Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Popatrzyłam się na chłopca. Nie miałam nigdy rodzeństwa i nie wiedziałam co robić w takiej sytuacji...
- Umm... Jimmy, to nie twoja wina. Po części to też moja wina, ale w sumie bardziej jego. Według mnie, on myśli że jeśli da mi jeden raz kwiatek to się z nim umówię. Ale ja... po prostu jestem trochę inna. Lubię osoby z ciekawymi charakterami. I... nie przejmuj się. Pamiętaj to nie twoja wina - uśmiecham się do niego ciepło.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
Uśmiechnąłem się smutno. - Dzięki. A teraz szczerze, masz kogoś na oku?
I am a question to the world
Not an answer to the heard
Or a moment
That's held in your arms
- Szczerze? Mam. A ty? - śmieję się cicho.
- Niee. Fuj. Na szczęście nie. Kim jest ten szczęściarz?
Or a moment
That's held in your arms
- Hmm, powiem tylko że ma ciemne włosy i zarost. Więcej nie zdradzę. - uśmiecham się tajemniczo. - Nie lubisz dziewczyn? - śmieję się.
Młodsi ludzi są uroczy.
- Ciemne włosy i zarost, hmm? A jest może barmanem? - "Jimmy, zatłukę cię" - Nie wiem, co sądzić o dziewczynach. Nigdy żadnej nie miałem.
Or a moment
That's held in your arms
- Nieee... - mam nadzieję, że nie widzi moich rumieńców - Znaczy niektóre dziewczyny są całkiem fajne, a inne wredne z natury.
Kiwam głową. Znając życie "nie" = "tak", więc przykro mi Mike. - Ahm. Powiedzmy, że rozumiem.
Or a moment
That's held in your arms
- Właśnie... - odpowiadam szybko - A tak z ciekawości, może opowiedziałbyś mi jakąś historię o sobie? Rzadko zdarza się, żebym miała okazję do posłuchania czegoś.
- A co chcesz wiedzieć?
Or a moment
That's held in your arms
- Jakaś ciekawa historia z życia? Ulubione wspomnienie? Najdziwniejsza rzecz, która ci się przytrafiła? Możesz opowiedzieć mi co chcesz.
- Ech.. pomyślmy. - zacząłem się zastanawiać - Dobra, zaczniemy od początku. Wychowałem się na ulicy. Rodzice mnie porzucili i przez 5 lat dokarmiali mnie przechodnie. Jakiś czas opiekował się mną bezdomny, imieniem Jack, ale potem zmarł. Miałem 3 lata. Dwa lata później znalazł mnie Jordan i mieszkam z nim do dziś. Nic szczególnego.
Or a moment
That's held in your arms
- Ja też. Na początku moi rodzice zmarli i trafiłam do sierocińca. Stamtąd wzięła mnie para ludzi, którzy nie zachowywali się dość... dobrze i uciekłam. Wychowywałam się na ulicy wśród wielu ludzi, którzy gardzili małą smarkulą. Musiałam walczyć o przetrwanie sama przez wiele lat. - mówię.
- Ja miałem to szczęście, że znalazł mnie Jordan. Dobrze się dogadujemy, jesteśmy jak bracia. Jordan miał wtedy 17 lat. Potem znalazł nas Robert, który zapewnia nam opiekę i dach nad głową do dziś.
Ostatnio edytowany przez James (2016-04-14 20:25:27)
Or a moment
That's held in your arms
- To miło z jego strony. W ogóle dobrze, że macie siebie. - dodaję i patrzę się na Araela, który chyba się zamyślił.
A Lewis gdzieś uciekł. Jednak nie. Chowa się za ławką.
- Mhm. Chcesz coś jeszcze wiedzieć?
Or a moment
That's held in your arms
- Chyba nie. I tak jestem zbyt ciekawska. A ty chciałbyś się o coś zapytać? - unoszę brwi.
- