Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Po skończonej piosence kończę tańczyć z Jordanem, uśmiecham się delikatnie.- Nieźle tańczysz.
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
- Yhym. - kiwam głową i przypominam sobie jego wcześniejsze słowa. - Demon? - marszczę brwi i zerkam na Jimmiego.
Przyglądam się, jak Arael nieudolnie próbuje uspokoić dziewczynkę. - Oj, nie byłby dobrym ojcem. - mruczę pod nosem. "To można dopracować" - Taaa, jasne. - wybucham śmiechem.
I am a question to the world
Not an answer to the heard
Or a moment
That's held in your arms
Wzruszam ramionami.
- Może ma jakąś pozytywną część siebie, której nie chce pokazać ludziom. - Kręcę głową. - Przykro mi, Lewis, ale ja jej nie dostrzegam. - Klepię go po ramieniu. - Ale skoro tobie się udało ją na tyle otworzyć, że to dostrzegłeś, to jesteście na dobrej drodze.
In the night I hear them talk the coldest story ever told
Somewhere far along this road he lost his soul to a woman so heartless
- Nie lepiej niż ty. - uśmiecham się. - Ćwiczysz taniec?
- Szczerze mówiąc nawet nie miałam okazji go poznać, ale zachowuje się jak ciota. - uśmiecham się. A patrzę na niego, bo mam ochotę coś zjeść.
"Jeśli nie czujesz straty po odejściu człowieka, to znaczy, że ten człowiek nic dobrego dla ciebie nie zrobił."
- Tyle, że ja nie wiem... Czy .. Czy ona mi ufa. - biorę puszkę piwa do ręki.
It all starts with a dream
The dawn of a new day
- Bo to trochę jest taka ciota. - Śmieję się. - Ale jest faaajny. - Upijam łyka. - Serio, idź po jakieś jedzenie, bo po tym, jak patrzysz na Lewisa mam wrażenie, że zaraz jego zjesz.
It is in herself.
She will find the strength she needs.
Piję piwo, po czym się odzywam.
- Pewnie jeszcze nie, skoro miała ciężkie życie, jak mówisz. Daj jej czas.
Zaciekawiona przyglądam się Jimmiemu.
Gada sam do siebie? - myślę i marszczę brwi w zastanowieniu.
- Jasne. A ty, jesteś obecnie w związku? - unoszę brew.
To będzie dłuuga rozmowa.
The dawn of a new day
"No co? Powiedziałem coś nie tak?" - Po prostu nie sądziłem, że anioł może mieć brudne myśli, Mike. Nic więcej.
Or a moment
That's held in your arms
Marszczę brwi.
- Skomplikowana sprawa, nie ma o czym gadać - mówię krótko, mając nadzieję, że porzuci ten temat.
Patrzę pytająco na pana Araela.
Co się dzieje? - zastanawiam się.
- Okej, zaraz wracam. - mówię. Podnoszę się z trudem i ide pijanym krokiem w stronę stołu. Biore stamtąd hot doga i wracam z powrotem. Zeslizguje się na dół. - Jestem z powrotem - oświadczam i sie śmieje.
"Jeśli nie czujesz straty po odejściu człowieka, to znaczy, że ten człowiek nic dobrego dla ciebie nie zrobił."
- Ja - wskazuje na siebie. - Jestem Demonem. A Jimmy w swoim umyśle... nosi Anioła. Ma na imię Michael. Czasami tak sobie gadają - wyjaśniam szeptem.
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
- Skomplikowane to jest życie. Zawsze robi za ciebie. - upijam trochę piwa. - mamy czas.
The dawn of a new day
"O co ci chodzi?" - O nic. O nic, Mike. - spoglądam na demona. - Mike uważa, że byłbyś dobrym tatuśkiem. - robię znaczącą minę.
Or a moment
That's held in your arms
- Jesteś szybka jak Flash - chichoczę jak kretynka, na wspomnienie Barrego. - Superbohaterka. - Nie wiem czemu mnie to tak bawi. - Albo nie, bo nasi superbohaterowie to kretyni.
It is in herself.
She will find the strength she needs.
Momentalnie robię się różowawy. Dłonią zasłaniam sobie policzki i odwracam wzrok lekko speszony.
- ...dzięki... - bąknąłem. I to wszystko przy Corrin...
Upijam łyka piwa. Przeszukuję tłum w poszukiwaniu Corrin, a gdy ją znajduję, wracam do rozmowy. Zastanawiam się, co powiedzieć.
- Po prostu spodobała mi się dziewczyna, która nie jest dla mnie... hmm... odpowiednia? I tyle - mówię.
Dołączam do smiejacej się Calliope.
- Pozwolili Złym okraść bank - mówię, przez co dostaje napadu śmiechu.
- Nie ma osoby, która jest nieodpowiednia. Chyba, że jej nie kochasz. To już zależy tylko od ciebie czy dasz jej szansę i będziecie razem. - mówię.
The dawn of a new day
- Ja tylko przekazuje informacje. Nic więcej. - wybucham śmiechem.
Or a moment
That's held in your arms
- Z czego rżysz dzieciaku - warknąłem. Nadal zasłaniając zaczerwienioną twarz.