Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Mógłbym zadzwonić po... - niedokańczam mówić, bo padam na na dywan. Zamykam oczy.
It all starts with a dream
The dawn of a new day
- Nie mamy czasu. Prowadź. Byle szybko.
Biegniemy w stronę jego auta, wsiadamy a on odpala silnik. Zaczynam kontrolować umysł Passe. Syczę z bólu przez odległość, ale nie pozwalam sobie na przestanie. Przytrzymuję ją w miejscu dopoki nie pojedziemy wystarczająco daleko.
- Jedź gdziekolwiek. Byle daleko.
It is in herself.
She will find the strength she needs.
Wołam do siebie Jamesa.
- Czas na cześć drugą - Zaśmiałam się. - Zabierzemy go do łazienki.
Podobno jestem wariatką!
- Wariatka - Westchnąłem.
Prowadzimy Lewisa do łazienki, a inni myślą, że się schlał. Gdy jesteśmy w środku, zamykam drzwi na klucz.
- I co teraz?
Cool breeze on my face, it makes me stop and think -
The only brolly that's in sight, is the mini one that's in my drink.
Kładę Lewisa do wanny. Lekko się rozbieram i otaczam chłopaka ramionami.
- Zrób zdjęcie. - Uśmiechnęłam się. - Albo lepiej zostaw nas tak, niech się obudzi.
Podobno jestem wariatką!
Robię zdjęcie i wychodzę z łazienki. Idę do kuchni i biorę piwo. Zaczynam znów świetnie się bawić.
Wchodzę do mieszkania Lindsay. Arael mówił, żeby przyjść na chwilę na tę imprezę. Podchodzę do tego blondyna i pytam się.
- Gdzie jest Lewis?
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
Wyłażę z odpływu w umywalce. Jak ja dawno nie byłem myszą. Staję na krawędzi umywalki i zamieram. - ODSUŃ SIĘ OD NIEGO TY CHORA PSYOPATKO - piszcze jak najęty.
I am a question to the world
Not an answer to the heard
Or a moment
That's held in your arms
- Wkurzający lisek? - Zapytałem głupio. - Nie wiem, tańczył z Lind, a potem gdzieś poszli.
Słyszę jakiś pisk. Nie, to nie może być to. Chcą mnie wyprowadzić z uwagi. Wtulam się bardziej w tors Lewisa. Próbuję ignorować pisk, ale to jest niemożliwe.
Podobno jestem wariatką!
- Co? - marszczę brwi.
Czy ona... Mogłam się tego spodziewać. Idę do kąta i robię się niewidzialna... Pierwsze co robię to sprawdzam sypialnię.
Zatrzymuje czas i robię kilka rzeczy. Po pierwsze: Zmieniam się w człowieka. Po drugie: Doprowadzam Lindsay do porządku i wywlekam ją do sypialni, zamykając ją w środku na klucz. Nie będzie się psychol po imprezie pałętał. Nawet jeśli to jej. I po trzecie: Doprowadzam Lewisa do porządku i puszczam czas.
Or a moment
That's held in your arms
- Widziałeś Lewisa? -wchodzę do łazienki i zastaję tam Jimmiego. - James powiedział mi, że był z Lindsay, ale nie ufam jej do końca. - krzyżuję ramiona.
Znajduję się w pokoju. Co?! Kto mógł to zrobić?! Na szczęście mamy zdjęcie. Próbuję wyjść z pokoju, jednak... Ktoś mnie zamknął. Cholera!
Podobno jestem wariatką!
Budzę się... W wannie?! O co chodzi? Nie pamiętam nic, oprócz tego że czułem się śpiący. Wstaję.
The dawn of a new day
- Ło ło ło kolego, spokojnie. - przytrzymuję Lewisa, żeby się nie wywalił. - Lindsay. Prawdopodobnie dorzuciła ci coś do piwa. Prawdopodobnie coś mocnego. Cud, że Cię nie zabiła. Spałeś. A ona, cóż... Udało mi się ją powstrzymać.
Or a moment
That's held in your arms
- Zaraz... co?! Ona... Zaraz wracam. - biegnę do pokoju Lindsay i biorę klucz leżący na szufladzie.
Otwieram drzwi i patrzę się na nią wściekła.
- Co ty mu zrobiłaś?! - próbuję się opanować.
- Co ona konkretnie chciała zrobić? - kręcę głową.
Co się stało? Czuję, że zaraz moja głowa wybuchnie.
The dawn of a new day
- Skąd mam wiedzieć? W każdym razie nie udało jej się. - uśmiecham się lekko - Żyjesz?
Or a moment
That's held in your arms
- Ledwie. Muszę z nią pogadać. I z Lisą też. Dzięki za pomoc. - próbuję się uśmiechnąć.
The dawn of a new day
- O co chodzi? - Zapytałam trzęsąc się. - Obudziłam się tutaj, nie wiem co się dzieje...
Podobno jestem wariatką!
- A ja wiem co się dzieje. Możesz mi się teraz wytłumaczyć. - warczę i popycham ją na krzesło.
- Spokojnie. Aktualnie radzę tobie i sobie się stąd zmywać. To będzie Armagedon.
Or a moment
That's held in your arms
- Najpierw wszystko musi się wytłumaczyć. Nie wiem co się działo. - wychodzę z łazienki.
The dawn of a new day
Uderzam dłonią w twarz i zamieniam się w mysz. Uciekam spływem w umywalce. Nie mam zamiaru tego słuchać.
Or a moment
That's held in your arms