Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Nie. Masz szlaban na zabijanie się - mówię przewracając oczami. - Masz mi wyjaśnić o co ci chodzi! Ja naprawdę nie załapałem.
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
- Lepiej, żebyś tego nie zrozumiał. - mamroczę pod nosem. - To było głupie. Chcę o tym zapomnieć.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
- Ale ja chcę zrozumieć - mówię. Przechodzę przez bar i łapiąc ją za ramię odwracam do siebie. - Mów o co chodzi.
- Będziemy o tym rozmawiać w barze? - unoszę brew.
Nie chcę o tym rozmawiać.
- Jak chcesz, możemy wrócić na górę - zauważam. - Ja chcę po prostu zrozumieć co się stało. - Idę na górę do mojego mieszkania ciągnąc za sobą Lisę. Kiedy wchodzimy, zamykam za sobą drzwi i siadam na kanapie.
- Teraz lepiej? No to mów o co chodzi...
- Więc... jakby to powiedzieć. - zaczynam. - Zawsze ukrywam swoje uczucia. A przynajmniej ukrywałam do niektórych osób. Lewis był zdeterminowany i okazywał emocje. Sam chciał, żebym nie zamykała się przed światem. Ale, przy tobie było inaczej. Kiedy jeszcze nie poznałam Lewisa i czułam, że nigdy nic między mną a nim nie będzie, byłeś ty. Nie wiem, w którym momencie to się stało, ale po prostu... nie wiem jak to nazwać. Wiedziałam, że nic nigdy z tego nie będzie, zwłaszcza kiedy dowiedziałam się o Michaelu. Byłam z Lewisem i myślałam, że przez to że jesteśmy razem to minie. Może i trochę działało... później przyszła Lindsay i zniszczyła związek. Przyszłam wtedy do ciebie w nocy i widziałam, że mogę cię wypłakać, a później opowiedzieć ci o tym. Nadeszły Bahamy, napad... i znowu sprawy się pokomplikowały... a teraz jeszcze to zrobiłam. Możesz śmiało powiedzieć, że jestem idiotką. - mój wzrok przez cały czas utkwiony jest w podłogę.
- Czekaj... Nie jestem dobry w emocjach ludzików... Ale... ty się we mnie zakochałaś? - upewniam się. - Myślałem, że nie moja Demoniczność na ciebie nie działa.
- Tym bardziej zdziwiłam się, gdy dowiedziałam się o twojej tożsamości. W końcu walczyłam z tobą. - Lisa, mogłaś tego nie robić.
*reakcja Olgi: wyję*
- Czekaj, czyli jednocześnie kochałaś Lewisa, ale nadal byłaś zakochana we mnie i udawałaś tylko moją przyjaciółką...? - upewniłem się raz jeszcze.
- Nie do końca. - kręcę głową. - Byłam twoją przyjaciółką i chcę nią nadal być. Tylko zdanie o Lewisie i tobie było prawdziwe. A przyjaciółki nie udawałam, bo chciałam z tobą rozmawiać. Lubię cię.
Westchnąłem kręcąc głową. Wszystkie sytuacje, w których Lisa dziwnie się zachowywała... wreszcie nabrały sensu.
- Nie mogłaś tego po prostu powiedzieć? - zastanowiłem się. - Dlaczego tym razem było inaczej skoro odwarzyłaś się mnie pocałować? - pytam.
- Bałam się ci powiedzieć. Właściwie myślałam, że mnie zabijesz a potem zakopiesz żywcem... - mówię cicho. - Czemu nie zachowujesz się jak wtedy na plaży? Byłeś strasznie zły.
- Bo teraz jestem zaskoczony. Na Bahamach złamałaś dane mi słowo, a to co innego... - zaciskam zęby. - Dlaczego miałbym Cię zabić?
- Bo... - zaczęłam się teraz zastanawiać. - Wiem, że kochasz Michaela, a ja... chciałabym, żeby to co zrobiłam nigdy nie miało miejsca. Bałam się, że mnie znienawidzisz za to.
Spuszczam wzrok na swoje buty.
- Jesteście straszni. Wmawiacie sobie, że kochacie dwie osoby, podczas gdy żadna istota nie może kochać dwóch istot jednakowo - podnoszę wzrok na Lise. - Nigdy mnie nie kochałaś naprawdę. Jakiekolwiek romantyczne uczucie do mnie jest iluzją. Nie mogę być za to na ciebie zły.
Ostatnio edytowany przez Smok (2016-06-07 22:18:12)
- Możemy o tym zapomnieć? - pytam, przegryzając wargę. - Nie chcę o tym pamiętać...
Śmieje się. Po raz pierwszy od dawna się śmieje.
- Lisa, nie masz się czego wstydzić. Wydarzyło się. Wielkie mi rzeczy - wzruszam ramionami. Podchodzę do niej i ją przytulam. Potem odsuwam się i patrzę jej w oczy. - To tylko ja. Arael. Demon. Twój przyjaciel, czasami wkurzony, zły, a czasami zdolowany, albo tak zmęczony, że gada głupoty. Zabójca małych jagniątek. Nie ma się czego bać, nie?
- Zależy kiedy... - staram się uśmiechnąć. - Możesz dodać to do listy najbardziej głupich rzeczy zrobionych przez Lisę.
- Weź ja tego nawet nie liczę - przewracam oczami. - Wystarczy mi pamiętanie każdego wydarzenia na przestrzeni kilku wielków. Miej litość dla mojej pamięci.
- Miałeś jakieś żenujące sytuacje? - pytam.
- Jasne, że miałem. Przecież Cię znam, to zobowiązuje - szczerze się podchodząc do stołu z tym nieszczęsnym półmiskiem.
- To nie było śmieszne. - jęczę. - A oprócz tego? Masz jakieś dziwne historie z Piekła rodem?
- Lisa, niektórych rzeczy nie warto wyciągać dobrze? Chcesz mnie o coś innego zapytać, albo pogadać? Tylko... może już bez całusów, bo jakkolwiek dobrze całujesz, to dziwnie się się tym czuje.
- Teraz będziesz mi to wypominać? - unoszę brew. - Nie wiem o czym możemy porozmawiać... W zasadzie o wszystkim byle nie tym...
- Hmm sprecyzuj się Lisa. Mam długi życiorys, a o przynajmniej dwóch trzecich milcze. Możesz ty mi coś opowiedzieć - uśmiecham się i biorę miskę z moją krwią i kośćmi.
- Myślisz, że mogę to wyrzucić do kontenera za bar? - myślę głośno.