Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Kiwam głową. - Rozumiem. - słyszę piosenkę. Jimmy. Wzdycham. Chłopak się przeliczył. - Ciężko powiedzieć, że się kogoś kocha. Zwłaszcza, jeśli nie jest się pewnym swojego uczucia. Powinniście porozmawiać. Szczerze.
Idę w stronę Calliope i... Briss? Tak. Briss.
Nie mogła się gorzej ubrać? A nie. Przecież nawet jak jest w roztarganych włosach i w piżamie, mi się podoba. Fakt.
Podchodzę do dziewczyn.
- Cześć, Calliope. - Uśmiecham się. Nie szczerz się jak kretyn. - To mój znajomy, Alain. - Przedstawiam chłopaka, po czym odwracam się do jego obiektu westchnień. - A ty pewnie jesteś Briss, prawda? - Pytam.
In the night I hear them talk the coldest story ever told
Somewhere far along this road he lost his soul to a woman so heartless
- Powinniśmy. Ale się trochę wstydzę. - ściszam głos.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
- Poznaliśmy się tak jakby przez pracę, ale aktualnie nie jest moim chłopakiem.
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
- Po prostu wino pół wytrawne. Ma smak, ale nie opijesz się nim tak szybko. Zresztą pasuje do okoliczności - mówię wzruszając ramionami.
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
Cholera. Ona teraz zna moje imię. I... czy ona go pozna?
- My już się znamy - mówię słabym głosem.
It is in herself.
She will find the strength she needs.
- Bywa. - uśmiecham się - A teraz muszę cię zostawić. Mój brat mnie potrzebuje. Miłego rozmyślania - mówię i wracam na salę.
Uśmiecham się delikatnie.
- Tak ja jestem Briss. - kiwam głowa na przywitanie. - My z Alanem się już znamy.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
Jeszcze. Myślę.
- Przepraszam. Mój błąd.
Okręcam ją dookoła.
I'm only human after all
Don't put the blame on me
Kiwam głową.
- W sumie ja nie piję. - przyznaję. - Alkohol źle mi się kojarzy. - czuję jak ręce zaczynają mi się pocić. - Więc wybacz ale chyba jednak wypiję "to paskudztwo".
Kobiety lubią siłę, ale jej nie naśladują; mężczyźni zaś - delikatność, ale jej nie odwzajemniają.
- Cześć.- witam się z uśmiechem. - Tak m się znamy i Briss to jest Elijah mój kumpel.
Każdy człowiek jest jak Księżyc. Ma swoją drugą stronę, której nie pokazuje nikomu.
Zachodzę dziewczynę od tyłu. Wygląda ja Rose z "Titanica".
- Lisa. Możemy pogadać? - pytam
It all starts with a dream
The dawn of a new day
- Twoja strata - mówię i powoli sącze napój ze swojego kieliszka. - Chciałem Cię tylko uchronić od błędu...
- Nic nie szkodzi w sumie miałeś prawo to źle zinterpretować.- uśmiecham się i znowu zaczynam rozglądać po sali.
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
- Cześć. - wyciągam w jego stronę wolną rękę. - Miło poznać.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
- Wzajemnie - odpowiadam. - Wiecie, że jesteście całkiem podobne? - Zerkam na Alaina i oboje wybuchamy śmiechem.
In the night I hear them talk the coldest story ever told
Somewhere far along this road he lost his soul to a woman so heartless
Nie dam rady. Nie tą piosenkę. Zauważam Jordana i oddaję mu mikrofon, a sam wybiegam z sali. Na zewnątrz zdejmuję koszulę, buty i maskę. Słyszę jeszcze, jak Jordan zaczyna śpiewać. Wzdycham i skaczę do wody z wysokości trzeciego piętra.
https://www.youtube.com/watch?v=Ad7ejBn3KSQ
I am a question to the world
Not an answer to the heard
Or a moment
That's held in your arms
Patrzę w napój, a później na pana znawcę.
- Jestem Rosalie. - wyciągam w jego stronę dłoń.
Kobiety lubią siłę, ale jej nie naśladują; mężczyźni zaś - delikatność, ale jej nie odwzajemniają.
Przejmuję mikrofon i kręcę głową. Żal mi go. Jest na to zdecydowanie za młody. Zaczynam śpiewać.
- Yhm. - kiwam głową. - Słuchaj... Jeżeli chodzi o to... Co się stało...
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
Śmieję się.
- Tak, bardzo podobne.
Każdy człowiek jest jak Księżyc. Ma swoją drugą stronę, której nie pokazuje nikomu.
Ściskam dłoń. Nie miałem w grafiku nowych znajomości.
- Miło mi Rose. Arael - przedstawiam się. Myślałem że moja maska raczej odstraszy...
- Dziękuję za taniec, mademoiselle. - Unoszę jej dłoń i całuję ją. Podążam za jej spojrzeniem. - Widzę, że twój nieślepy nieidiota nie-twój-chłopak się pojawił na horyzoncie.
I'm only human after all
Don't put the blame on me
- Co was tak śmieszy? - posyłam im pytające spojrzenie i zerkam na Mind.
Panikuję. Ona już wie. Wie jak się nazywa. Cholera. To nie tak miało być! Może go nie rozpoznała.
- Co macie na myśli?
It is in herself.
She will find the strength she needs.