Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Przewraca, oczami.
- Tak obejrzałem i przeczytałem. Ale zamiast o tym to ty mi wyjaśnij na wszystkie grzechy główne, co się stało... - wpuszczam ją do środka.
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
Czuję jak do oczu znowu napływają mi łzy. A ja. NIGDY. Nie płaczę. A przynajmniej kiedyś tak było.
- Zerwałam z Lewisem.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
Otwieram szerzej oczy.
- A-Ale jak to? Co się stało? - pytania wylatują ze mnie jak z karabinu.
- Po prostu. - próbuję nie patrzeć się na niego. - Związek opiera się na zaufaniu... Tak? Problem w tym, że on ufa komuś innemu. - ukrywam twarz w dłoniach.
Westchnąłem i przeczesałem palcami włosy.
- Lisa, on jest w tobie szaleńczo zakochany. Nie ma nawet takiej możliwości, by nie ufał tobie. Zresztą co takiego mogło się stać? Rozmawiałaś z nim...?
- Rozmawiałam. Arael. Posłuchaj mnie. On ufa Lindsay. To jego najlepsza przyjaciółka. Zaciągnęła go podobno do łazienki i Bóg jeden wie co zrobiła. Później jak zobaczyłam ją w sypialni to popchnęłam ją na krzesło, a ta zaczęła płakać że nic nie zrobiła. Wtedy wszedł Lewis, który podobno nic nie pamiętał i starał się ją uratować z opresji. Nie brzmi ci to dziwnie? - pytam i czuję jak po policzku znowu spływają mi łzy.
Nienawidzę płakać i czuć się bezsilna.
Kładę ręce na jej ramiona i schylam się trochę, by być z nią na równi.
- Mi też ufasz, tak...? - Nie czekając na odpowiedź kontynuuję. - To jakieś piekielne nieporozumienie. Nie śmiem twierdzić, że Lind jest bez grzechów, ale powinnaś się uspokoić...
- Nie chcę zmienić się z powrotem w Lisę z depresją. Tylko to cholernie głupie. Najlepiej jak odpuszczę, a ona wreszcie będzie z siebie dumna. - mówię cicho i kładę głowę na jego ramieniu. - Czuję się jak idiotka. Zawsze jak komuś zaufam to nie kończy się to dobrze. - patrzę się w stronę okna.
- Kurna, Lisa... - prostuję się, a głowa dziewczyny leży teraz na mojej klatce piersiowej. - Zaufałaś mu, zakochałaś się. Nie możesz go oddać jakiejś Lind. - Nie wiem co zrobić. Postanowiłem wykorzystać naukę wyniesioną z wielu książek ludzików i ostrożnie pogłaskałem ją po włosach.
- On jej ufa. Chodzili ze sobą w liceum. Wszystko idealnie do siebie pasuje. A nie... brakuje mojego miejsca w Piekle. - patrzę się na niego, ale po chwili zmieniam temat. - Może zrecenzujesz tą książkę? - pytam i próbuję się uśmiechnąć.
Nie. To nie uśmiech Lisa.
Westchnąłem.
- Tłumaczyłem, że w Piekle nie ma już wolnych miejsc. A ty z nim chodziłaś teraz a nie w jakimś liceum - zauważam. - A jedyną rzeczą, która psuje do naszego ciołkowatego Lewisa to Lisa-Która-Nie-Umie-Się-Uśmiechać - mówię ze złośliwym uśmiechem. - A książka ciekawa. Nie wiedziałem, że interesuje cię moje zdanie.
- Ja... Nie umiem się uśmiechać? - pytam szczerząc się. - Skończmy o nim temat. Po prostu koniec. Zamykam ten dział. Opowiadaj jak ci się podoba fabuła itd... - w sumie... to chyba zły pomysł pytać Demona o zdanie na temat "50 twarzy Greya"...
- Ech... - kiwając głową odsuwam się i podchodzę do fotela gdzie zostawiłem książkę.
- Szczerze? Ogółem ciekawa. Trochę kiepski styl pisania, ale ciekawy na swój osobisty sposób. Plus za odwagę opisania relacja Pan i podwładny lub podwładna. Ale znam lepsze książki - stwierdzam wzruszając ramionami.
- Obejrzyj Love, Rosie. Gwarantuję ci, że to świetny film. - mówię. - Zdecydowanie lepszy od tego co obejrzałeś. - wzruszam ramionami i wyciągam z torebki chusteczki, żeby wytrzeć ten rozmazany makijaż.
- Nie lubię romansów - mówię marszcząc nos. Idę w stronę kuchni, ale jednak się zatrzymuje.
- Jest już późno. Nie wrócisz do domu o własnych siłach, jeśli dam ci coś do picia.
- Zadzwonię najwyżej jak zwykle po taksówkę. Dobry pomysł? - pytam.
Wzruszam ramionami i patrzę na jej rozmazaną tapetę.
- Tam jest łazienka. Powinnaś zapanować nad... - pokazałem na jej twarz.
- Jasne. - odpowiadam i idę doprowadzić moją twarz do porządku. - Tak w ogóle kojarzysz pewnego blondyna podobnego do Malfoya?
Marszczę brwi. Malfoy...? Nie, nie warto pytać.
- Jakiegoś blondyna kojarzę. A co?
- On... na początku był w domu Lind. Powiedział mi co się stało z nią i Lewisem. Czyli musiał być na początku imprezy. A później kiedy wyszłam przed dom próbował mnie pocieszyć flirtując. Myślę, że on był wmieszany w cały ten plan. - mówię i wychodzę z łazienki.
Zastanawiam się.
- To ty masz aż takie powodzenie? - zdziwiłem się podle. - Ale to ogólnie możliwe. Czułem na imprezie jakieś dziwne natężenie grzechu. Najadłem się. Może to przez nich?
- Możliwe. Myślę, że oboje są w to wplątani. A on wcześniej zaprosił mnie do jakiejś kawiarni. Może pobawię się w prokuratora i w miedzy czasie go uduszę? - pytam uśmiechając się.
- Mam wrażenie, że wasze prawo nie dopuszcza to morderstwa... Ale nie jestem specjalistą i studentem prawa - mówię unosząc ręce.
- Agencja Złych i te zasady. A do tego jeszcze prawo... w najlepszym przypadku złamię mu żebra, ręce i nogi. - staram się nie ziewnąć.
Pocieram skroń.
- Ja nie łapie, jak można być jednocześnie złym i uczyć się na prawie... - kręce głową. - To trochę konflikt interesów.