Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Patrzyłam, gdy odchodził. Boję się, że w końcu go stracę. Już go straciłam. Podeszłam do baru.
- Kolejkę proszę... - Powiedziałam.
I tak się zaczęło...
Podobno jestem wariatką!
Kręcę głową. - Nie dla mnie, dla nich. Widzisz, ten facet to totalny ciołek, który potrzebuje naszej pomocy. - wciąż gram kilka pierwszych linijek
I am a question to the world
Not an answer to the heard
Or a moment
That's held in your arms
- Meta-ludzie... ciekawa nazwa - przyznaje. - Patrzę na scenę i zamieram z otwartymi ustami.
- Wiem tylko, że jest wśród nich Anioł... - mówię niemyśląc.
Ostatnio edytowany przez Smok (2016-04-15 22:03:21)
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
- Nie pomagam - warknęłam.
"Chcesz się poddać? Przywal dwa razy mocniej, a zmienisz zdanie."
- To zacznij. Co ci szkodzi. - kiedy dalej kręci głową. Wzdycham - Normalnie jak Jonathan Reynolds. Przynajmniej na początku.
Ostatnio edytowany przez James (2016-04-15 22:03:23)
Or a moment
That's held in your arms
Powinnam stać się podejrzliwa, bo dziwnie się zachowuje. W ogóle nie powinnam z nim rozmawiać. Ale wszystko mi już jedno. Upijam łyka wina.
- Słyszałam też coś o demonie. Swoją drogą ciekawa sprawa. Jedna z najgorszych istot i walcząca po stronie dobrych.
It is in herself.
She will find the strength she needs.
- Kto? - Uniosłam jedną brew w geście zapytania.
No co? Nie przyznam się przed obcym chłopakiem, że go znam. Nie jestem głupia.
- Mój przyjaciel. A zresztą. Jak nie to nie. Oni chcą tańczyć. - zaczynam śpiewać. Jak zechce, to się dołączy.
Or a moment
That's held in your arms
Wzruszam ramionami.
- Może znudziło mu się być tym złym? - stwierdzam. - Przecież jako Demon musiał być bardzo zły... pewnie to wykańcza. - zauważam.
Lisa kładzie dłoń na mojej szyi i powoli ją zsuwa, a ja w tym czasie chwytam ją za rękę, obracam i zaczynamy tańczyć. Przychodzi coraz więcej ludzi.
It all starts with a dream
The dawn of a new day
Wzruszam ramionami i zamawiam kolejną lampkę wina. Dobrze, że drinki piłam jakiś czas temu. Przynajmniej nie stracę kontroli.
- Możliwe. Nie wiem jak to jest być demonem, więc ci nie powiem.
It is in herself.
Idę do baru zamówić kolejne piwo.
Zapisałam jeszcze w telefonie, żeby zapytać jutro Jonathana skąd zna Jamesa, bo nie wiem ile wypije i ile zapamiętam z tego wieczoru.
Kręcę głową. Czy ona wie, co znaczy termin "dobra zabawa"? Nie sądzę.
Or a moment
That's held in your arms
Lewis mnie podnosi i kręci dookoła. Później tańczymy dalej. W co ja się wpakowałam? Zeskakuje ze sceny, a reszta ludzi zaczyna tańczyć jak to w pamiętnym "Dirty Dancing".
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
- Ja tym bardziej - kończę. Nadal wpatruję się w scenę. - Kto by pomyślał, że Lisa i Lewis tak skończą? - mruczę.
- Pojęcia nie mam. Ale ostatnio zachowywała się jak chora psychicznie. Przyda jej się trochę stałości. - Upijam łyka. - Uzupełniają się.
It is in herself.
Wszyscy już tańczą, a ja stoję na scenie. Jakie mam wyjście? No zeskoczyć i zrobić tą figurę.
Pokiwałem głową.
- Prawda. Na dodatek Lewis zakochał się w niej od pierwszego wejrzenia - przewracam oczami. - Jaaaakież to romantyczne.
Tańczę razem z innymi ludźmi i uśmiecham się do Jimmy'iego, który gra na fortepianie. Lisa biegnie. Robi podskok, a ja unoszę ją wysoko.
The dawn of a new day
- Uważaj, bo się porzygam. - Uśmiecham się krzywo. - Nie rozumiem idei zakochania się od pierwszego wejrzenia. Tak jakby miłość była taka płytka.
It is in herself.
Uśmiecham się do Jimmy'iego. Lewis powoli opuszcza mnie w dół.
Odwzajemniam uśmiech, ale myślami jestem daleko. I wtedy wpadam na pomysł. Powinno się udać.
Or a moment
That's held in your arms
- Udało się. - mówię.
- Tak - uśmiecham się. - Nie bałaś się? W końcu jestem debilem. - śmieję się.
The dawn of a new day
- Moim zdaniem miłość może powstać dopiero z czasem. I zazwyczaj łączy dwie istoty, które są tak różne, że aż nieprzyzwoicie do siebie podobne - mówię z zadumą.