Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Z zaskoczeniem orientuję się, że ma rację. Całkiem normalnie się zachowywaliśmy.
- Nie przyzwyczajaj się, Harper. - Kręcę głową z krzywym uśmiechem. - Zawsze mogę to zrobić, jeśli sobie teraz nie pójdziesz i nie pozwolisz mi się dobrze bawić.
So you can throw me to the wolves
Tomorrow I will come back
Leader of the whole pack
- To lepiej będę się zbierał - mówię, ale w ostatniej chwili nachylam się do blondynki i mówię tak cicho, że tylko ona i Mony mnie słyszą. - Dzięki, że uważasz, że mam seksowny głos i że pasujemy do siebie z Harmony, ale następnym razem nie przesadzaj z bimbrem, okay?
Śmieję się i wychodzę z komnaty.
So I sit and smoke on my own, think about you baby, are you feeling alone?
Cause I die just thinking that you'll forget, but I guess you won't.
Zszokowana patrzę to na wychodzącego Luke. Nie wierzę.
- Ja... - czuję jak moją twarz pokrywają wypieki. - Matko... Nie możliwe. - teraz skupiam uwagę na Harmony. - Nie mogłam bym... - robię krótka pauzę. - Mogła bym powiedzieć coś takiego? - przykładam dłonie do policzków, palce mam lodowate.
Może nie płaczę, ale to boli. Może nie mówię, ale czuję. Może nie pokazuję, ale mi zależy...
- Eee... .- Zastanawiam się, czy powiedzieć jej prawdę. - W sumie to powiedziałaś, jeśli dobrze pamiętam.
Leader of the whole pack
Wybucham nerwowym śmiechem i opadam ciężko na ciemię.
- Harmony... - udaję załamaną, a ona nachyla się nade mną. W tej chwili szybko łapię poduszkę i uderzam Harm prosto w twarz. - Zapłacisz mi za to. - zaczynam obkładać ją poduszką.
Może nie płaczę, ale to boli. Może nie mówię, ale czuję. Może nie pokazuję, ale mi zależy...
- Ja cię do niczego nie zmuszałam! - Śmieję się i oddaję jej poduszką w głowę.
Leader of the whole pack
- Masz na mnie zły wpływ. - mówię rozbawionym tonem i znów ją uderzam.
- Na wszystkich mam zły wpływ! - Mówię i uciekam, wbiegając w tłumek dziewczyn i rozpychając się na boki, żeby przejść.
Leader of the whole pack
- Uciekaj! - krzyknęłam za Harm.
Upadam, popchnięta przez Harmony. Ile ta dziewczyna ma siły?! Całe szczęście wszędzie są poduszki i nic mi się nie stało.
Może i jestem wariatem... Ale skoro tak sądzisz, to znaczy, że ty też nim jesteś!
Już mam biec, gdy wpadam na pomysł.
Podnoszę z ziemi Awarę, pod pretekstem pomocy, ale gdy widzę, że biegnie w moją stronę Alex z poduszką w ręce. Gdy bierze zamach, w ostatniej chwili wpycham przed siebie Awarę, która obrywa w twarz. Śmieję się.
- Nic ci nie jest? - Pytam Awary. - Chodzi mi o upadek, nie o poduszkę. Przepraszam.
Leader of the whole pack
Oniemiała mrugam oczami.
- Z-Zaraz... - podnoszę z ziemi dwie poduszki i z psychopatycznym śmiechem zaczynam walić nimi w Harm.
- O nieeeee! Nie zadzieraj ze mną!
Może i jestem wariatem... Ale skoro tak sądzisz, to znaczy, że ty też nim jesteś!
- Tak myśl... - Obrywam poduszką w twarz. - ..isz?
Szybko kucam, tak, że poduszki obijają się o siebie, a nie o moją twarz i podnoszę również dwie.
- PRZYGOTUJ SIĘ NA WALKĘ, AWARO ALIQUID!!!
