Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2 3 Następna
And the fear of falling in love with somebody - I realized - is itself already silent love.
W koncu odrywam usta od Lily. Mógłbym tak (i nie tylko ) w nieskończoność, ale nie chcę jej wystraszyć. A bynajmniej nie chciałbym jej teraz stracić. Odsuwam się od niej kawałek i z uśmiechem patrzę w jej śliczne ciemne oczy. Chciałbym ją jeszcze raz pocałować, ale wiem, że nie mogę. Kładę jej dłoń na policzku i dalej się uśmiecham.
Chciałabym wydusić z siebie jakieś słowa, ale naprawdę, NAPRAWDĘ jedyne co mi przychodzi do głowy to, albo objęcie Fabiana, albo po prostu...
- To było... - zastanawiam się co powiedzieć. - wspaniałe. - chciałabym po ileś tysięcy razy powiedzieć dziękuję, skakać po całym pokoju i czuć się jak teraz.
Całuję Fabiana w policzek i mówię:
- Dziękuję.
“You will always be the greatest gift that God ever gave me.” - Lenny Kravitz
And the fear of falling in love with somebody - I realized - is itself already silent love.
DEREK
/wbiega i chamsko wpycha Fabiana na Lily, tak, że oboje leżą na łóżku. Następnie patrzy na nich wyczekująco./
Your eyes, they shine so bright
I wanna save that light
I can't escape this now
Unless you show me how
Nie wiem, za co ona dziękuję mi. To ja powiniem ją teraz całować po rękach.
-Cała przyjemność po mojej stronie- mówię tylko.- Nie obrazisz się, jeżeli teraz wyjdę?
- Jeżeli obiecasz, że niedługo porozmawiamy to nie. - śmieję się cicho i wstaję.
/bełt bełt bełt bełt bełt/ (w rytm "Work" Rihanny)
I wanna save that light
I can't escape this now
Unless you show me how
-Obiecuję- odpowiadam i kieruję się do drzwi.
Patrzę po raz ostatni na Lily i naciskam klamkę.
-Do widzenia, śliczna Roszpunko- delikatnie zamykam drzwi.
Teraz bynajmniej nie będę mógł się skupić na pracy. Idę wszystko przemyśleć na basenie.
- Do zobaczenia. - macham mu na pożegnanie i idę na balkon.
Cały czas się uśmiecham. Dziwne, że pokojówki nie zwróciły mi jeszcze uwagi. Przez to, nie myślę już o bólu sprawionym przez królową. Siadam na krześle i zakładam okulary przeciwsłoneczne. Nie jestem w stanie myśleć teraz o czymkolwiek. Nie... Jednak jestem w stanie. W głowie pojawia mi się obraz Fabiana. Zamykam oczy.
Ostatnio edytowany przez Lily Rose Sheve (2016-06-13 22:17:39)
Ależ to romantycze. Jak będziesz srać, to też z myślą o Fabianie?
I wanna save that light
I can't escape this now
Unless you show me how
Zbliżał się wieczór. Słońce, które odeszło za horyzont sprawiło, że oprzytomniałam. Wyszłam z balkonu i skierowałam się w stronę łazienki. Czułam, że nie zasnę tak prędko. Abigail przyniosła do pokoju bandaże, wodę utlenioną i ostatnią tabletkę przeciwbólową przed Biuletynem. Zostały 2 dni do nagrania, a rany wcale nie goiły się szybko. Mimo wielu starań i najróżniejszych leków, tył mojej głowy nadal miał jedno, wielkie przecięcie, które jak na złość nie chciało dojść do poprzedniego stanu. Sarah ściągnęła mi z głowy opatrunek i pozwoliła spojrzeć w lustro. W tym czasie, nalała na gazę odkażacz i przyłożyła w miejsce uszkodzenia. Szczypało mniej niż wcześniej, ale szczypało. Syknęłam, a ona założyła bandaże.
- Boję się, że do Biuletynu będzie panienka musiała nosić opatrunki. - westchnęła.
