Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- No, dobra... ja chyba się położę. - mówię. - Ale możesz pogadać z Lewisem. - wskazuję na chłopaka, który cały czas siedzi cicho.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
Patrzę na Lewisa, który jakoś faktycznie zamilkł. Kiedy Lisa się oddala, ja patrzę na ludzika.
- Co się wydarzyło? - pytam.
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
- Pływaliśmy w wodzie. Nagle, nadpłynął jakiś okręt. Lisa zobaczyła ich i zorientowała się kim są. Zaczęli coś do niej mówić, ale ignorowała ich. Później jej "ojciec" chwycił ją za nadgarstek i nie chciał puścić. Wykorzystałem swoje moce, powiększyłem niektóre muszle i rzuciłem nimi w niego. Wydawała się... osłabiona. Wziąłem ją na ręce i przyszliśmy tutaj. - opowiadam mu.
It all starts with a dream
The dawn of a new day
- Czyli... jakby powiedziałeś jej, że jesteś... - kręce głową. - Dobra, to kiedy indziej. Czy oni... naprawdę są jacyś straszni?
- Nie wiem. Z tego co widziałem nie byli jacyś bardzo mili. A przynajmniej on nie był. Bóg jeden wie, co chciał zrobić. - odpowiadam. - Co do moich mocy. Wiem, że nie powinienem ich używać w takich sytuacjach. Ale nie mogłem się powstrzymać. Zdenerwował mnie. - wzruszam ramionami.
The dawn of a new day
Machnąłem ręką.
- I tak dobrze, że nie stałeś tam jak baran i tylko patrzyłeś - podsumowuje. - Do tego masz moce. By je używać.
- Ale... mogłem go zabić. - mówię. - A zresztą nieważne. Jak ci się tu podoba?
The dawn of a new day
- Słonecznie, plażowo. Cudnie, ale aż za bardzo jak na mój gust - mówię szczerze marszcząc nos.
- A to dopiero początek. Boję się co będzie jak wrócimy do Insolitam. - śmieję się cicho.
The dawn of a new day
- Miejmy nadzieję, że zastaniemy miasto, a nie tylko gruzy - zauważam. - Polubiłem tą mieścinkę.
- O ile źli nie szykują niczego, jest dobrze. - mówię. - Chociaż nie wiem jak to będzie.
The dawn of a new day
- Zło nigdy nie próżnuje... dobra zło tylko próżnuje, ale zawsze jest lepiej przygotowane - zauważam.
- Właśnie. I niby jak mamy walczyć przeciw nim? Musimy być bardziej zorganizowani. - stwierdzam. - A nasz szef ostatnio nie daje znaku życia...
The dawn of a new day
Wzruszam ramionami.
- Raczej to też naszą wina - przyznaje z niechęcią. - Walimy na oślep a nie potrafimy współpracować. Nie potrafimy sobie pomagać. Każdy wali, gdzie popadnie i tyle naszej strategii - mówię.
- To też racja. Ale ostatnio nie widziałem nikogo w bazie. Albo źli odpuścili (w co wątpię) albo szykują coś grubszego. W co bardziej wierzę, choć wolałbym tą pierwszą opcję.Co nie zmienia faktu że musimy opracować wszyscy jakiś plan. - ściszam głos.
Za ścianą jest Lisa.
Ostatnio edytowany przez Lewis Steward (2016-05-18 21:36:21)
The dawn of a new day
- A może ani jedno ani drugie? - rzucam od niechcenia. - A może mają też życie? A może myślą nad czynami? Może nie wszyscy są do szpiku kości źli? - kręce głową. Trochę za dużo w mnie nadziei na cuda...
- To źli. Oni myślą o sobie. I zemście. Zabijają, kradną, zastraszają... Zapomniałeś o tym? - pytam.
The dawn of a new day
- Nigdy nie zapominam. Ale powinieneś czasem pomyśleć, że może niektórzy nie są tak źli jak się ludzikom wydaje - mówię. Oj gdyby wiedział o Lisie...
- Podaj mi chociaż przykład jednej osoby, która taka jest. - krzyżuję ramiona.
The dawn of a new day
Wzruszam ramionami.
- Słyszałem o jednej ze złych... co ponoć ma powody... - mówię głośno. Może Lisa ŁASKAWIE tu ruszy tyłek i coś powie.
- Która? Shadow Mind, Echo, Passe, Invisi czy Magnetica? - pytam przewracając oczami. -I niby wszystkie są miłe i nie groźne. - stwierdzam z ironią.
The dawn of a new day
- Tego nie powiem. Ale jedna z tych wymienionych jest niegroźna w stu procentach - zapewniam go.
- Skąd wiesz? Znasz ją? - pytam unosząc brew.
The dawn of a new day
- Może... - odpowiadam wymijająco. - Ale nie o to mi chodzi. Chciałem abyś postarał się zrozumieć drugiego ludzika. Oni też nie mogą mieć łatwo.
- Sam powiedziałeś, że źli tylko próżnują. No i do tego utrudniają życie. - wzdycham.
The dawn of a new day