Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Oj tak. Ich wesele byłoby zabójcze. - po chwili spoglądam na Jimmy'ego i wybucham śmiechem. Sprawdzam, czy nikt nie patrzy i sprawiam, że cała woda spływa z młodego i wsiąka w ziemię. Po minucie chłopak jest suchy. - Nie ma za co.
Patrzę się w stronę Lewisa.
- Um... dzięki. - mamroczę pod nosem i otulam się ubraniem.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
- Miejmy nadzieję, że nie pozabijają się do czasu wesela.-śmieje się i spoglądam na Jimmiego który przyszedł.- O cześć Jimmy.
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
- Cześć Julie. O czym gadacie?
I am a question to the world
Not an answer to the heard
Or a moment
That's held in your arms
- Zastanawiamy się, czy Lisa i Lewis wezmą ślub.
Będąc na tarasie poczułam wiele spojrzeń i jęków, więc postanowiłam stąd pójść. Wiele mnie ominęło. Jedni są w basenie, jedni piją piwo. Przydałaby się jakaś muzyka. Muszę to zaproponować Lewisowi! Tylko gdzie on jest? Rozejrzałam się po tarasie. Siedzi z tą dziewczyną, która nie ma uczuć do mleka. No, super. Podeszłam do nich... Normalnie. Patrzę na chłopaka w którym się kocham z jakąś dziewczyną. Jak by się tu uśmiechnąć?
- Mam nadzieję, że nie przeszkadzam. - Nadzieja matką głupich, Lindsay. - Wam do szczęścia nic nie potrzeba, ale innym ludziom tak... Muzyka. Nie macie tu jakichś płyt, czy coś?
Podobno jestem wariatką!
- Ja to, że oni skończą z sobą wiem nawet bez przewidywania przyszłości.-uśmiecham się.
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
- Nie śmiem zaprzeczyć.
Słyszę jedno słowo. "Muzyka". Nareszcie. - Będę leciał. - mówię do Jordana i Juliett, a sam drę się na całe gardło. - LEWIS CO MAM ZAGRAĆ?!
Or a moment
That's held in your arms
- Możesz zagrać tą piosenką z Top Gun?! - krzyczę w odpowiedzi - Take my breath away?!
It all starts with a dream
The dawn of a new day
- Się robi, szefie. - siadam do fortepianu i zaczynam uderzać w klawisze. - Ma ktoś ochotę pośpiewać? Dziewczyna najlepiej?
https://www.youtube.com/watch?v=fUis9yny_lI
Or a moment
That's held in your arms
Idę w stronę Jimmy'iego.
- Coś mówiłeś? - uśmiecham się.
- Śpiewaj. - kończę pierwsze nuty piosenki. Uff.
Or a moment
That's held in your arms
- Watching every motion
In my foolish lover's game
On this endless ocean
Finally lovers know no shame - śpiewam delikatnie i patrzę się na Lindsay, która podchodzi do Lewisa.
Jak miło!
Ktoś tu robi się zazdrosny. Patrzę w tę samą stronę co Lisa. No nie. - Obrazisz się, jak szybko zmienię piosenkę? - szepczę i parskam śmiechem.
Or a moment
That's held in your arms
- Przyniosę nam coś do picia. - Powiadomiłam. - Chyba mi musisz dużo opowiedzieć.
Spojrzałam na Lisę z uśmiechem. Zauważyłam, że Lewis się zarumienił.
Podobno jestem wariatką!
- Nie. I nie jestem zazdrosna. Jasne? - mówię cicho.
- Śmiem twierdzić, że jest inaczej, ale niech ci będzie. - gram dalej, ale w głowie mam plan.
Or a moment
That's held in your arms
- Jasne. Duużo się wydarzyło od mojego wyjazdu - mówię z uśmiechem.
The dawn of a new day
- Idealnie się dobrali.- mówię i nagle doznaje olśnienia.- Kiedy będzie następny trening?
- Niedługo. - spoglądam na grającego chłopaka. Widząc jego wyraz twarzy, blednę. Żal mi tego, na kogo ułożył swój niecny plan.
Oddalam się od Lewisa i kieruje w stronę kuchni. Zaglądam do szafek, szukając leków na sen. No błagam Lewis, kiedyś nie mogłeś zasnąć. Mam! Gratulacje Lindsay! Biorę nóż i kroje jedną z tabletek na ćwierć. Nie chcę go zabić przecież. Wkładam tabletkę do alkoholu. Imię Ojca i Syna i Ducha Świętego. Amen. Biorę jeszcze jedną butelkę. Idę do Lewisa. Patrzy z uśmiechem na Lisę. Cholera, cholera, cholera.
- Masz. - Podaję mu butelkę bez tabletki. - To opowiadaj. Jak poznałeś tą... Lisę?
Biorę łyka napoju. Amen.
Podobno jestem wariatką!
- Zobaczyłem ją przy banku. Później spotkałem ją na plaży, jak nakrzyczała na mnie że skręciłem jej kostkę, co chyba było prawdą. - śmieję się - Ale cieszę się, że znów jesteś przy mnie. Nie miałem tu w sumie nikogo - uśmiecham się
The dawn of a new day
- Też się cieszę. - również się uśmiechnęłam.
Boże, zaraz się rozpłacze! Przecież mogłam go zabić!
- Ale zaraz - Wzięłam kolejnego łyka. - Nic nie spieprzyłeś po drodze? Naprawdę nie wpakowałeś się w jakieś kłopoty, gdy się z nią spotykałeś?
Ostatnio edytowany przez Lindsay Hamilton (2016-04-16 21:08:41)
Podobno jestem wariatką!
- O co chodzi Jimmy? - patrzę się na jego minę.