Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Unoszę oczy.
- Dobra, stary. Dasz mi ten kontakt, czy nie?
Przewracam oczami.
- Powiem ci na miejscu. Jednak skoro jesteś tak "zakochany" - robię cudzysłów w powietrzu - w Juliett, to nie wiem, czy chcesz się spotkać z opiekunem Jimmiego.
In the night I hear them talk the coldest story ever told
Somewhere far along this road he lost his soul to a woman so heartless
- Nie jestem w nikim zakochany - burczę. - Chodź już, bo się będą zastanawiać, co tutaj robimy tyle czasu.
- Wszystko jedno - komentuję i otwieram drzwi.
Widzę, że pani Lawrence przytula Calliope i nie chce jej wypuścić. Dziewczyna zauważa mnie i szepcze "Pomocy". Wybucham śmiechem i wtedy jej matka mnie zauważa.
- Elijah! - Podchodzi do mnie. - Dbaj proszę o moją córkę - mówi zmartwiona.
Uśmiecham się.
- O to pani się nie musi martwić.
- Ale zamieszanie, co? - Podjeżdżam wózkiem do Juliett.
- No trochę, ale to zupełnie normalne u mnie w domu też mnie nie chcieli wypuścić jak wyjeżdżałam.- uśmiechnęłam się.
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
- Mama zawsze przesadza. - Przewracam oczami. - Lio żyła poza miastem przez dwa lata i jakoś dała radę.
- Być może ale mamy takie są, nadopiekuńcze, traktują nas po części jak byśmy dopiero zaczynali szkołę.- wzruszam ramionami i uśmiecham się.
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
- Cokolwiek. - Wzruszam ramionami.
- Ambitna odpowiedź, synu - słyszę nad uchem.
Prawie spadam z wózka.
Odwracam się. Przede mną stoi mój ojciec, uśmiechnięty od ucha do ucha.
- Tato. - Przewracam oczami. - Czy to jedyny sposób w jaki wchodzisz do pokoju?
Tata śmieje się.
- Możliwe. - Odwraca się w stronę Julie. - Cześć, Juliett. Jak ci się podobało Central City?
- Dzień Dobry .- uśmiecham się.- Ogromnie mi się tutaj podoba najchętniej bym tutaj została.
Tata wzrusza ramionami i uśmiecha się czarująco. Matko. Kiedyś też tak się uśmiechałem. Chyba. Tak mówią.
- Nic nie stoi wam na przeszkodzie - mówi. - Jakbyś potrzebowała noclegu w Central, ja i Grace chętnie cię przyjmiemy. - W tym momencie spogląda na mnie. - I z chęcią przyjmiemy też syna marnotrawnego.
Przewracam oczami.
- Uwierz mi, też jakoś specjalnie nie palę się, żeby siedzieć w Insolitam.
Tata kiwa głową.
- No nic. - Śmieje się. - Idę pożegnać się z Calliope - mówi trochę smutno i odchodzi.
Kręcę głową ze śmiechem.
- Kiedyś przez niego padnę na zawał.
"Grace", jak kazała się nazywać matka Calliope, rozpływała się nad nami od dłuższego czasu i rozpaczała nad naszym wyjazdem. Milion razy usłyszeliśmy, że mamy na siebie uważać. Raz mnie nazwała "synkiem", co było dosyć... dziwne.
- Spokojnie, pani La... Grace. - Uśmiecham się. - Damy sobie radę.
- Grace, nie martw się tak - od tyłu podchodzi pan Lawrence i obejmuje ręką panią La... Grace, po czym całuje ją w policzek. - Dawali sobie radę, to i teraz sobie dadzą radę.
- Nie dziwię się, widziałam twoją reakcję na to jak z znikąd się obok nas zjawił.- śmieje się.- Ale macie z Lio naprawdę fajnych rodziców.- stwierdzam siadając na walizce.- Ciekawe o której będziemy w Insolitam..- zastanawiam się.
- Tata ma rację. - Przytulam mamę jeszcze raz. - Spokojnie. Będę dzwonić.
Puszczam mamę i przytulam ojca.
- Dzięki, że dałeś mu szansę - szepczę mu do ucha.
