Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Branoc Lisek - śmieje się. Wyrastają mi ogon i rogi jak za każdym razem kiedy już nie skupiam się na opanowaniu i zwijam się w kłeuszek na kanapie i owijam się ogonem.
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
- Branoc.- dodaję. - Do zobaczenia niedługo. - otwieram drzwi i wychodzę.
Wiadomość dodana po 18 h 51 min 45 s:
Pakowałam już ostatnie rzeczy do walizki. W sumie to było trochę... Jeszcze dwa tygodnie temu nienawidziłam go. Zawiodłam się na nim. A teraz lecimy na Bahamy? To z pewnością było zbyt dziwne. Ale w końcu jesteśmy w Insolitam City... Tutaj gadające wiewiórki, ludzie z niezwykłymi mocami czy przyjaźnie dobra ze złem nie są niczym dziwnym...
Wyciągnęłam z szufladki przy biurku wypchany zeszyt i po raz któryś sprawdziłam czy wszystko mam. Brakowało tylko Lewisa. Dochodziła 5, a o 7 mieliśmy wylot. W międzyczasie mieliśmy jeszcze jechać po Araela. Szczerze cieszyłam się, że on też jedzie. Przynajmniej nie będzie nudno. Ale czy wytrzymam z dwoma chłopakami 24 godziny na dobę? Zobaczymy. Zdaję sięna swoją cierpliwość. I moce. Poszłam do łazienki wziąć szybki prysznic, a następnie zapleść włosy w małe warkoczyki. Nagle usłyszałam jakiś dźwięk. Czyżby złodziej? Nałożyłam na siebie ciemnofioletowy ręcznik, a do ręki wzięłam suszarkę. Kolejny dźwięk. Co jest? Powoli otworzyłam drzswi i obejrzałam się wokół siebie. Nikogo nie było. Nie. Ktoś był. Na dole. Byłam gotowa zmienić sięw Invisi i zrobić komuś łomot. Zakradłam się na przedpokój i zobaczyłam wysoką sylwetkę mężczyzny. Drzwi się otworzyły, a ja się jeszcze bardziej okryłam ręcznikiem. Le... Lewis?
- Zostawiłaś otwarte drzwi. - wyjaśnił dosyć zdziwiony.
Jednak nie bardziej niż ja. Stałam z otwartymi ustami i gapiłam się na niego.
- Ładnie wyglądasz. - stwierdził po krótkiej chwili przyglądając się mi. - Ale chyba nie jedziesz tak na lotnisko, o ile nie chcesz przyciągnąćtłumu mężczyzn? - zaśmiał się cicho.
Pokręciłam głową i szybko pobiegłam przebrać w luźny szary podkoszulek z napisem "American Woman", czarne legginsy i trochę za dużą bluzę. Wzięłam do ręki jedną z walizek, a później zniosłam ją po schodach. Była dosyć ciężka. W sumie ciężka to mało powiedziane. W tym czasie blondyn pakował resztę bagaży do samochodu. Kiedy przyszedł popędził na piętro i wziął kolejne dwie.
- Pomóc ci? - zapytał nieco uśmiechnięty.
- Dam sobie radę. - powiedziałam obronnie. - Nie mam jeszcze 80 lat i nie chodzę o kulach.
- Okej, pani Samowystarczająca. Wsiadaj do auta. Jedziemy po Araela. - odpowiedział.
Kiedy dojechaliśmy do baru Lewis zapytał się.
- Pójdziesz po Araela? - skinęłam głową i weszłam, a później kiedy wbiegłam po schodach, zapukałam do drzwi Demona.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
Z torbą na ramię idę w stronę drzwi. Mam kilka ubrań no i ksiąg z Piekła, które mam zamiar nadal studiować. Czuje się gotowy. Otwieram drzwi.
- Witam panią. Jedziemy?
- Oczywiście Demonku. - mówię. - Lewis czeka w samochodzie. Chodź. - prowadzę go na parking.
Idę na parking za dziewczyną. Macham ręką gdy widzę Lewisa za kierownicą.
- Czołem - witam się i wkładając torbę do bagażnika siadam na siedzenie pasażera z tyłu.
- Cześć. -mówię zadowolony.
Jedziemy w stronę lotniska. Po 30 minutach jesteśmy na miejscu i wysiadamy.
It all starts with a dream
The dawn of a new day
Minęło kolejne kilka dni. Egzamin zdany. A ja przez ani jeden dzień nie piłam, ani z nikim nie rozmawiałam. Jak widać, samotność służy... pukam do drzwi. Nikt nie otwiera. Pukam głośniej.
Wychodzę spod prysznica w czarnym szlafroku i jeszcze mokrych włosach.
- Co jest?! Pali się?! - ryczę i gwałtownie otwieram drzwi. - O. Lisa...
Otwieram nieco szerzej usta, ale zaraz później się opamiętuję.
- Cześć. - odpowiadam.
- Fajnie, że wpadasz, ale wiesz... może czasem uprzedź okej? - proponuje i odruchowo wpuszczam ją do mieszkania. Potem przypominam sobie o salonie zawalonym księgami i jakimiś suszonymi składnikami rytuałów. No i o tym, że jestem tylko w szlafroku.
No i przede wszystkim o tym, że nadal jestem na nią zły.
- Czegoś chciałaś?
- Odwiedzić cię. - mówię. - Wciąż jesteś zły... prawda? - pytam ciszej.
- Trochę - przyznaję. - Ale powoli mi przechodzi - dodaje. - Jak dasz mi chwilę to się ubiorę, pozwolisz...?
Kiwam głową.
- Jasne. - mówię.
Znikam na chwilę w swojej sypialni i ubieram dresy i czarny podkoszulek. Kiedy wracam, dziewczyna nawet nie ruszyła się z miejsca.
- Coś do picia? - pytam bez emocji.
Kręcę głową.
- Chciałam po prostu pogadać. - mówię.
- To mów - proponuje, a sam nalewam sobie białego wina wytrawnego. - Dziś jeszcze nikogo nie ugryzłem.
- Nie wiem zbytnio od czego zacząć. - mówię. - Najlepiej ujmę to tak. Przez, w sumie dwa tygodnie siedziałam sama w mieszkaniu. Lewis się do mnie nie odzywa. Nie dziwię się mu. Ty też się do mnie nie odzywałeś. W zasadzie nikt się do mnie nie odzywał, więc przyszłam pogadać.
Wzruszyłem ramionami.
- Tak to zwykle jest jak się zrobi coś głupiego - zauważam. - Długość milczenia wszystkich dookoła zależy tylko od głupoty występku. A ty dałaś czadu...
- Wiem. - przegryzam wargę. - Słyszałam, że ktoś jest u niego. - mówię. - A ty? Rozmawiałeś z kimś ostatnio? Działo się coś?
- Nie. Nie gadałem z Lewisem i jakoś mi do tego nieśpieszno - mówię. - I to prawda, wprowadziła się do niego siostrzenica. Isabelle. Całkiem przyzwoity ludzik - stwierdzam nadal z kamienną twarzą.
- Nie spodziewałam się tego. Czyli siedziałeś w barze i upijałeś innych? - pytam.
- Zaraz upijałem - przewracam oczami. - Nawet z nikimn nie gadałem. Nie miałem na stroju.
- A teraz? Też go nie masz? - pytam.
- Zgadłaś. Ostatnio mam jakiś spadek mojej radosnej duszy - fukam. - Może to przez ten cudowny wyjazd na wakacje.
- Chciałabym o nim zapomnieć. - odpowiadam. - Nie wiem w jaki sposób, ale w jakiś na pewno. - kładę rękę na swój policzek.