Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Przez chwilę przystaję w miejscu, ale zaraz jadę dalej.
- Coś tam słyszałem - mówię wymijająco.
To nie jest dobry temat. To po części przez niego trafiła do Insolitam.
- Co ty na to aby zmienić temat?- uśmiecham się, pytam ponieważ zaczęło się robić niezręcznie.
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
Uśmiecham się lekko. Juliett Calliope Lawrence?
- Jasne. Byłoby świetnie.
- To o czym teraz chcesz pogadać?- pytam z uśmiechem.
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
- Nie wiem. - Śmieję się. - Na pewno znajdziemy jakiś temat. O, jesteśmy.
Otwieram drzwi do sklepu przed Juliett.
Rozglądam sie chwile i pochodzę do stoiska z koszulkami.- Który kolor wziąć i jaki wzór?- zastanawiam się,
- Ja mam tą. - Wskazuję na zwykły, czerwony t-shirt z symbolem. - Ale... - Zastanawiam się chwilę i objeżdżam stoisko. - ...tobie chyba będzie lepiej w tej.
Podaję jej koszulkę.
- Idealna wprost- śmieje sie i idę z koszulką do kasy.- Będziemy wyglądać identycznie prawie jak para.- żartuje.
Nie wiem czemu, ale czuję lekkie ciepło na policzkach. Dobrze, że jestem tyłem do niej.
- Pokażemy się tak w Insolitam. Mówię ci, wyjdzie idealnie. - Śmieję się.
Juliett płaci za koszulkę i wychodzimy ze sklepu.
- To co? Wracamy?
- Pewnie.- spoglądam na zegarek.- Troszkę sie rozgadaliśmy.- uśmiecham sie ciepło.
- Chodźmy. Pewnie Lily Ann czeka pod drzwiami. - Przewracam oczami. - Chyba, że się przeniosła do siebie do pokoju.
Siedzę na poręczy balkonowej z przerzuconymi po drugiej stronie nogami i patrzę przed siebie na majaczące w oddali S.T.A.R. Labs.
Kiwam stopą, bawiąc się moim kapciem, który zwisa na końcu moich palców, aż w końcu całkowicie go zrzucam. But odbija się od daszku na dolnym piętrze i spada na sam dół.
It is in herself.
She will find the strength she needs.
Z wahaniem wychodzę na balkon. Od kiedy przyjechaliśmy do Central City, cały czas się mijamy. Mam wrażenie, że nigdy się tak od siebie nie oddaliliśmy.
- Nie spadnij, Calliope - mówię, widząc ją na poręczy.
In the night I hear them talk the coldest story ever told
Somewhere far along this road he lost his soul to a woman so heartless
Odwracam się, gdy słyszę znajomy głos. Przygryzam wargę.
- Elijah. Co tu robisz?
It is in herself.
Przekrzywiam lekko głowę.
- Przyszedłem do ciebie. Dawno nie rozmawialiśmy. - Spuszczam wzrok i zaczynam się bawić palcami. - Ale może lepiej stamtąd zejdź.
Uśmiecham się lekko i przymykam oczy, gdy wiatr wieje w stronę twarzy i rozwiewa mi włosy.
- A może lepiej ty usiądziesz obok mnie?
It is in herself.
Waham się przez chwilę, po czym niepewnie przerzucam nogi przez barierkę i siadam, początkowo niestabilnie. Opieram dłonie o poręcz.
Przez chwilę milczymy.
- Jak się czujesz, Calliope? - Pytam poważnie.
Zastanawiam się przez chwilę i otwieram oczy.
- Szczerze? - Wzruszam ramionami, wpatrzona w S.T.A.R. Labs. - Nie mam pojęcia. Mam wrażenie, że zakończył się jakiś etap w moim życiu. - Wzdycham. - Ciężko jest się do tego przyzwyczaić.
It is in herself.
Przyglądam się jej twarzy. Nadal nie mogę przyzwyczaić się do jej fioletowych oczu.
- To źle?
Sam już nie wiem. Pomyśleć by można, że jak nie będziemy mieli przed sobą tajemnic, wszystko się naprawi. Tymczasem mam wrażenie, że zaczęło się walić.
Przekrzywiam głowę.
- Niebezpieczniej. To znaczy ryzyko, że wbije tutaj Misty i zrzuci nas z tego balkonu nie jest zbyt zachęcające. - Przewracam oczami.
It is in herself.
Prycham.
- Nie żartuj sobie tak. Jak mogłaś współpracować z takimi wariatkami?
Marszczę brwi.
- Jak mogłeś współpracować z kretynami, którzy nawet nie potrafią powstrzymać jednego napadu na bank?
It is in herself.
Zaciskam mocniej dłonie na poręczy.
- Nie chcę się kłócić, Calliope - mówię jak najspokojniejszym tonem, na jaki mnie stać.
- Ale ja chcę - warczę. - Unikasz mnie od tamtej nocy po imprezie, praktycznie ze mną nie rozmawiasz. Jak się pokłócimy, będzie po problemie.
It is in herself.
- I co? - Schodzę z poręczy. - Mam ci wygarnąć? Na tym to ma polegać? - Krzyżuję przed sobą ręce.