- Przeżyję. - zapewniłam ją.
Uśmiechnęła się pocieszająco i dodała:
- Postaramy się zrobić, co w naszej mocy, żeby panienka "wyzdrowiała" do tego czasu. - i wyszła.
Usiadłam przy biurku i postanowiłam coś narysować. Co z tego, że nie potrafiłam rysować, a moje bazgroły przypominały...? No właśnie. One nic nie przypominały. Oparłam głowę swoją ręką i patrzyłam w jeden punkt. Naszedł mnie pomysł na napisanie jakiejś melodii, ale zrezygnowałam z tego pomysłu. Nagle, zauważyłam szarą kopertę z kolorowym znaczkiem. Czyżby list od matki? Ze zniecierpliwieniem sięgnęłam po wiadomość i otworzyłam opakowanie.
Kochana Lil!
U twoich braci wszystko w porządku. Levis, co prawda opuścił się nieco w nauce, więc próbuję go w jakikolwiek sposób nawrócić w dobrą stronę. Nigdy nie byłam dobrą nauczycielką, ale widzę że próbuje się starać. Jest tylko zbyt rozkojarzony, bo wie że jesteś w Eliminacjach. Strasznie ci zazdrościł, gdy zobaczył cię w Biuletynie. Wyglądałaś inaczej i niecodziennie. Oczywiście w dobrym znaczeniu. Niedawno dowiedziałam się też, że Daniel pytał się o ciebie. Twoi bracia mi powiedzieli. Słyszałam, że kogoś poznał. Ma ostatnio świetny humor, ale przychodzi do nas coraz rzadziej. Tęskni za tobą. Proszę, zadzwoń do niego. To w końcu twój przyjaciel. Chciałam się jeszcze zapytać o księcia, ale pisałaś mi, że zachowuje się jak książę w inny sposób. Nie wiem jak to rozumieć, ale mam nadzieję, że jest dobrze. Wiesz, że nigdy nie potrafię znaleźć słów motywacyjnych, więc powiem tyle... Kocham cię i wierzę w ciebie, niezależnie od tego co zamierzasz.
Mama.
Ostatnio edytowany przez Lily Rose Sheve (2016-06-15 16:40:03)
Idę do siebie do pokoju. Kiedy tylko pokojówki mnie widzą, od razu zaczyna malować im się strach na twarzy. Dziwne, że nie przyzwyczaiły się jeszcze do Lily wyglądającej, jakby wracała z wojny. Bez słowa idę do łazienki i oglądam się w lustrze. Może i rany się zagoją. Ze wspomnieniami będzie gorzej. Abigail puka do drzwi i pyta się czy może wejść. Odpowiadam jej, że może. Już nawet nie chodzi mi o skaleczenia, które Królowa wyrządziła. Chodzi o to, że ona nie chce być inna. Nie chce się zmienić. Po pięciu minutach, dziewczyna przychodzi i delikatnie obmywa rozcięcia. Zakłada mnóstwo bandaży i plastrów. Samo odkażanie jest najgorsze. Uśmiecha się do mnie smutno.
- Jeżeli mogłabym zapytać... co się stało panience? - pyta.
- Długa historia, Abigail. - kręcę głową. - Chciałabym powiedzieć, ale po prostu... - przerywa mi.
- Rozumiem. - mówi i pozwala mi wstać. - Tym razem będzie trochę gorzej. Potrzeba co najmniej tygodnia, żeby twarz panienki wróciła do poprzedniego stanu. Póki co będziemy maskować to pod makijażem. - kiwam głową.
- Dziękuję. - przytulam ją, na co ta robi się trochę zaskoczona.
Wychodzę z pomieszczenia i biorę ze sobą gitarę, a następnie idę na balkon.
Szybkim krokiem idę w stronę pokoju Lily. To następna po Delilah dziewczyna, której królowa nienawidzi. A sądząc po stanie psychicznym Delilah... boję się, co mogła zrobić Lily.
Pukam do drzwi i modlę się, żeby była w środku.