- Kocha cię. Dobrze cię traktuje i chroni. To jest najważniejsze - odszeptuje i ściska mnie mocniej.
It is in herself.
She will find the strength she needs.
- Stąd są ze 3-4 godziny drogi, więc jeśli zaraz pojedziemy, powinniśmy być koło... - patrzę na zegarek - ...17.00-18.00.
Calliope i jej tata cicho rozmawiają, a ja po raz kolejny zapewniam Grace, że damy radę. Gdyby tylko wiedziała... W życiu by jej nie wypuściła z Central City.
Lio w końcu odkleja się od ojca.
- Chyba będziemy się zbierać, co? - Mówię.
Kiwam głową. Nie chcę stąd wyjeżdżać.
- Będziemy już szli - mówię do rodziców. - Kocham was. Trzymajcie się.
Przytulam ich po raz kolejny. Łapię za rączkę od walizki i wynoszę rzeczy do samochodu.
It is in herself.
She will find the strength she needs.
- O to dobrze, zdążę jeszcze zajść do sklepu po zakupy bo zupełnie nic nie mam w lodówce ani w szafkach.- uśmiecham sie lekko.- Znając twoje umiejętności kulinarne, możesz kiedy chcesz wpadać do mnie na darmowe jedzenie.- śmieje się i idę w stronę samochodu.
Unoszę oczy do góry i śmieję się.
- Chwała Bogu, bo na zupkach chińskich i pizzach długo nie pociągnę.
Rodzice odchodzą od Calliope i żegnają się ze mną i Juliett. Chyba ją polubili. Nie wiem, czy mam się cieszyć, czy ma mnie to przerazić. Szczególnie, gdy widzę spojrzenie ojca przeskakujące ze mnie na Juliett i na odwrót. Ludzie. Czy oni ze wszystkimi muszą mnie swatać?
- Pomógłbym ci z walizką, ale... - Zwracam się do Juliett i zastanawiam się przez chwilę. - Właściwie daj mi plecak, pomogę ci. - Śmieję się, gdy powtarzam dokładnie zdania z naszego pierwszego spotkania.
- Proszę bardzo.- podaję mu plecak.- Wykaż się swoją męskością i dobrymi manierami.- śmieje się i kręcę głową.
- No! I o to chodzi! - Śmieję się i biorę jej plecak na kolana.
Chowam rzeczy do bagażnika i otwieram drzwi przed Juliett.
- Teraz pora na okazanie manier, panno Falls - mówię nieco rozbawiony.
- Dziękuje panie Lawrence.- kiwam głową i uśmiecham się do niego porozumiewawczo przypominając sobie sytuację z kawiarnii. Zajmuję miejsce z tyłu pojazdu i poprawiam sukienkę.
Podbiega do mnie Lily Ann.
- Miałeś się pożegnać - mówi naburmuszona.
Marszczę brwi i rozglądam się.
- Ktoś coś do mnie mówił? Bo nie słyszę?
Dziewczynka uderza mnie w brzuch.
- Jesteś durny, Jeremy.
- Jeremiah. - Już chyba z automatu poprawiam. - Chodź tu, idiotko. - Rozkładam ramiona.
Lily Ann siada mi na kolanach i obejmuje mnie za szyję.
- Wcale nie będę tęsknić - mówi tonem, który na to nie wskazuje.
- Ja też nie. - Całuję ją w policzek. Dziewczynka schodzi mi z kolan, a ja z pomocą Elijaha wsiadam do auta.
- Dobra - zwracam się do Juliett. - Nie sądziłem, że tak ciężko mi będzie wyjechać z tego domu.
- Rozstania z rodziną zazwyczaj są smutne.- stwierdzam smutno.- Ja nie mam rodzeństwa a moim rodzicom aż tak bardzo na mnie nie zależy owszem kochają mnie ale są zajęci sobą, swoją pracą oraz utrzymaniem pozorów idealnego małżeństwa nawet nie wiedzieli że chodziłam z psychopatą dopóki nie zaczął grozić matce.- przewróciłam oczami.- Tak więc ciesz się, że twojej rodzinie na tobie zależy i masz do kogo wracać.
Wzruszam ramionami.
- Cieszę się. Dlatego mówię, że nie wiedziałem, że tak ciężko będzie mi stąd wyjechać.