Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Taa - mówię i zaczynam się śmiać. - Takie Abrakadabra - znów wybucham smiechem.
Courage is to resist fear, mastery Of fear - not absence Of fear.
Parskam śmiechem nie biorąc tego na poważne. Dopijam piwo. Nie wiem które to już z kolei ale sięgam po kolejne.
- Czary mary... - mruczę pod nosem i biorę łyk alkoholu.
Przymykam powieki i wsłuchuję się w trzaskanie iskier z ogniska.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
Sięgam po kolejne piwo. Alkohol zaczyna do mnie docierać.
- Nie wiem jak ty, ale ja mam ochotę się pokąpać. - mówię i zaczynam zdejmować koszulkę.
- Jest cholernie zimno - burczę z trudem siadając. - Ale jak taaam chcesz... Ja paaasuję, nie lubię morzaa - mówię przeciągle.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
Zaczynam się śmiać.
- Zimno? Czy ja wiem... - zaczynam wchodzić do wody, która faktycznie jest lodowata. Po chwili jednak wychodzę z cichym piskiem. - o Kurwa... coś mnie ugryzło. - mówię i pokazuję na ranę na stopie. Po chwili jednak zaczynam się śmiać. - Krab?
Wybucham śmiechem nie do opanowania. Aż mam problem ze złapaniem oddechu.
- Może... lepiej... zbu... duj... sobie... za..mek z piasku - wyduszam z siebie.
Dołączam do dziewczyny.
- Cholerny krab - znów zaczynam się śmiać. Nie wie czy, ale chyba na poważ nie wziąłem słowa Briss, gdyż po chwili zaczynam budować zamek. Oczywiście jeśli górę piachu można nazwać zamkiem.
- To był... żart - parskam śmiechem i trącam go łokciem i niechcący wylewam trochę alkoholu z butelki.
Nawet nie zauważyłam, że trzęsą mi się dłonie.
Zaczynam się znów śmiać.
- Chyba jesteśmy już kompletnie pijani - oznajmiam i parskam śmiechem.
- Jaa? Niiiee - mówię przymykając oczy i marszcząc nos. - W sumie to - patrzę w rozjaśniające się niebo - trzeba się chyba zbierać... Musi być już czwarta bo jasno się robi - mówię dostć niewyraźnie.
- Hm... Pewnie masz rację - przyznaję i zaczynam wstawać, jednak kiwam się na boki. - Daleko mieszkasz? - pytam rozbawiony.
- Kawałek od plaży - mruczę pod nosem skupiając się na wstawaniu.
Najpierw na czworaka, potem na kolana, jedna noga, potem druga. STOJĘ! Co za sukces...
Zginam się w pół ze śmiechu, co powoduje upadek na ziemi. Jednak nawet on nie przeszkadza mi w dalszym śmianiu się.
Muszę mocno zacisnąć zęby aby nie zacząć się śmiać.
- Kretyn - mamroczę pod nosem w kocu. - Skoro już leżysz to podam mi plecak. - Wyciągam rękę w jego stronę.
Boję się, że jak tylko się po niego schylę to stracę równowagę.
Łapię ją za dłoń, próbując wstać. Dziewczyna jednak zamiast pociągnąć nie do góry spada w dół, przez co leży pół na mnie a pół na ziemi. Od nowa zaczynam się śmiać.
- Aaaa... - wzdycham rozbawiona. - Plecak... Chciałam plecak, Cody...
Niezgrabnie podciągam się do pozycji siedzącej i rzucam chłopakowi rozbawione spojrzenie. Sięgam po plecak i na siedząco zakładam go na dwa ramiona aby przy ewentualnym upadku go nie zgubić.
- Aggr.... Znów trzeba wstać - mówię śmiesznie marszcząc nos. Drapie się po głowie, a za paznokciami zostaje mi mnóstwo piachu. Zniesmaczona, wymownie przyglądam się paznokciom jak by były najbardziej interesującą rzeczą na jaką mogę patrzeć w tej chwili.
Wstaję chwiejnie, a na mojej twarzy wciąż majaczy się uśmiech. Spoglądam rozbawiony na dziewczynę i podchodzę do niej od tyłu. Tam łapię ją w pasie i podnoszę na nogi.
- Tylko nie upadnij - mówię z uśmiechem na twarzy i puszczam dziewczynę.
Trzęsą mi się nogi ale utrzymuję równowagę.
Łapie chłopaka za ramię. Już myślę, że znów się przewrócimy ale on utrzymuje równowagę. Oddycham z ulgą.
- Musimy jakoś dojść do wyjścia z plaży - mówię śmiejąc się. - Potem będzie już prościej...
Kiedy w końcu łapię równowagę ruszam chwiejnie w stronę zejścia z plaży.
Chichoczę cicho i podążam za dziewczyną, zostawiając za sobą cały ten bajzel.
Wieczorem, gdy jest całkiem mało ludzi, wychodzę na plażę za domem. Zdejmuję słuchawki i rzucam je do torby, a sama udaję się do wody. Wchodzę na tyle głęboko, że woda sięga mi po kolana i przymykam oczy. Mogłabym tak stać całą noc.
Pewnie byłabym na tyle głupia, że gdybym musiała, czekałabym całą wieczność.
Popędzam Polarisa. Gnamy przez plażę Insolitam. Ostatnio często tu jestem. To źle.
I am a question to the world
Not an answer to the heard
Or a moment
That's held in your arms
Marszczę brwi, gdy znowu wyczuwam to... coś. Syczę lekko, gdy zaczyna boleć mnie głowa. To się robi coraz dziwniejsze. A co najgorsze, coraz częstsze. Ból przechodzi, a ja odwracam się w stronę z której emitowana jest ta dziwna energia. Zauważam... zaraz. Czy to chłopak jadący na koniu? Otwieram lekko usta ze zdziwienia.
Polaris staje dęba. Ktoś nas widzi. Rozglądam się i zauważam dziewczynę w wodzie. Zeskakuję z wierzchowca i podchodzę do niej. - Wszystko w porządku?
Or a moment
That's held in your arms
Przechylam lekko głowę i zakładam włosy za uszy.
- W porządku. Tylko nieczęsto wpadam tutaj na chłopaków, którzy pojawiają się znikąd. - Głowa znowu zaczyna mnie lekko boleć, co tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że oni nie są czymś... normalnym.
- Kwestia przyzwyczajenia. Po jakimś czasie wszystko staje się normalnie. - rozglądam się po pustej plaży, po czym sprawdzam zegarek kieszonkowy. Mało czasu. Trudno.
Or a moment
That's held in your arms