Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Zacieram ręce. - A więc, Harmony. Powiedasz, że chcesz wyzwanie? Dobrze, w takim razie... - zastanawiam się przez chwilę. - Pocałuj jednego z mężczyzn w tym pomieszczeniu.
I'll throw away my faith, babe, just to keep you safe.
Rozglądam się po sali i wpadam na szatański plan.
Podnoszę z ziemi Dereka i składam mu buziaka pod uchem.
- Najbardziej męski mężczyzna z was wszystkich.
Derek szczeka jakby na potwierdzenie moich słów.
- I co? Pasuje? - Unoszę brwi.
So you can throw me to the wolves
Tomorrow I will come back
Leader of the whole pack
Mam ochotę się roześmiać. Co jej odbija? Unoszę kącik ust do góry.
- Sprytnie.
So I sit and smoke on my own, think about you baby, are you feeling alone?
Cause I die just thinking that you'll forget, but I guess you won't.
Wybucham śmiechem - Najwyraźniej Derek przebija mnie urokiem osobistym. - zrzucam ręcznik z szyi i napinam mięśnie. - Ale zdecydowanie jestem przystojniejszy.
- Potwierdzam. - Śmieję się.
Luke będzie zazdrosny.
Kręcę butelką.
- Bella! - mówię. - Co wybierasz?
Leader of the whole pack
-Przystojny jak zdechła mucha.- Uśmiecham się delikatnie i spojrzałam na Maxa. Prawie wybuchłam śmiechem widząc jak napina mięśnie...
-Wyzwanie... -odpowiadam.
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia."
- Oj siostrzyczko, po prostu jesteś zazdrosna. Nie masz jeszcze chłopaka. Chyba, że... - spoglądam na nią - Coś stało się we Francji - posyłam jej znaczące spojrzenie.
- Zadzwoń do księżniczki Francji i powiedz jej, że Jay przeprasza ją za to, że ostatnio ją podeptał podczas tańca i że było to tylko przez to, że był pod wrażeniem jej urody. Ma wyjść autentycznie. Niech pomyśli, że chcesz ją z nim wyswatać. - Chichoczę. - Wiem, że ona go nie znosi.
Leader of the whole pack
Wybucham śmiechem. - Gdyby Jay tu był... - spoglądam w stronę drzwi, gdzie gwardzista wydaje się być przerażony.
- Chyba cię pogięło! - Tracę opanowanie.
"You forget what you want to remember and you remember what you want to forget."
- Jeszcze mi za to podziękujesz, Jay. - Śmieję się. - Mówię ci, zostaniesz księciem Francji!
Nie mogę wytrzymać ze śmiechu.
Leader of the whole pack
- Zapewne. - Mruczę. - A następnym razem jak tu będą, przywali mi w twarz.
"You forget what you want to remember and you remember what you want to forget."
Wyciągam telefon i wybieram do niej numer do Giselle.
-Giselle?... Tak.. Właśnie się dowiedziałam co się stało na balu... oczywiście...- zaś miałam się.- Jay bardzo przeprasza za to, że cię tak podeptał cię podczas tańca ale jak mi przyznał był oczarowany twoją urodą.- wszyscy próbowali powstrzymać śmiech. -Miłej nocy. -rozłączam się.
- Czy Giselle miała brata? Chyba Sebastiena. Czyż nie, Bell?
Nawet nie chce mi się słuchać, o czym rozmawiają. Po prostu patrzę na Harmony.
Chciałbym ją pocałować jak podczas balu.
Dziewczyna zauważa moje spojrzenie, unosi brwi, jakby chciała mi przekazać, że gapię się jak kretyn i od razu wraca spojrzeniem do Maxa i Belli.
A ja i tak nie odwracam od niej wzroku.
-Gisell przyjęła przeprosiny... i tak miała brata a nawet dwóch. Sebastian ma 12lat a Ethan jest młodszym o 5minut bliźniakiem Gis.- Uśmiecham się a moje policzki lekko się rumienią. Kręcę butelką i wypada na... Maxa!
-Max! Ja to mam szczęście! Wybieraj..- Uśmiecham się a rumieńce znikają.
- Znowu ja? Możesz zdecydować. Mi za jedno.
Kręcę głową.
- Przynajmniej nie mam przerąbane u francuskiej rodziny królewskiej.
Harmony na chwilę unosi wzrok, a ja biegnę za jej spojrzeniem. Luke patrzy się prosto na nią.
Zerkam na Harm, która z powrotem patrzy na Maxsa i Bell. Uśmiecham się pod nosem.
Może nie płaczę, ale to boli. Może nie mówię, ale czuję. Może nie pokazuję, ale mi zależy...
Usłyszałem wyzwanie i myślałem przez chwilę, że zabiję moją siostrę. Po chwili jednak stwierdziłem - Ok, nie ma problemu. Harmony, połóż się pod stołem, proszę. - kiedy to zrobiła, wszedłem na szklany stół i zacząłem robić pompki. Nieźle się zmachałem, a mnie i Harmony dzieliła jedynie szyba. Okropnie spocony zszedłem ze stołu. - Już. - westchnąłem i położyłem się na podłodze.
Roześmiałam się.
- Myślenie godne Wellsów. Bardziej niż pompkami zaimponowałeś mi tym, jak wybrnąłeś z sytuacji.
Leader of the whole pack
Wstałem i ukłoniłem się teatralnie. - Dziękuję. A teraz... - patrzę na osobę, wskazaną przez butelkę. - Harmony. Pytanie czy wyzwanie.
- A co mi tam. Zdaję się na ciebie.
Leader of the whole pack
- Zapowiada się ciekawie. Luke, możesz tu podejść?
Są blisko? Dlaczego Bella chciała, by robił pompki akurat nad nią? Czemu ona tak dziwnie komentuje jego zachowania?
Podchodzę bliżej.
- Oczywiście. Wasza. Wysokość. - Mówię każde słowo jakby było osobnym zdaniem.