Leader of the whole pack
Harmony z okrzykiem bojowym na ustach rzuca się na mnie z poduszkami.
Wymijam ją i uderzam w plecy, korzystajac z rozmachu. To musiało ją zaskoczyć...
Dobra, to jej się udało. Upadam na kolana, ale zaraz uderzam ją szybko w łydki, przez co leci do tyłu i wpada bezpiecznie w ogromną stertę poduszek.
Leader of the whole pack
Kurczę, wie co robi. Dlatego zaczyna się to robić coraz ciekawsze.
- Oj, wstąpiłaś na wojenną ścieżkę z niewłaściwą osobą - zauważam i wygrzebuję się ze sterty poduszek. Atak numer dwa - lecę i na oślep wywijam poduszkami śmiejąc się histeryczne.
Atak staje się szybszy i silniejszy, ale bardziej chaotyczny. Staram się omijać większość uderzeń, choć części się nie da. Trafiłam na godną rywalkę. Zauważam, że macha poduszkami głównie u góry, więc zaczynam ją okładać po brzuchu i nogach.
Leader of the whole pack
Ugh... walnęła mnie poduszką w brzuch, akurat kiedy miałam największy atak śmiechu. Prawdzie straciłam dech. Zaczęłam oderzać ją w odsłonięte ręce, a drugą poduszką po prostu wymachiwałam.
Obrywam po rękach, a sama uderzam Awarę po brzuchu. W pewnym momencie dziewczyna chwieje się i zaczyna upadać. Już mam się śmiać, że wygrałam, gdy łapie mnie za nadgarstek i ciągnie mnie do tyłu. Problem w tym, że nie wpadamy na ziemię pełną poduszek.
Upadamy na stół z jedzeniem, więc wszystko jest porozrzucane wokół nas, a same leżymy obok siebie uwalone od ciasta.
Leader of the whole pack
Weszliśmy do środka, w stylu "wejście smoka". Z szerokim uśmiechem rozekrzałem się po sali z zamiarem powiedzenia "drogie panie, przybyliśmy",ale widok który ujrzłem był zbyt oszałamiający.
- Awa? - patrzę z zaskoczeniem na siostrę leżącą w torcie. Tam. W TORCIE...
Jest mnóstwo ludzi na świecie, którzy powiedzą Ci, że nie dasz rady. A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć:
"To patrz"
No tego to się nie spodziewałem. Chyba nic nie wyjdzie z naszego wielkiego wejścia.
Dziewczyny patrzą zszokowane w jedną stronę i..
No jasne. Harmony.
Ona i siostra Azraela leżą na ziemi całe ubrudzone jedzeniem.
- Army! - Wołam. - Jak zwykle przynosisz wstyd rodzinie!
"Great, we're all bloody inspired."
Szybko siadam, gdy słyszę głos Theo. Jeszcze jego tu brakowało.
- Wreszcie mogę poczuć się jak ty. Sama twoja twarz przynosi wstyd naszej rodzinie. - Odpowiadam, ale efekt nie jest taki mocny, bo własnie teraz z włosów spływa mi na nos bita śmietana.
Leader of the whole pack
- Azzi... - w pierwszej chwili chce wyjaśnić mu, dlaczego jestem ubabrana w torcie, ale po chwili coś do mnie dociera.
- Co ty tu robisz?! - pytam starając się zachować powagę. Tak, powaga kiedy kawałek tortu leży mi na ramienu.
- Podejrzewam, że nasi bracia to idioci, którzy chcieli po prostu zobaczyć kandydatki w piżamach, okładające się poduszkami - zwracam się do Awary i przewracam oczami.
Leader of the whole pack
Zaśmiałem się.
- Heh, idiotamy nie jesteśmy - zauważyłem. - Ale zdecydowanie chciałem odwiedzić swoją kochaną siostrzyczkę... I jej koleżanki - dodałem z uśmiechem.
Jest mnóstwo ludzi na świecie, którzy powiedzą Ci, że nie dasz rady. A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć:
"To patrz"