Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Ne ma historyjek, które by cię zainteresowały - zauważam, zgrabnie wymigując się od odpowiedzi.
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
- Opowiadaj. Widzę po twojej twarzy, że możesz coś opowiedzieć. - szczerzę się.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
- Nie zmusisz mnie - zauważam, zresztą słusznie.
- Cokolwiek. Serio? Nie spędzaliście ze sobą w ogóle czasu w Niebie? - pytam marszcząc brwi.
- Może. A co ci do tego? To moje wspomnienia z Nieba - nie ma na mnie ŻADNEGO haka.
- Mógłbyś mi zaufać i opowiedzieć cokolwiek? - pytam.
- Zaufanie - prychnąłem. Jednak coś mnie tknęło. - A ty ufasz Demonowi...?
- Jak widać. Wiesz praktycznie wszystko o moim byłym związku. Nie zdziwię się jeśli wiesz coś czego ja nie wiem. - odpowiadam.
Fakt. Boli mnie tylko, że powiedziała byłym związku...
- Okej. Masz ckliwą historyjkę z Piekła rodem - westchnąłem w końcu. Niech się ludzik cieszy...
- Było raz kiedyś tak... że byłem trochę nieostrożny. Zraniono mnie i to w skrzydło, a to bolesny punkt, tak jak dla Demona ogon, albo rogi. Znalazł mnie nie kto inny jak wcześniej kilkakrotnie wspominany Archanioł. Jako iż był przykładem cnót wszelakich, wziął mnie na ręce i zaprowadził, to Raphaela... Takiego naszego specjalistę. Opiekował się mną, przez jakiś czas, a potem... - wzruszyłem ramionami. - To zajęty Archanioł... - Westchnąłem i spojrzałem na Lise, spodziewając się najgłupszego komentarza wszechczasów.
- Jak to zajęty? Arael. On się tobą zaopiekował. Zaniósł. Pomógł. A tobie zależy na nim. Nie możesz tego zostawić. - mówię poważnie.
- Bo to Archanioł Lisa! Dla nich odstawianie bohatera to osobiste zadanie życiowe - przypominam.
- Ale może on jest inny? Może jemu zależy na tobie? - pytam. - Zastanów się nad tym.
- Myślałem nad tym. I wiesz co wymyśliłem? Że im wszystkim bardziej zależy na WAS! - warczę. - Że po prostu jestem za słaby, by móc mnie zauważyć! Ale w Piekle, byłem potęgą... Tyle... że nie mogę mieć wszystkiego... W Piekle mam moc, mam siłę mam pozycje... ale nie ma tam tego na którym mi zależy...
Serio... nie myślałam, że on...
- Czyli wolałbyś TAM być kimś?! Naprawdę?! Zależy ci na tym, żeby odzyskać dawną pozycję?! I myślisz, że przez to spodobasz się Michaelowi?! Może zależy im na ludziach. A wiesz dlaczego? Oni też popełniają błędy! Ale potrafią się do nich przyznać i okazać skruchę! A nie jak ci w Piekle! - podnoszę głos. - Chcesz udawać silnego i tam wrócić? Myślisz, że to cię wzmocni? Zawiodłam się na tobie. - wstaję.
- Siła, jakbyś nie zauważyła to niestety wiele znacząca cena! Trzeba być silnym i nie ronić łez! Nie wolno pokazywać słabości! Dlaczego? Bo to jest składnikiem by czuli do ciebie respekt, by brali cię na poważnie! - odparłem. - Dlaczego Michael jest Archaniołem? Bo został obdarzony wielką mocą i wielkimi obowiązkami! Straciłem skrzydła, ale czułem się taki jak on! Silny i dobrze traktowany!
DLACZEGO MICHAEL JEST ARCHANIOŁEM? BO POTRAFI DOSTRZEC W INNYCH TO CO NAJLEPSZE TY DEBILU!
You know the world can see us
In a way that's different than who we are
- A myślisz, że dlaczego ma taką siłę?! Dlaczego jest Archaniołem?! Dlaczego jest dobry?! - prawie wykrzykuję te słowa.
- Nie wiem! Skoro takaś mądra to ty mi powiedź! - słyszę stukanie z dołu. Mamy być ciszej? Chrzanić to...
- Potrafi dostrzec to co piękne w innych debilu. Nie pomyślałeś o tym? Nigdy? Myślałeś, że ma siłę za darmo? - pytam, starając się ukryć gniew. - on nie myśli tylko o sobie.
- To super, bo ja też wiedzę piękno! Tylko przestałem dostrzegać je w sobie! Jestem Demonem. Najgorszym z najgorszych Demonów. Dlaczego aż taki zły? Bo cokolwiek zrobię, to zrobię to źle! - wyżywam się.
- Nie widzisz piękna w sobie? Arael. Jesteś inteligenty, pomagasz innym, służysz dobrą radą, masz charyzmę, dajesz innym nadzieję. Dlaczego tego nie widzisz? Czemu myślisz, że wszystko co robisz jest złe? Gdzieś słyszałam "chcieć to móc" hołdy Oliwia xd . Też możesz. Ale musisz chcieć. Nie jesteś zły. Jesteś odważny. Stąpasz po niełatwym gruncie. - przytulam go.
Zamieram. Dziewczyna przytula mnie, a ja nie wiem, czy wszystko dobrze zrozumiałem.
- T-ty... mnie chwalisz? - pytam słabo.
- Każdy potrzebuje być docenianym. Nie ma w tym nic złego. Ty też potrzebujesz. Ale nie chcę żeby twoja skromność się przyplątała. - kąciki moich ust unoszą się w górę. - Widzę że jesteś zmęczony. Wiem, że jest ci ciężko. Ale masz osoby, które chcą ci pomóc. Nie zapominaj o tym.
- Faktycznie mi słabo... - mruczę. Nadal jestem skołowany. Co ja powiedziałem. Dlaczego ona mnie chwali, skoro nie powinienem na to zasłużyć?
- Wezmę... prysznic... - mówię pierwsze co mi przychodzi do głowy. Odsuwam się od ludzika i idę w stronę łazienki. Zanim jednak wchodzę, odwaracam się do dziewczyny.
- Nie musiałaś... ale dziękuje...
- Nie ma za co. - mówię. - Chyba już pójdę... Wolę nie zastać się gołego. - śmieję się i naciskam na klamkę. - Do zobaczenia wkrótce. - uśmiecham się.