Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Nie! - zaprzeczyłam szybko. - Ładnie śpiewsz. To znaczy... ja nie chciałam - wsadziłam nos w pieczywo.
Może i jestem wariatem... Ale skoro tak sądzisz, to znaczy, że ty też nim jesteś!
- Nic nie szkodzi. - roześmiałem się, po czym sięgnąłem po płatki czekoladowe i zacząłem jeść.
I'll throw away my faith, babe, just to keep you safe.
- Wiecie co, inwencja twórcza mi się skończyła. Gdyby był tu mój najstarszy brat pewnie by coś wymyślił. - westchnęłam - Kompletnie. Nie mam. Pojęcia.
So you can throw me to the wolves
Tomorrow I will come back
Leader of the whole pack
Przyglądałam się wszystkim i w spokoju spożywałam swoje śniadanie. Taka cisza to aż podejrzane..
- Uptown Girl to twoja ulubiona piosenka ?- zwróciłam się do księcia.
"Bywa, że tylko człowiek, który stracił wszystko, potrafi obdarować Cię najcenniejszym skarbem."
Miałem właśnie zalać płatki mlekiem, kiedy do jadalni wbiegł mój ulubiony, nieproszony gość i rzucił się na mnie - Derek, co ty tu robisz?! - piesek zaszczekał i wskoczył mi na kolana. Jak na dwumiesięcznego wilka ważył całkiem sporo. Pogłaskałem go za uchem, po czym wziąłem plaster wędliny i podałem go szczeniakowi. Mały wyrwał mi go z ręki i zjadł, by chwilę później polizać mnie po twarzy.
Spojrzałam w stronę księcia i psa , momentalnie wybuchając śmiechem.
"Bywa, że tylko człowiek, który stracił wszystko, potrafi obdarować Cię najcenniejszym skarbem."
- Derek? - pisnęłam.
Mogłabym tu zostać tylko dla tego wilka. Serio. Miłość od pierwszego wejrzenia. Między nami jest więcej chemii, niż między mną a Maxem.
Leader of the whole pack
Spojrzałam na Dereka i księcia Maxa. Wydałam z siebie westchneinie zachwytu...
Może i jestem wariatem... Ale skoro tak sądzisz, to znaczy, że ty też nim jesteś!
- Widzę ,że żywicie do sobie wielką miłość - przyznałam nie przestając się uśmiechać.
Wiadomość dodana po 01 min 19 s:
- Nie wiem czy któraś z kandydatek temu dorówna. - uśmiechnęłam się.
- Tak, Claire. - krzyknęłam przez stół - Myślę, że nawet swojej żony nie będzie tak kochał jak Dereka!
Leader of the whole pack
- Przesadzacie dziewczyny, prawda piesku? - spojrzałem na Dereka na co on pisnął i polizał mnie po twarzy. Roześmiałem się.
- Oto on. Przerażający, dziki wilk. Okrutna bestia. Trzymajcie się z daleka. - roześmiałam się.
Leader of the whole pack
- Tak przesadzamy.- zaśmiałam się, łzy szczęścia zaczęły spływać po moich policzkach.
Derek zawarczał, co wywołało salwę śmiechu na sali. Jego warczenie brzmiało, jakby stary samochód się krztusił. - Ależ jestem groźny. -zdjąłem psa z kolan, na co on wskoczył ponownie, przewracając krzesło na którym siedziałem. Teraz leżałem na podłodze z psem na klatce piersiowej, który w dość nachalny sposób starał się wyrazić, że tylko on może mi dawać buziaki. Nie mogłem przestać się śmiać.
-Babciu, dlaczego masz takie wielkie oczy? -zaśmiałam się do wilczka. -I dlaczego jesteś taka słodka?
- jejku- krzyknęłam kiedy książę poleciał na ziemię. Wstała i spojrzałam w jego stronę- Fałszywy alarm nic mu nie jest. - podeszłam w ich stronę- Ten pies naprawdę cie kocha.
- On nie jest słodki, Derek ma po prostu wrodzony wdzięk i elegancję - zauważyłam, a potem spojrzałam na wilczka, oblizującego swojego pana - i jest bardzo taktowany i opanowany... - dodałam i sama wybuchnęłam śmiechem.
- Pomogę ci co ?- zwróciłam się do księcia i podałam mu rękę.
Roześmiałam się cała sytuacja była przekomiczna.- Tak zdecydowanie się zgadzam z Claire. Derek kocha księcia i wątpię czy którejś z nas pozwoli się do niego zbliżyć.- stwierdziłam próbując nie popłakać się z śmiechu.
"People cry, not because they’re weak. It’s because they’ve been strong for too long."
Najpierw wzięłam szczeniaczka, który nie chciał opuszczać swojego pana.
- Dobra mały , udowodniłeś już jak bardzo go kochasz,a teraz pomożemy mu wstać, dobra?-zapytałam psa, na co zamerdał ogonkiem i kolejny raz podałam rękę w stronę Maxa.
Podniosłem się z pomocą Clarie i uśmiechnąłem się do niej. Postawiłem krzesło, po czym odebrałem od niej psa i usiadłem. - Dzięki, Clarie. - teraz zwróciłem się do psa - Tobie też dziękuję łobuzie. I co ja mam teraz zrobić? Okazuje się, że mój pies jest silniejszy od mnie. Gdzie mój autorytet? - roześmiałem się.
- Nie wiem właśnie. Nagle pomyślałam sobie, że może to jednak Derek powinien być księciem? - udawałam powagę
Leader of the whole pack
- Powinieneś się od niego uczyć -zażartowałam.
- Wiesz Harmony, to ma swoje plusy, ale uważam, że Max jest dobrymy księciem - zauważyłam.
Szturchnęłam ją żartobliwie łokciem w bok.
- Nie podlizuj się, Awara! - zaśmiałam się.
Leader of the whole pack