Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Wzruszam ramionami.
- Nie wiem. Skąd mam wiedzieć? Nie sądzę by się jakkolwiek dowiedział. Zresztą... miewałem już różne epizody... - mówię że smutnym śmiechem. Choć próbowałem, nie mogłem się pozbyć obrazu Archanioła z głowy...
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
- Możesz opowiedzieć, a ja w tym czasie dokończę kolację. - wzdycham. - O ile w sumie nie spalę kuchni. - biorę do ręki nóż i zaczynam kroić warzywa.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
- Nie chcecie słuchać moich abstrakcyjnych historii z Piekła rodem - zauważam. Sam ich niechce słuchać.
- Zależy. O ile były związane z Michaelem to chętnie. - wyciągam z szafki patelnię.
- Spadaj Tistale - rzucam. - Co mam ci o nim powiedzieć? To Anioł i tyle - dodaję ciszej.
- Taak. To Anioł zakochany w tobie, a ty w nim. Tyle. - nagle źle trafiam nożem i z mojego palca zaczyna się sączyć krew. - Tak. Jestem łamagą, możesz się śmiać Demonku. - przewracam oczami i idę przemyć ranę.
- Jasne że się będę śmiać. Jesteś łamagą, Łamago - przyznaje rację. Podchodzę do niej i dotykam ranki. Pod moim dotykiem rana znika, a przed oczami robi mi się ciemno. Opieram się o blat, aby się nie przewrócić.
- I po krzyku - stwierdzam, nadal opierając się. Nie powinienem tak robić...
- Arael. - patrzę się w jego stronę. - Co się stało? - pytam.
- Nic nic - odpowiadam machnąwszy ręką. - Przemęcznie się mi nie służy - wyjaśniam ogólnie.
- Przyjechałeś, żeby odpocząć. - stwierdzam. - Możemy iść na plażę jak chcesz. Albo pójdziesz sam. Jak wolisz. Bylebyś odpoczął. - mówię. - I dzięki, za pomoc z raną. - lekko się uśmiecham, a później kiedy kończę przygotowywać kolację kładę ją na stole.
Siadam do stołu patrzę na jedzących.
- Wiem że to głupio zabrzmi... - zaczynam niepewnie. - Ale czy któreś z was może zgrzeszyć? - pytam.
Lisa zaczyna się krztusić.
- W jaki sposób? - unoszę brew.
It all starts with a dream
The dawn of a new day
Wzruszam ramionami.
- Nieczysta myśl, gest. Cokolwiek... wiem, że potraficie - zauważam.
Prawie wypluwam jedzenie z ust.
- Że co?! - syczę.
- Nigdy przy was nie głodowałem - mówię lekko. - A to moje pożywienie. Grzechy - przypominam. - Wystarczy że pomyślicie coś grzesznego.
- Zaraz... czyli... mam pomyśleć o jakimś grzechu żebyś się najadł? A nie możesz zjeść czegoś normalnego? A poza tym niedaleko stąd jest miasto. I mnóstwo ludzi. - stwierdzam, chcąc jakoś tego uniknąć.
- Lisa. Lewis. Bez wymigiania. Ja nic nie powiem, tylko zjem - mówię ze znurzeniem. - Mówiłaś, że mam odpocząć, a nie mam ochoty szukać kolejnego miejsca na rzer - wyjaśniam.
- Szlag mnie przy tobie trafi. Jakie niby grzechy mam pomyśleć?! - jęczę.
- Sama chciałaś mnie zabrać - przypominam. - Cokolwiek. Złe wspomnienie. Brudne marzenia. Kosmate skojarzenia... cokolwiek.
- Ech... - kręcę głową i przypominam sobie zabicie Adriena, napad na bank i inne rzeczy.
Całym sobą pożeram grzechy Lisy...
Mimo woli pojawiają się rogi i ogon, ale nie staram się ich ukryć dopóki nie najem się do syta. Kiedy już moja norma zostaje wypełniona, obliguje się rozwojowym smoczym językiem. Znów chowam ogon, rogi i łuski.
- Nie było to takie trudne, prawda? - syczę nieelegancko.
- W ogóle. To są moje prywatne sprawy. - krzyżuję ramiona.
Po chwili jednak, staram się jakoś zapomnieć o tym.
- Idziemy na plażę? - pytam.
- Jak chcecie - mówię przeciągając się.
- Mi jest obojętne. Ale widzę, że nadal masz energię Lisa. - stwierdzam.- Nie jesteś zmęczona?
It all starts with a dream
The dawn of a new day
- Serio? - udaję zaskoczenie. - Po prostu nie lubię nic nie robić. - wzruszam ramionami.