Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Kręcą głową.
- Niee... Nie znalazłam już nic ciekawego. - wzruszam ramionami.
- Dobra, w takim razie trudno. Jeszcze kiedyś przyjdziemy, choć teraz jest dzień dobroci. - Waham się. - Bo dostałem wypłatę. - Kręcę głową ze śmiechem. - Chodźmy.
Płacę za rzeczy.
In the night I hear them talk the coldest story ever told
Somewhere far along this road he lost his soul to a woman so heartless
- Dzień Dobroci... Zapiszę sobie w kalendarzu - piszę palcem po dłoni udając, że coś zapisuję i wybucham śmiechem.
Znowu czochram jej włosy.
- Zapisuj, bo często się zdarzać nie będzie. - Wyciągam z kieszeni kluczyki. - Chodź, wracamy do domu.
In the night I hear them talk the coldest story ever told
Somewhere far along this road he lost his soul to a woman so heartless
Wchodzę do galerii handlowej i rozglądam się dookoła. Wiele sklepów, wiele ludzi, wiele grzechu i wiele czasu do wykorzystania.
Zaczynam spacerować przyglądając się wystawą sklepowych.
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
Właśnie wychodzę ze sklepu z biżuterią i zauważam Araela.
- Cześć. - mówię pogodnie.
Mam zbyt dobry dzień.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
- Cześć Lisa - witam się. - Dawno Cię nie widziałem. Gdzie się chowałaś? - pytam.
- Wakacje. Pojechałam odpocząć. Miło cię znowu widzieć. - uśmiecham się szczerze.
Marszczę brwi z lekkim niepokojem.
- Miło MNIE widzieć? Łał... - kładę dłoń na czole Lisy. - Ludziku jesteś chyba chory...
- To wina Lewisa, jak już. - przewracam oczami. - Działo się coś ciekawego podczas mojej nieobecności? - pytam.
- Nic równie ciekawego co u was. Co porabialiście tak sami na wakacjach? - pytam ze znaczącym uśmiechem.
- Jak już ci tłumaczyłam, odpoczywaliśmy. - szczerzę się.
- Ten uśmiech dużo mówi - podsumowuje. - Wiesz, że przede mną nic się nie ukryje - dodaje.
- Kiedy my nic... nieważne. - wzdycham. - Szukasz czegoś konkretnego czy po prostu chodzisz po galerii? - pytam.
- A tam, szukam nowych łaszków, a ty? - potem wybucham śmiechem. - Ku**a jak to brzmiało...
- Dokładnie... - wybucham śmiechem. - W takim razie może poszukamy czegoś razem? Muszę znaleźć coś na przeklęty egzamin, który jest za kilka dni. - mówię.
- Nie ma sprawy. Mi się nigdzie nie śpieszy - zapewniam. Ruszamy przed siebie.
- Ale teraz poważnie, jak wam się układa z Lewisem?
- Już dawno nie było tak dobrze, ale zakładam że to chyba cisza przed burzą. - odpowiadam i wchodzimy na ruchome schody. - W sobotę jest domówka u Lindsay, a ja raczej na nią nie pójdę bo będę siedzieć i kuć... Nie wiem co o tym wszystkim sądzić, bo widzę jak ona patrzy się na niego, ale ufam Lewisowi. To wszystko brzmi jak jakaś tandetna komedia romantyczna.
- Pawda, zapomniałem tylko wziąść popcorn - stwierdzam. - Ale powinnaś zajrzeć na chwilę na tą domówkę. Żeby dać znak, że jest twój. Może i ufasz Lewisowi, ale nie ufaj konkurencji - mówię mrugając do niej. Taaaa kurde spec się znalazł...
- Słyszałam, że on kiedyś z nią chodził. Szkoda, że nie widziałeś jej miny jak wysiadaliśmy z samolotu. - śmieję się i wchodzimy do sklepu. - A teraz do rzeczy... Co ci się podoba z ubrań w tym sklepie?
Uśmiecham się po nosem.
- Stara dobra zazdrość... - potem patrzę na wystawę. - Dla ciebie? Nie wiem... nie znam się na tym. Muszę po prostu kupić kilka nowych koszulek.. - przyznaje się. - Wyglądam ci na ludzkia-geja?
- Chodziło mi raczej o rzeczy dla ciebie - wzdycham. - Serio. Co ci się podoba? - marszczę brwi.
- Lubię kolor czarny, krótki rękawek... nic specjalnego, nie mam dla kogo się stroić - mówię wzruszjąc ramionami.
Ostatnio edytowany przez Smok (2016-04-28 22:14:02)
- A ten chłopak? - unoszę brwi w górę i w dół.
Zadrżała mi powieka? Chyba tak.
- TEN Aniołek jest póki co trochę zajęty... niestety. A i tak bym się dla niego nie stroił - stwierdzam. "Jemu to raczej i tak bez różnicy" dodaje w myślach.