Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Miałam wrażenie, że książę jest jakiś poddenerwowany, więc postanawiam rozluźnić sytuację.
- Wiesz co Claire, lepiej na razie unikać bibliotekę. W tamtym miejscu dostajemy jakiejś niezwykłej energii. Książę, to jak z tym kakao i czekoladą? - zapytałam jak gdyby nigdy nic.
Może i jestem wariatem... Ale skoro tak sądzisz, to znaczy, że ty też nim jesteś!
- Na pewno nic poważnego ?-pytam, zauważyłam, że nie tknął śniadania.
Wiadomość dodana po 01 min 23 s:
- Dołączam się do pytania Awary- uśmiecham się.
"Bywa, że tylko człowiek, który stracił wszystko, potrafi obdarować Cię najcenniejszym skarbem."
Upiłam łyka soku i przyjrzałam się dokładniej księciu, był taki jakby bardziej blady, coś musiało się wydarzyć na korytarzu. Dziewczyny próbowały o coś zagadać, a ja nadal nie miałam odwagi.
"People cry, not because they’re weak. It’s because they’ve been strong for too long."
- A tak, kakao. - byłem rozkojarzony. - Michael, podejdź tu. - kiwnąłem w stronie kelnera. - Przynieś tym paniom czekolady. - następnie spojrzałem na dziewczęta - Wybaczcie mi moje chwilowe zachowanie. - sztuczny uśmiech i udawaj - Czy ominęło mnie coś?
I'll throw away my faith, babe, just to keep you safe.
-Lubicie muzykę?- postanawiam przełamać lody
- Nic się nie stało.- dlaczego ja tak drętwo rozmawiam. Znów mam ochotę spiewać- I've been cheated by you
Since I don't know when- zaczynam niepewnie patrząc na Awarę.
"Bywa, że tylko człowiek, który stracił wszystko, potrafi obdarować Cię najcenniejszym skarbem."
Uśmiecham się zaskoczona. Śpiewanie?
-Chętnie bym się przyłączyła, ale nie znam tego
- So I made up my mindIt must come to an end - zaśpiewałam zaraz. Chyba wszyscy ogłupieli.
Może i jestem wariatem... Ale skoro tak sądzisz, to znaczy, że ty też nim jesteś!
-Look at me now.Will I ever learn- zaczęłam nieśmiało śpiewać z dziewczynami. Nie popierałam śpiewania w bibliotece ale w jadalni śpiewać mogę.
"People cry, not because they’re weak. It’s because they’ve been strong for too long."
Ok... Rozumiem, że książę jest muzykalny, ale chyba już trochę przesadzają. To jednak jest pałac
-Don't know how. But I suddenly lose control- śpiewam najgłośniej jak potrafię.Fajnie ,że inne dziewczyny też się dołączyły.
Przełknęłam głośno ślinę i spuściłam wzrok na mój talerz na którym leżał ledwo zaczęty naleśnik.
Super... - pomyślałam. - teraz będą śpiewać.
Może nie płaczę, ale to boli. Może nie mówię, ale czuję. Może nie pokazuję, ale mi zależy...
- But I suddenly lose control There's a fire within my soul - dawno nie śpiewałam dla kogokolwiek, a dla księcia...?
-Just one look and I can hear a bell ring.One more look- tym razem śpiewałam już nieco głośniej, nie sądziłam że aż tak dobrze będzie mi szło, daaawno nie śpiewałam.
Fajnie, że dziewczyny śpiewają ale raczej się nie przyłączę. Nie moje klimaty.
-And I forget everything, ooh- za chwilę refren , nie mogę się doczekać.
Dziewczyny zaczęły śpiewać, a że śpiew zawsze mi pomagał postanowiłem się przyłączyć.
- Mamma mia, here I go again
My, my, how can I resist you
Mamma mia, does it show again
My, my, just how much I've missed you
Yes, I've been broken-hearted
Blue since the day we parted
Why, why did I ever let you go
Mamma mia, now I really know
My, my, I could never let you go
Mamma mia, here I go again
My, my, how can I resist you
Mamma mia, does it show again
My, my, just how much I've missed you
Yes, I've been broken-hearted
Blue since the day we parted
Why, why did I ever let you go
Mamma mia, now I really know
My, my, I could never let you go - śpiewamy razem z księciem. Ciekawe doświadczenie.
Nie mogłam się powstrzymać od westchnienia. Tak spątanicznie, a świetnie wyszło!
- Co powiecie na zmianę klimatu? - pytam roześmiany
-
Uptown girl
She's been living in her uptown world
I bet she never had a back street guy
I bet her mama never told her why
I'm gonna try for an uptown girl
She's been living in her white bread world
As long as anyone with hot blood can
And now she's looking for a downtown man
That's what I am.
Kiwam głową i dołączam do księcia.
-Ooooooooooooooooooooooh
Ooooooooooooooooooooooh
Otarłam łzę szczęścia.
- Nie znam tej piosenki - wyznałam cicho, ale przysłuchiwałam się śpiewom.
- And when she knows what she wants from her time
And when she wakes up and makes up her mind
She'll see I'm not so tough
Just because I'm in love with an uptown girl
She knows I've seen her in her uptown world.
She's getting tired of her high class toys
And all her presents from her uptown boys
She's got a choice.
Och nie! Kolejna piosenka której nie znam...
- She's been living in her white bread world
As long as anyone with hot blood can
And now she's looking for a downtown man
That's what I am. - Spojrzałam na siedzącą Awarę , podeszłam do niej i zabrałam ją do tańca.