Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Marszczę brwi.
- No tak. Tą w prawie samych czarnych ubraniach. A co? Znasz ją?
In the night I hear them talk the coldest story ever told
Somewhere far along this road he lost his soul to a woman so heartless
Śmieję się.
- Nie wyglądałaś na specjalnie zniesmaczoną.
It is in herself.
She will find the strength she needs.
Patrzę się na nią. Pochylam się i delikatnie muskam jej usta swoimi wargami.
It all starts with a dream
The dawn of a new day
Cholera.
- Znam. - krzywię się. Elijah chodzi z Briss? Hm, dlaczego nie wspomniała, że ma kogoś? - Długo jesteście razem?
Każdy człowiek jest jak Księżyc. Ma swoją drugą stronę, której nie pokazuje nikomu.
Marszczę brwi.
- Powiem tyle... Nigdy nie wychodzę sucha ze spotkań z nim. - przewracam oczami lecz na mojej twarzy pojawia się delikatny zarys uśmiechu.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
- Ha! - Wykrzykuję, czym ściągam na siebie uwagę ludzi. Śmieję się, ale dodaję ciszej. - Wiedziałam!
It is in herself.
- W sumie to oficjalnie nie jesteśmy jeszcze razem...
Czemu go tak interesuje to wszystko? Czyżby...? Marszczę brwi.
On. Ją. Pocałował. Nie wierzę. Wreszcie się odważył! Mam nadzieję, że nie dostanie za to patelnią w łeb...
"Jeśli nie czujesz straty po odejściu człowieka, to znaczy, że ten człowiek nic dobrego dla ciebie nie zrobił."
Unoszę brwi.
- A jak tam ten koleś co tak słodko o nim myślałaś? - pytam szybko zmieniając temat.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
No tak, mogła nie wspominać. Zerkam na Briss, a następnie na Elijaha.
- Idź do niej, ja posiedzę przy barze.- mówię zrezygnowany.
Każdy człowiek jest jak Księżyc. Ma swoją drugą stronę, której nie pokazuje nikomu.
Odwracam się gwałtownie w jej stronę.
- Skąd wiesz? - Pytam. Niemalże warczę.
Nie może się wydać. Cholera. Nie może!
It is in herself.
- Wyluzuj, Mind. - na chwilę unoszę dłonie do góry. - Nie pamiętasz naszego uroczego spotkania poza siedzibą? - pytam ironicznie opuszczając dłonie i unosząc jedną brew.
Odwracam sie w stronę nieznanego mi głosu. Unoszę brwi.- Słucham?- pytam zaskoczona.- A rozumiem, każdemu może się zdarzyć.
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
- Co nagle tak ci się zepsuł humor? - Pytam.
Coś między nimi było...?
Myślę przez chwilę, po czym to do mnie dociera.
- Ty... czytałaś w moich myślach?!
It is in herself.
Podchodzę do dziewczyny ubranej w czarną sukienkę. Uśmiecha się.
Courage is to resist fear, mastery Of fear - not absence Of fear.
- Miałem jakąś tam nadzieję, ale właśnie umarła.- odpowiadam krótko.
Nagle wyczuwam obok siebie ciepło drugiego człowieka. Patrze i widzę wysokiego chłopaka.
"Jeśli nie czujesz straty po odejściu człowieka, to znaczy, że ten człowiek nic dobrego dla ciebie nie zrobił."
- Ma się de zdolności. - odpowiadam ze złośliwym uśmieszkiem. - Ale luz... Było tylko wzdychanie. Nawet imienia nie słyszałam. A szkoda. Bo to chyba twoje słabe ogniwo. - upijam łyk drinka.
- Znasz ich? - Widzę zaskoczenie w oczach dziewczyny, gdy mnie zobaczyła.
- Em... Tak. - odpowiadam. Czego on chce? - A co?
Kręcę głową. Uśmiecham się czarująco.
- Jestem Jonathan. - Przedstawiam się. - Wybacz, że przeszkadzam, ale kompletnie nikogo tutaj nie znam, a wydajesz się naprawdę... intrygująca. - Rozważnie dobieram słowa. Nie ma co się spieszyć z komplementami. Nie wydaje się osobą, która leci na takie rzeczy.
I'm only human after all
Don't put the blame on me
- Nadzieję na co? - Drążę temat, nieco rozdrażnionym tonem. - Z resztą nie ważne. Nie tylko twoja nadzieja właśnie umiera.
Jestem już pewny, że ona z nim...
- Szczerzyłaś się do nich. - Mówię. - Cody. - uśmiecham się.
Wypijam łyka wina. Uspokajam się.
- Nie nazwałabym tego słabością - mruczę pod nosem.
It is in herself.