Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Wiem, o tym Lind. Już od dawna wiem. - mówię bezradnie. - Wiem, też co zrobiłaś na imprezie. - nie patrzę się w jej stronę.
It all starts with a dream
The dawn of a new day
- Co niby zrobiłam? - Przewróciłam oczami. - Mam was już gdzieś. Chcę wyjechać i zapomnieć. Zrozumieliście?
Podobno jestem wariatką!
- Świetnie. Zapomnij o wszystkim co zrobiłaś. - warczę i uderzam ją w twarz. - Udanych wakacji! - rzucam.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
Co za...! Ktoś cały czas jęczał, że się nudzi. Wyjęłam kaktusa z torby i rzuciłam nim w Lisę. Trafiona w ramię. Usłyszałam mały pisk roślinki i "nie o to mi chodziło", więc szybko podniosłam ją i schowałam do torby.
- Żegnaj Liso - Uśmiechnęłam się triumfalnie i odeszłam.
Zaraz po tym zdenerwowałam się i wywołałam burzę. Cholerna Lisa!
Podobno jestem wariatką!
Zmieniam się i powiększam nieco kamień, a później rzucam go w stronę nogi Lindsay. Odmieniam się z powrotem. Widzę jak z ręki Lisy zaczyna sączyć się krew.
- Chodź. - mówię opiekuńczo.
It all starts with a dream
The dawn of a new day
Bez słowa idę za nim. Chwytam się za ramię i próbuję wyciągnąć jakieś kolce. Nic z tego. Zamiast tego krew zaczyna się sączyć. W sumie... przecież mogę pobiec do siedziby złych... Ale ciekawi mnie, co chce powiedzieć. Bo szczerze, zawiodłam się na nim.
Poczułam ból nogi, więc odwróciłam się i zobaczyłam, że zniknęli. Idioci. Co ja widziałam w tym Lewisie? Pustej głowy napewno nie. Zauważyłam chowającego się za krzaczkami Jamesa. Podchodzę do nich i mówię do Jamesa.
- Powiedziałeś jej.
Podobno jestem wariatką!
Wchodzimy na lotnisko. Po odprawie czekamy na samolot.
- Jak długi będzie lot? - pytam z zaciekawieniem.
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
- Wydaje mi się, że 12 godzin. Tyle trwał ostatnio. - mówię. - Będzie duuużo czekania. - wzdycham.
- Dawno nie miałem okazji być w locie - stwierdzam z uśmiechem. - Mam dziś dobry humor, a przynajmniej lepszy niż ostatnimi czasy.
Ostatnio edytowany przez Smok (2016-05-14 19:05:54)
- A ja... - przypominam sobie to zajście. - Uznajmy, że neutralny... - odpowiadam. - Byłeś kiedyś na wakacjach?
- Nie do końca. - Pobyt na Ziemi jest dla mnie urlopem. - Ale jeszcze nie opuszczałem Insolitam...
- Spodoba ci się tam. Chociaż... chyba mówię to już po raz 11. - przewracam oczami.
- Skoro tak to powtarzasz, to muszę chyba w końcu kiedyś w to uwierzyć - stwierdzam.
- Zresztą sam zobaczysz. - odpowiadam. - A Lily na pewno sobie poradzi. Może uda jej się kogoś upić? - chichoczę pod nosem.
- Czy ja wiem. Lily niewiele potrafi i mam tylko nadzieje, że nie zastanę baru w ruinie jak wrócę. Może Boby wyturla się ze schowka i jej pomoże... - wzruszam ramionami. - I tak jej nie lubisz.
- Nie znam jej. - wzruszam ramionami.
- Ale czasami widzę twoje zawisłe spojrzenie. To tylko moja opinia, ale nie powinnaś jej tak oceniać. To, że pracuje w barze, nie mówi o tym jaką jest osobą - mówię jak nakręcony.
- Czy ja coś mówię? A poza tym moje spojrzenie o niczym nie świadczy, a przy okazji dowiedziałam się, że patrzysz się na mój "zawisły wzrok". Dziękuję bardzo, wiesz? - mówię sarkastycznie.
Wzruszam ramionami.
- Zwracam uwagę na wszystko. Na każde podejrzliwe słowo, ruch. Nawet to, że Lewis milczy jest podejrzane - zauważam.
- Wydaje mi się, że śpi. - odpowiadam i patrzę się w jego stronę. - Tak. Chyba śpi.
Kręcę głową.
- Sądziłem, że będziecie cały czas nawijać, a ja tylko będę się z was chichrał. Jak widać pomyliłem się... - A raczej zawiodłem.
- Spokojnie... znaczy gadaliśmy w samochodzie, a jeszcze przedtem miałam pewną wpadkę, no bo myślałam że jest złodziejem i w samym ręczniku i z suszarką w ręku chciałam mu przywalić...
Uśmiecham się, a moja wyobraźnia zaczyna działać.
- Jestem z was dumny - stwierdzam w końcu szczerząc się.
- Dumny? Że on. Zobaczył mnie. Prawie nago?! - krzyczę cicho.