Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Kiwam głową.
- Nie wiem, z czym Ci tak do śmiechu.
Ostatnio edytowany przez Alain Carlyle (2016-04-17 22:21:17)
Każdy człowiek jest jak Księżyc. Ma swoją drugą stronę, której nie pokazuje nikomu.
Nonszalancko wzruszam ramionami.
- Właściwie, czemu nie? Wystarczy zignorować tekst, a piosenka jest całkiem dobra do tańca. - Unoszę kącik ust do góry. - Jaka decyzja, mademoiselle?
I'm only human after all
Don't put the blame on me
- Nie jest. Wystrychnąć kogoś na dudka na pewno nie jest. Pozwól mi jednak zapytać, dlaczego to robisz?
Nadal nie mogę przestać się śmiać.
- Pomyliliśmy dziewczyny, Alain. - Nie wytrzymam zaraz. - Ciemnowłosa w czarno-białej sukience. To jest moja Calliope.
In the night I hear them talk the coldest story ever told
Somewhere far along this road he lost his soul to a woman so heartless
Zatańczyłam jeszcze z kimś i postanowiłam się czegoś napić.
Podeszłam do baru.
Zastanowiłam się chwilę i zamówiłam kolorowego drinka bezalkoholowego.
Kobiety lubią siłę, ale jej nie naśladują; mężczyźni zaś - delikatność, ale jej nie odwzajemniają.
Na początku nie rozumiem, ale gdy łączę wszystko do kupy, wybucham śmiechem.
- O cholera.- śmieję się głośniej.
Każdy człowiek jest jak Księżyc. Ma swoją drugą stronę, której nie pokazuje nikomu.
Śmiejemy się jak dwa debile.
- Cholera. - Udaje mi się powiedzieć między napadami śmiechu. - A ja myślałem, że ty... i ona... - Wybucham znowu śmiechem
Opanuj się, Elijah. Jesteś na balu.
- W sumie, jak tak bardzo ci zależy to możemy zatańczyć.
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
- Dlaczego? Bo przegrałam z twoim podopiecznym zakład. - nie rozpłaczę się
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
Obok mnie stanęła jakaś brunetka w srebrnej masce.
- Nie polecam tego kolorowego obrzydlistwa - rzuciłem przez ramię.
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
Zaskoczona spoglądam na faceta.
- Tak? - pytam marszcząc brwi. - Co w nim jest nie tak? - uśmiecham się lekko.
Kobiety lubią siłę, ale jej nie naśladują; mężczyźni zaś - delikatność, ale jej nie odwzajemniają.
- Jeden taniec. Twój chłopak nie będzie musiał interweniować, przysięgam. - Kładę rękę na sercu.
Wyciągam dłoń w jej stronę i zabieram ją na parkiet.
I'm only human after all
- No tak. Jimmy potrafi być... irytujący. Wybacz mu, ale jest podłamany.
- Mieliśmy te same myśli. - próbuję stłumić śmiech, lecz zamiast tego śmieję się coraz bardziej opętanie. - W sumie nawet są do siebie podobne -uspokajam się trochę.
Wypiłam kolejnego drinka. Ale już koniec. Nie upije się znowu. Widząc, że nie ma Lisy, zaczynam rozglądać się po sali. Co sie stalo? Szukam wzrokiem Lewisa, a gdy go widzę, podchodzę do niego.
- Lewis! Gdzie jest Lisa? - pytam.
"Jeśli nie czujesz straty po odejściu człowieka, to znaczy, że ten człowiek nic dobrego dla ciebie nie zrobił."
Wdech. Wydech. Ale nie. Śmieję się nadal.
- Dobra. - Próbuję się opanować. Oczy mam całe załzawione ze śmiechu. - Chodź, poznam cię z "Briss", a ty mnie poznasz z "Calliope",
- Ciekawe od kiedy mam chłopaka.- mruczę z śmiechem i daje się prowadzić w tańcu.
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
- Nie wiem, nie potrafię czytać w myślach. - Śmieję się. - Sądziłem, że coś cię łączy z tym nieślepym nieidiotą Jordanem, o którym mówiłaś.
I'm only human after all
- Okej.
Idę za Elijahem w stronę dziewczyn.
- Nie smaczny. I bez wyrazu. Nie wiem po co ludziki to w ogóle piją - prycham. - A wiem o czym mówię...
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
- Nie wiem. Szybko wybiegła z sali. Pójdę jej poszukać - mówię
It all starts with a dream
The dawn of a new day
- Bywa - mruczę pod nosem, gdy zauważam, że chłoptaś Echo idzie w naszą stronę.
Zaraz. On idzie z Elijahem. Wybałuszam oczy. Ona nie może go poznać.
It is in herself.
She will find the strength she needs.
- Ale... - oddycham głęboko - Najgorsze jest to, że ja nie wiem czy ... Ja go... - nie potrafię wydusić z siebie tego słowa.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
- Idz,. Tylko nie zrób niczego głupiego. - przestrzegam go i sama ide usiac na kanapie.
"Jeśli nie czujesz straty po odejściu człowieka, to znaczy, że ten człowiek nic dobrego dla ciebie nie zrobił."
- Ludziki... - powtarzam uśmiechając się. - Zaproponował byś w takim razie coś smacznego, panie znawco? -