Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Uśmiecham się pod nosem.
- Wielka optymistka! - mówię z rezygnacją w głosie.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
Śmieję się cicho.
- Widać po oczach - mówię nieco ironicznie.
Piosenka się kończy, więc wracamy na kanapę. Marszczę brwi, gdy widzę spojrzenie Misty. Coś nie tak?
In the night I hear them talk the coldest story ever told
Somewhere far along this road he lost his soul to a woman so heartless
-Elijah, pozwolisz na chwilkę?- nawet nie patrzę w stronę siostry.
Oddalam się szybko od kanapy, oglądam się, czy chłopak idzie za mną.
No feelings, no pain
Marszczę brwi jeszcze bardziej. O co w tym chodzi?
- Jasne.
Idę za Misty.
Zatrzymuje się przy schodach. Tu jest najmniej ludzi.
-Posłuchaj mnie teraz uważnie, bo powtórzę to tylko raz...- w moim głosie nie ma już śladu po tamtym szczebiocie.- Zostaw ją w spokoju. Ona nie jest dla ciebie. I nigdy nie będzie. Nie masz prawa nawet o niej myśleć, słyszysz? Ona nie ma czasu na miłość. Nie pozwolę ci jej zniszczyć... Masz zniknąć z jej życia, jasne? Bo inaczej...
Przesuwam siłą woli krzesło spod ściany tuż za niego. Gdy odwraca się, słysząc szuranie mebla, zatrzymuję czas i siadam na krześle. Czas dalej płynie. Chłopak odwraca się, a ja kończę zdanie.
-Ktoś inny zrobi to za ciebie.
Chwyta go za brodę i odbieram mu kilka miesięcy. Upada na ziemię, jak każdy po czymś takim. Nie żal mi go. Czekam na jego reakcję. A przede wszystkim- chcę zobaczyć jego moc. Chcę widzieć, kim jest, jakiego mam wroga.
No feelings, no pain
Nawet nie próbuję podnieść się z ziemi. Gapię się w podłogę, kompletnie nie rozumiejąc, co się przed chwilą stało. Jakby zabrała mi energię życiową.
- O co ci do jasnej cholery chodzi? - Nadal patrzę w ziemię, próbując się pozbierać. - Dopiero mnie poznałaś, a już traktujesz mnie jakbym...
Ona należy do Złych. Musi do nich należeć.
-Jakbyś złamał zasady, których nie można łamać- kończę za niego. - I powinieneś to zapamiętać. Na zawsze.
Chłopak dalej nie wstaje, w ja wracam na krzesło. Na prawdę, nic mi nie pokaże? A może naprawdę nie ma żadnych mocy?
No feelings, no pain
- Złamanie... Co? - Kręcę głową i wstaję. - Jakie zasady? Nie łamię żadnych zasad, Passe. Bo tak na ciebie mówią, prawda? - Unoszę brew.
-Nie wszystkie zasady są gdzieś zapisane. Niektóre po prostu trzeba znać. I tak, mówią na mnie Passè. A wiesz dlaczego?-mój głos przypomina syczenie żmii.
Ostatnio edytowany przez Misty Velles (2016-05-02 01:02:32)
No feelings, no pain
- Podziękuję. Nie interesuje mnie, co siedzi w twojej chorej, psychopatycznej głowie - warczę i zaczynam odchodzić.
Passe. Czyli wychodzi na to, że Briss jest Echo.
Właściwie, to lepiej dla mnie, żeby nie wiedział. W niewiedzy moja przewaga. Nigdy się nie dowie, że umarł o pół roku za wcześnie.
Pozwalam mu odejść. Teraz niech to wszystko sobie przemyśli. A ja już wiem, jak wygląda. I można mi wierzyć, teraz nie odpuszczę.
Szkoda tylko, że nie pokazał tych mocy. Skoro zna mój pseudonim, to nie może być nikim. A jeżeli go zna i mnie nie szanuje, to znaczy, że jest Dobry. W co ta Briss się wplątała?
Postanawiam, że jeszcze dzisiaj go sprawdzę. W końcu to tylko facet. Ich najłatwiej sprowokować. Ale na razie- daję mu czas. Niedosłownie. Uśmiecham się pod nosem i odchodzę w przeciwnym kierunku.
Ostatnio edytowany przez Misty Velles (2016-05-02 01:10:02)
No feelings, no pain
Podczas nieobecności Misty i Elijaha wypijam do końca piwo. Prostuje nogi i krzyżuje je w kostkach.
Widzę jak Mind tańczy z blondynem. Kręcę głową.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
Wracam do Briss.
-On jest Dobry- cedzę przez zęby.
No feelings, no pain
- Co? - pytam marszcząc brwi. - Elijah?
-Ten twój chłopak, ten który wyznał ci miłość jest Dobry. To wcale nie jest Nikt.- każde słowo wymawiam jak osobne zdanie, wciąż cie odwracając wzroku na Briss.
No feelings, no pain
Po tańcu uśmiecham się do Jamesa i odchodzę od niego z nieco obolałą od wywrotki stopą. Idę poszukać jakiegoś ustronnego miejsca, żeby ogarnąć nogę. Znajduję drzwi do jakiegoś pokoju. Postanawiam zaryzykować i wchodzę do środka, a to co tam zastaję...
- Elijah? - Marszczę brwi. Podchodzę do łóżka, na którym leży zwinięty w kłębek, wpatrując się w ścianę.
It is in herself.
She will find the strength she needs.
Przez chwilę wpatruję się w siostrę po czym parskam śmiechem.
- On? On jest wpatrzony w Callopie. - krztuszę się ze śmiechu. Dawno się tak nie uśmiałam.
Podnoszę wzrok na Calliope. Ona siada obok mnie. Podnoszę się i siadam na łóżku. Patrzę w ziemię.
- Miałem małe spotkanie z Passe - mówię.
Krew odpływa mi z twarzy, a serce zaczyna bić jak szalone.
- Passe? - Pytam słabym głosem. - Nie mów, że...
It is in herself.
Przyglądam się jej przez chwilę i nic nie mówię.
Powinienem był się tego spodziewać. Briss mówi w ten sam sposób, co Echo. Dlaczego ja do cholery nie zauważyłem tej chęci mordu w ich oczach?
-Kto?
Niczego już nie rozumiem. Elijah jest wpatrzony w Calliope? Jak to?
No feelings, no pain
Kręcę głową.
- Nie. Nie - mówię kręcąc dalej głową. - Na pewno nie. Przecież... no dlaczego by miała, przecież nic jej nie zrobiłeś.
It is in herself.
- Misty... Nie mam siły na te rozmowy. - przewracam oczami. - Daj mi do cholery spokój.
Wzruszam ramionami.
- Pojęcia nie mam, jaki mogła mieć powód, ale coś mówiła o jakimś "łamaniu zasad" i że mam zniknąć z czyjegoś życia. - Przykładam palce do skroni i patrzę na Calliope. - Lio, zrób coś dla mnie, proszę. Trzymaj się z dala od Briss.
-Briss. Wytłumacz mi tylko jedną rzecz. Jak się nazywa tamten chłopak o którym rozmawiałyśmy?
No feelings, no pain