Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Przewracam oczami.
- Poprawka. Świat jest jak kobieta. Nawet pogoda nie zmienia się tak szybko jak ona.
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
- Czy według ciebie szybko się zmieniam? - marszczę brwi i uśmiecham się złośliwie.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
- Owszem. Kiedy się spotkaliśmy, byłaś zlana. Kiedy przyszłaś następnego dnia, chciałaś mnie pozwać, a o ile pamiętam skończyliśmy na plaży. Potem na imprezie, walnęłaś mnie bez powodu. Potem powiedziałaś mi o swoim sekrecie. Potem... - biorę oddech. - ... wparowałaś mi do mieszkania. Powiedziałem ci o swojej tajemnicy, a ty dopiero po kilku minutach przeprosiłaś mnie za postrzelenie. - Przestaje trajkotać i patrzę na nią wymownie. - I wmów mi, że się nie zmieniasz...
- Przypominam ci, że miałam depresję i byłam w... stanie beznadziejnym. Ale jeśli cię teraz przeproszę to nie będziesz mi tego wypominać? - pytam.
- Ja jestem przede wszystkim od tego by wypominać grzeszki i nakłaniać do nowych - śmieję się załamany. - Ale jak przeprosisz, to będę zachwycony - dodaje.
- Chcesz żebym dała ci satysfakcję? - śmieję się. - W takim razie przeproszę cię jeśli zasłużysz. - mówię.
Marszczę brwi.
- Czuję, że będę bardzo tego żałował, ale zapytam: A jakim sposobem miałbym sobie na to zasłużyć? - pytam ostrożnie.
- Nie wiem. Jeszcze się okaże. Nie przewiduję przyszłości. - wchodzimy do kolejnego sklepu.
- Jak długa mam niby czekać na twoje przeprosiny? Do następnego stanu depresyjnego?!
- Zależy czy będę w drugim stanie depresyjnym. Bo obawiam się, że raczej go nie wytrzymam i wcześniej czy później padnę. - przegryzam wargę.
- Na razie masz Lewisa, a prędzej on wykituje - przewracam oczami. - Albo padniecie oboje z miłości... Ktoś coś takiego już napisał...
- Serio? Chcesz, żebym znowu zapytała cię o Michaela? Nie wiem co dalej z Lewisem i jak to wszystko się potoczy.
- Czy Michael, to jakiś mój karny temat?! - bulwersuje się. - A z Lewisem nie ma prawa ci się potoczyć źle - zauważam.
- Michael to temat zapomnienia o Lewisie. - a później przerywam- Jest jedna osoba, która chce żeby tak się stało. Wiem, że ona potrafi zrobić wszystko, aby rozłączyć mnie i jego.
- Olej tą osobę - wzruszam ramionami. - Macie po swojej stronie każdego. A jedna osoba nie może strawić, że Lewis zwątpi w ciebie. Dawno nie widziałem tak zakochanego ludzika, a ty... - zlustrowałem ją. - Może jeszcze tego nie widać, ale też jest dla ciebie ważny.
- Jak ty to robisz, że widzisz różne rzeczy o których ja nie mam pojęcia? - parskam śmiechem. - Serio... dzięki za wsparcie. - uśmiecham się pogodnie.
- Z wiekiem nabywasz szeroki światopogląd - wyjaśniam mądrym tonem, choć wiele w tym prawdy. - A po za tym często widuję też Lewisa, a po nim widać z kilometra, że zakochany - dodaje.
- Może to dziwnie zabrzmi, ale... większość uważa, że zachowuje się ciota uczuciowa. Ale on naprawdę jest inny. Ludzie oceniają go po pozorach. - mówię. - Wierzysz w to?
- Nigdy nie ma tak, że ktoś ma jedną twarz - odpowiadam całkiem poważnie, ale spokojnie. - Lewis ma coś z cioty, ale to tylko jedna cząstka z jego charakteru.
- Gorzej gdyby miał 50 twarzy. W każdym razie, gdzie teraz idziemy? - pytam.
- Poczekaj... o co chodzi z tymi pięćdziesięcioma twarzami? - pytam całkiem na serio.
- Umm... nieważne. Wpisz w internecie 50 twarzy Greya, to się przekonasz. - mówię szybko. - To gdzie idziemy?
Prycham i wskazuje pierwszy sklep jaki wpadł mi w oczy.
- Mówiłaś, że chcesz coś kupić na egzamin, czy coś...
- Właśnie. Czekasz czy wchodzisz ze mną? - pytam.
- Nie wiem, na co ci się przydam, ale mogę wejść - mówię niechętnie.