Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Zachichotałam i opadłam głową na tors mężczyzny.
- Już wierzę, ten jeden raz starczy - zapewniłam mrucząc w jego koszule, do której takdługo tuliłam się przed praniem. Znów pachniała nim.
- uwielbiam twój zapach - mruknęłam nagle, wciskając nos w koszulę i ciało Kennetha. - Moja największa słabość..kojarzy mi się z ciepłem i bezpieczeństwem...
"Miłość to nagroda otrzymana bez zasług."
Pogłaskałem Mely po plecach.
- Spełniasz moje marzenia - powiedziałem z rozbawieniem, jednak szczerze. - Bardzo chciałem, aby właśnie tak było, Melody. Chyba muszę sobie zacząć wyznaczać nowe cele, bo coś szybko mi idzie spełnianie tych marzeń, przy tobie. - Zachichotałem.
"Miłość bez granic – to życie bez końca."
- A jaka była ta zasada prawdziwego mężczyzny? - zamyśliłam się chwilę. - Zbudować dom, spłodzić syna i posadzić drzewo. Dopisz do listy,"wyjść za Melody" i kolejne cele gotowe - zaproponowałam, muskając ustami jego skórę szyi gdy mówiłam.
Zaśmiałem się cicho.
- No co ty, ty już od dawna górujesz na mojej liście - mruknąłem, uśmiechając się do niej. Ogarnąłem jej z twarzy kilka ciemnych kosmyków. - Stałaś się centrum mojego wszechświata.
Zachichotałam.
- Skarbie, to skrajnie nie zdrowe - zaznaczyłam. - Nie żebym ja też się od ciebie nie uzależniła... - Mówiąc to, nadal uśmiechałam się jak głupia, skupiąc i muskakąc ustami kołnierzyk jego koszuli. - Każda chwila z tobą jest na wagę złota - zapewniłam, obracając na placu pierścionek.
Odnalazłem palcami jej brodę i odchyliłem jej głowę w tył, aby móc popatrzeć jej w oczy.
- Skarbie, to się dzieje mimowolnie... - Trąciłem nosem jej nos, nadal obejmując palcami jej podbródek.
- Mimowolnie stałam się powodem twojej obsesji? - uniosłam lekko brwi. - To się nie zdarza mimowolnie... Ale nie wiem czym zasłużyłam sobie na tak cudownego mężczyznę jakim jesteś - zauważyłam.
Wywróciłem oczami i puściłem jej brodę.
- No dobrze, może troszeczkę pomagałem swojej obsesji - przyznałem się rozbawiony. - Słyszałem, że na miłość wcale nie trzeba zasługiwać. Ona po prostu się pojawia i jest. - Wzruszyłem lekko ramionami.
Powoli pokiwałam głową, rozmyślając nad jego słowami.
- W takim razie... cieszę się, że moja miłość padła na ciebie, a twoja na mnie - powiedziałam w końcu, nadal z uśmiechem. - Bez twojej obsesji pewnie wróciłabym do domu rozdarta...
Przyciągnąłem ją do siebie, nagle czując potrzeba aby była blisko. Myśl, że mogłem ze strachu pozwolić jej odejść rozdzierała mnie na strzępy.
- Moja obsesja pilnowała, by do tego nie doszło i będzie to robić w dalszym ciągu. - Zaśmiałem się.
- cudnie - uzałam układając się w jego ramionach. - Nie mam już o co się bać. Mój gwardzista zawsze będzie blisko... - uznałam z zadowoleniem.
- Właśnie tak... - mruknąłem w jej włosy. - Zawsze będę blisko... - zapewniłem ze spokojem.
W trakcie gdy ciasto kończyło się robić (swoją drogą cudnie pachniało nim po całym domu), pomagałem Melody z obiadem. Mely wyciągnęła ciasto z piekarnika, a ja przygotowałem talerze do posiłku i jakoś wszystko szybko poszło.
- Nawet takiego tyci kawałeczka...? - dopytywałem wciąż, przy zmywaniu naczyń. Mely uparcie i wytrwale odpowiadała to samo. Zaśmiałem się. - To w takim razie musimy upiec drugie - stwierdziłem, przenosząc wzrok z narzeczonej na naczynia. Następnie podałem jej talerz do wytarcia. - Pomogę - zaoferowałem się.
Zaśmiałam się cicho zerkając na narzeczonego.
- Aż tak ci zapachniało? - roześmiałam się. - Niech będzie. Ale gotowe do zjedzenia będzie dopiero pod wieczór - zauważyłam, chowając talerze do szafki.
- Dam radę, wytrzymam do wieczora - powiedziałem, parskając śmiechem. Skończyłem zmywać i wytarłem dłonie w ścierkę. - To proponuję chwilę odpoczynku, a później stwierdzamy, czy robimy to ciasto, czy jednak nie...
Oparłem dłonie po obu bokach.
Skrzyżowałam ręce na piersi.
- Jeśli chcesz jeszcze dziś te słodkości, to muszę zacząć już teraz - zaznaczyłam. - Albo ja, albo moje pyszne ciasto - dodałam.
Westchnąłem i potarłem napięty kark.
- Oh, to już tak strasznie późno... - mruknąłem pod nosem, zerkając na zegarek na nadgarstku. - Mhm, faktycznie.
- Niestety - pokiwałam głową. - A nie chce byś jadł cukier na noc, to bardzo nie zdrowe - powiedziałem, opierając się o blat. - Więc? Jaka decyzja?
Westchnąłem.
- Po prostu jestem dzisiaj zmęczony - mruknąłem, pocierając palcami powieki. - Wybacz.
- Hej... - mruknęłam i podeszłam do mężczyznę. - Może połóż się spać? Nie męcz się lepiej - poprosiłam z troską. - Chyba że ja mam położyć cię spać - uśmiechnęłam się łagodnie.
Skrzywiłem się teatralnie.
- Nie, podziękuję raczej. - Wyciągnąłem rękę i pogładziłem ją po policzku. - Położę się na chwilę, a potem wrócę, mhm? Ewentualnie ty przyjdziesz do mnie. - Zaśmiałem się.
Pokiwałam głową z uśmiechem, wtulając się w jego dłoń.
- Dobrze skarbie. Ja zajmę się twoim deserem, a ty odpocznij - zgodziłam się. - Jesteś zmęczony po pracy - uśmiechnęłam się dumna z mojego mężczyzny.
- Ale to tylko troszeczkę - mruknąłem całując ją w skroń. - Możemy to przełożyć na inny dzień i zrobić razem - zaproponowałem. - No nic takiego, nie ucieknie przecież. - Zaśmiałem się i odsunąłem kawałek od Mely.
- Ale mogę już go zrobić - zapewniłam. - To dla mnie żaden problem, a czysta przyjemność tym bardziej sprawianie przyjemności mojemu mężczyźnie - dodałam z uśmiechem.
- Zapewne i tak zrobisz jak uważasz, i cię nie powstrzymam. Robisz się coraz bardziej uparta, a mi się to nawet podoba - zauważyłem i mruknąłem do niej jednym okiem.
Cofnąć się już tyłem w stronę sypialni.
Porumieniałam od razu.
- Twoim budzikiem będzie zapach gotowego ciasta i mój uśmiech - obiecałam puszczając mu całusa i znów zakładając fartuch by zacząć piec ciasto jeszcze raz.