Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- A ja kocham ciebie, kretynko - odpowiadam jak dzieciak.
In the night I hear them talk the coldest story ever told
Somewhere far along this road he lost his soul to a woman so heartless
Zeskakuję z Polarisa. To był dłuuugi dzień. Trzy przegrane zakłady, cztery wygrane. Chyba się uzależniam od hazardu. Śmieję się cicho. I podnoszę z ziemi patyk. Łamię go na pół, a on zmienia się w gitarę. Siadam na piachu i zaczynam stroić instrument.
I am a question to the world
Not an answer to the heard
Or a moment
That's held in your arms
Moja głowa.
A jak boli mnie głowa, to musi coś znaczyć.
Podchodzę do okna i zauważam na plaży nikogo innego, jak Jamesa.
Zarzucam na siebie sweter i wychodzę na zewnątrz.
- Ktoś tu zajął moją plażę - rzucam i siadam obok niego po turecku. Uśmiecham się delikatnie. - Cześć.
Pewnie byłabym na tyle głupia, że gdybym musiała, czekałabym całą wieczność.
Odwracam głowę. - Cześć. - uśmiecham się - Przeszkadzam? - pytam lekko rozbawiony
Or a moment
That's held in your arms
Zerkam na gitarę, po czym przenoszę wzrok znowu na twarz Jamesa.
- A to nie ja przeszkadzam? - Unoszę lekko brwi.
Uśmiecham się - No cóż... - rzucam rozbawiony - Nie. - kręcę głową
Or a moment
That's held in your arms
Opieram się dłońmi za sobą o piasek.
- Spróbowałbyś powiedzieć inaczej - mówię z udawaną groźbą, ale zdradza mnie śmiech.
Śmieję się - Jakieś specjalne zamówienie co do piosenki?
Or a moment
That's held in your arms
Przyglądam się mu przez chwilę, jednak gdy mnie na tym przyłapuje, odwracam wzrok w stronę morza, nieco zażenowana.
- Zagraj piosenkę, która ma dla ciebie znaczenie - mówię, bawiąc się naszyjnikiem na mojej szyi.
- Umm. - uśmiecham się i zaczynam zastanawiać - Wiem. Tytułem wstępu muszę dodać, że podróżując po świecie natykam się na różne języki, które chcąc nie chcąc rozumiem, a to wykonanie mnie urzekło. - zacieram ręce i zaczynam grać.
https://www.youtube.com/watch?v=kZwrhHy5l7o
Or a moment
That's held in your arms
Jako, że James skupia się na gitarze, mogę jawnie się mu przyglądać. Pod nosem nucę piosenkę. Nie znam słów, ale kojarzę melodię.
Tak, już wiem, co to jest. I will always return.
Chłopak naprawdę niesamowicie śpiewa. Mogłabym go słuchać cały czas. Dlatego jestem nieco rozczarowana, gdy kończy.
- Mogę spytać, czemu akurat to? - Mówię. Uśmiecham się lekko. - Znam angielski tekst - wyjaśniam.
Unoszę brwi - Kiedy cały czas jeździsz po świecie, marzysz tylko o jednym. O powrocie do domu. - stwierdzam po chwili
Or a moment
That's held in your arms
Kiwam głową ze zrozumieniem.
- A ja tam bym chciała wyjechać - mówię po chwili zamyślenia. - Całe życie mieszkam w Insolitam. Zawsze chciałam wyjechać. Zwiedzić inne kraje. Olać medycynę. - Niezauważalnie się krzywię. - Po prostu wyjechać.
Uśmiecham się. - Gdzie chiałabyś pojechać?
Or a moment
That's held in your arms
- Gdzieś, gdzie mogłabym śpiewać - mówię, zatapiając rękę w piasku. - A tak poza tym, z miast chciałabym zobaczyć chyba Amsterdam. No i Wenecję.
Kiwa głową i unoszę brwi. - Śpiewasz?
Or a moment
That's held in your arms
- Mhmm - mruczę, kiwając głową. - Kiedy tylko daję radę. Trochę gram na gitarze i tańczę. Takie moje odpowiedniki supermocy Obdarzonych. - Odruchowo przeczesuję włosy palcami.
Uśmiecham się - Chcesz coś zagrać? - pytam, wskazując na gitarę
Or a moment
That's held in your arms
Uśmiecham się.
- Jasne. Chyba mogę spróbować. - Przygryzam wargę, ale wyciągam rękę po gitarę, którą po chwili dostaję.
Pewnie dotykam strun, grając znaną mi melodię. Starm się nie skupiać na tym, że James siedzi zaraz obok mnie, i zaczynam śpiewać.
Wpatruję się w nią bezkarnie zasłuchany, dopóki ona nie przyłapuje mnie na gorącym uczynku. Odwracam wzrok zaczerwieniony. - Pięknie śpiewasz. - mówię, gdy kończy
Or a moment
That's held in your arms
Czuję ciepło rozchodzące się po moim ciele. Mam nadzieję, że nie zauważy moich czerwonych policzków.
- Ty też jesteś świetny - mamroczę nieco nerwowo. - To znaczy świetnie śpiewasz.
Pogrążaj się dalej.
Uśmiecham się. - Dziękuję. - Dzięki Bogu jest ciemno
Or a moment
That's held in your arms
Milczę przez jakiś czas, zestresowana. Jak zwykle nerwowo bawię się żółwikiem na mojej szyi.
- To... umm... - Zastanawiam się, co powiedzieć. - Jak chcesz to możesz częściej wpadać na plażę. Wezmę gitarę, możemy wykonać jakiś duet, czy coś takiego... - mówię, patrząc na swoje stopy.
Tak, bo o to ci akurat chodzi. Przestań się oszukiwać, dziewczyno.
- Jasne. - uśmiecham się, przyglądając się żółwikowi. Po chwili wpadam na pewien pomysł. Łapię gitarę i odrywam jedną strunę. Zwijam ją i zamykam w dłoni, a gdy rozchylam palce, zamiast struny ma w ręce srebrny naszyjnik w kształcie klucza wiolinowego. - Kiedy będziesz chciała się spotkać, dotknij go i po prostu o mnie pomyśl. - rumienię się lekko. - Mogę? - pytam spoglądając to na zawieszkę, to na jej szyję.
Or a moment
That's held in your arms
Powinno mnie dziwić, że wcześniej miał strunę, a teraz ma naszyjnik. Ale jakoś nie potrafię się skoncentrować.
Nie sądziłam, że mogę się zrobić jeszcze bardziej czerwona.
- Umm... jasne - mówię, skrywając uśmiech i odgarniam włosy z szyi.