziewczyna, która siedziała z nami przy stoliku, zaczęła mi się przyglądać. Odwróciłam wzrok i spojrzałam znowu na Kate.
- Nie mam pojęcia. - ściszyłam nieco głos - Mam wrażenie, że część dziewczyn tutaj jest... Hmmm.. taka delikatna i przesłodzona.
Leader of the whole pack
Chociaż słowa nie były skierowane do mnie, odezwałam się.
- Co masz na myśli mówią delikatne i przesłodzone? - pytam zdziwiona.
Zastanowiłam się chwilkę. Jakby tu odpowiedzieć, żeby nikogo nie urazić za bardzo?
- Chodzi mi o to, że wyglądają na takie typowe panienki, które boją się jakiejkolwiek pracy czy wysiłku. - naprawdę nie wiedziałam jak to ująć, więc wzruszyłam ramionami - Nie wiem jakie są naprawdę. Mówię tylko, jakie kilka osób sprawia wrażenie, ale nie oceniam.
Leader of the whole pack
Przyjrzałam się uważnie dziewczynie.
- Harmony.. - pomyślałam chwile nad dalsza częścią zdania. - Nie mogę powiedzieć, że wiem co czujesz będąc siódemką. Bo ja jestem trójką. I ludzie zawsze będą ci wypominać jaką masz klasę bo taki jest świat. - poczułam ucisk w żołądku. - Nic nie jest sprawiedliwe. Każdy ma swoje wady. - odgarnęłam niesforny kosmyki z twarzy. - I pomimo wszystkiego, twoja klasa nie świadczy o tym kim jesteś. - uśmiechnęłam się do niej lekko.
Już wcześniej widziałam w jej oczach niechęć. Speszyła się. Mogłam się jedynie domyślać co czuje.