Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Pff... - prycham. - Mówiłam. - upijam kolejne łyki drinka. - A tak właściwie to co u ciebie słychać,Mind? - pytam ze złośliwym uśmieszkiem.
Ciekawe czy nadal myśli o tym kimś...
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
-Naprawdę?- unoszę brwi.
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
- Szczerze? Od grilla się nie widzieliśmy. Znaczy, spotykaliśmy się przelotnie np. po zakupy, ale zbytnio nie pogadaliśmy. A co? Mówił coś? - marszczę brwi.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
Śmieję się.
-To co dziś z klasą. Może whisky? - proponuję
Ostatnio edytowany przez Alain Carlyle (2016-04-17 21:09:06)
Każdy człowiek jest jak Księżyc. Ma swoją drugą stronę, której nie pokazuje nikomu.
Przyglądam mu się przez chwilkę.
- Ja również dziękuję. - odpowiadam. - Miło było cię poznać.
Kobiety lubią siłę, ale jej nie naśladują; mężczyźni zaś - delikatność, ale jej nie odwzajemniają.
- Nie mam w zwyczaju kłamać. - kolejna piosenka się zaczyna. Jimmy nie próżnuje. - Masz ochotę się czegoś napić?
- Trochę się zaszyłem przez jakiś czas, więc nikogo nie widziałem... - przyznaję. - Myślałem, aby nie przyjść w ogóle.
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
- Po staremu. Nie ma o czym gadać. Studia, praca, kradzieże i komentowanie strojów lalek Barbie na balach. Lepiej mów co u ciebie. I u Passe, bo dawno jej nie widziałam.
It is in herself.
She will find the strength she needs.
- Nie możesz się chować. Przez to stajesz się samotny. A ja od dwóch tygodni nie tknęłam alkoholu. To źle? - pytam
Śmieję się.
- Pierwszy bal od miesięcy, więc trzeba to jakoś uczcić. Dobra, tym razem na bogato. - Biorę whisky. - Za co pijemy?
In the night I hear them talk the coldest story ever told
Somewhere far along this road he lost his soul to a woman so heartless
Trochę pochmurnieje.
- Też bym chciała wiedzieć co u niej. - wypijam drinka do końca. - Widzę ją tylko wtedy kiedy śpi. - przewracam oczami.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
Zaśmiałem się.
- Zdecydowanie. Musisz być ciężko chora. Po receptę zapraszam do baru - mówię. - A samotność lubię. Gdy jest mi ciężko, uciekam do samotności i dopiero mogę wszystko przemyśleć.
- Pewnie jest zajęta. Nie olewałaby cię tak po prostu. - Uśmiecham się, tym razem szczerze. - Przecież jej na tobie zależy. I chyba tylko na tobie.
It is in herself.
She will find the strength she needs.
- Piłbym za życie kawalerów, ale nie jestem pewnie czy kogoś masz.- unoszę szklankę z miedzianą cieczą.- To jak z tym twoim życiem?
Każdy człowiek jest jak Księżyc. Ma swoją drugą stronę, której nie pokazuje nikomu.
Zaśmiałem sie. - Jeszcze się spotkamy. - mówię i odchodzę do barku.
Courage is to resist fear, mastery Of fear - not absence Of fear.
- Z chęcią się napije czegoś uśmiecham się.- To nie kłamiesz to się domyślam, ale troszkę słodzisz. To nic jakoś przeżyję.
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
- Pewnie znalazła sobie zajęcie... - wzruszam ramionami. - Jakoś wytrzymam.
Czy wszyscy muszą mnie o to pytać?
- Sam nie wiem. Wszystko zmierza chyba ku dobremu. - Odpowiadam. - Ale małżeństwem nie jesteśmy, więc możemy pić za zdrowie kawalerów.
Stykamy się szklankami i upijamy kilka łyków alkoholu.
Zaprowadzam ją do bufetu. - Przepraszam na chwilę. - mówię i odchodzę.
Wstaję od fortepianu i kiwam na jednego z orkiestry. Muszę trochę pośpiewać bez grania.
https://www.youtube.com/watch?v=4JbovsCJ2AE
I am a question to the world
Not an answer to the heard
Or a moment
That's held in your arms
- Wpadnę - śmieję się. - Macie coś nowego? - po chwili ściszam głos - Jeżeli samotność to lek dla ciebie... - mówię i patrzę jak Lewis znowu z kimś tańczy.
Nie wiem czy zdołam to zrobić.
- Jasne poczekam.- nalewam sobie do szklanki ponczu.
Przez chwilę delektuję się smakiem napoju.
- Dawno nie piłem samego whisky. - przyznaję.
Opieram się o kant barku i rozglądam się po sali.
Ostatnio edytowany przez Alain Carlyle (2016-04-17 21:20:36)
- coś Cię trapi? - zauważam. - I nie próbuj kłamać.
- Mam to samo. - Wypijam łyk. - To co? Twoja... hmm... koleżanka jest tutaj?