Proszę Abigail, aby otworzyła drzwi. Nie mam siły iść i mówić kolejnej pokojówce, że nic mi nie jest. Oparta na krześle, bawię się palcami. Z nimi jest najlepiej. Ale tylko z nimi. Tym bardziej jestem zaskoczona, gdy widzę Fabiana. Cholera.
- Cze... cześć. - mówię zaskoczona.
Myślałam, że to będzie każda osoba. Dosłownie. Gwardzista, pokojówka, ktokolwiek. Mam nadzieję, że nic mu nie jest po tym co zrobiła ta suka...
-Boże, Lily...
Jest tragicznie. O ile Delilah nie miała żadnych fizycznych ran, o tyle Lily... Częściowo zabandażowane rany wychylają się spod opatrunków. Ślady paznokci. Sińce po uderzeniach. Otwarte rany. Pęknieta skóra pod okiem. Wygląda jakby wróciła z pola bitwy. A zwycięzcą jest Andrea.
Teraz nie wiem co powiedzieć. Chciałabym odezwać się, może uśmiechnąć, ale nie tym razem... Patrzę na niego i czuję się naprawdę potwornie.
- Biuletyn nie wyszedł najlepiej. - dukam.
Mój głos brzmi jakbym nie była sobą. Trzęsie się i boi. Jest bezbronny. Spuszczam głowę.
Nie da, naprawdę nie da się opisać, jak bardzo jestem wściekły na królową. Kiedy byłem mały, wyobrazalem sobie, że jest ciężko chora i opiekę nade mną przejmuje jej nieistniejąca siostra. Teraz wyobrażam sobie jej śmierć. Czarne róże i płytę nagrobkową. I tym razem naprawdę chcialbym to zobaczyć.
Bez słowa podchodzę do Lily i obejmuję ją najdelikatniej jak potrafię. Nie chcę zadać jej bólu. Cała się trzęsie, jest przerażona.
Wargi mi lekko drżą, kiedy czuję jak mnie obejmuje.
- Fabianie... - muszę zadać to pytanie. - Czy, czy ona cię otruła przed tym Biuletynem? - pytam cicho.
Nie, po prostu Fabian się nie wyspał i dała mu ziółka na sen, bo tak o niego dba.
Nie użala się nad sobą. Nie powiedziała ani jednego słowa skargi, tylko pyta o mnie. Nie wierzę w moje szczęście, co do tak wspaniałej dziewczyny.
-Pewnie tak. Obudziłem się strzeżony przez jej gwardzistę, a to nie mogło być przypadkowe. Ale to nieważne- znów spoglądam na nią.- Czemu? Co takiego jej zrobiłaś?
- Miałam kłamać na Biuletynie. Mówić, że chciałam mieć przedłużane włosy i inne rzeczy. Nie zrobiłam tego. - kręcę głową i przypomina mi się scena w Komnacie Dam. Rzeź, a potem jeszcze torturownia.
Cała ona. Kłam, bo to najlepsze wyjście. Jej życiowe motto. Nienawidzi prawdy.
Nie ma już nic do powiedzenia. Widzę, co się stało i nienawidzę za to matki. Siedzę i dalej obejmuję Lily, bo tylko to na razie mogę zrobić. Widzę, że cierpi i to jeden z najgorszych widoków, jakie przyszło mi oglądać. Głaszczę ją po plecach i aksamitnych długich włosach.
Siedzimy w ciszy. W duchu, cieszę się, że tu jest. Że przyszedł, mimo że nie musiał. Dzięki niemu potrafię się uspokoić i wyrzucić te wszystkie emocje, które mną targają.
- Dziękuję, że przyszedłeś. - spoglądam na niego.
-Nie ma za co, Lily. Nie ma za co....
Siedzimy tak z dobre dziesięć minut, przytuleni. Lily opiera głowę na moim ramieniu, a ja głaszczę ją po włosach. Nie potrzeba słów, wszystko zostało wypowiedziane ciszą.
Strony: Poprzednia 1 2 3 Następna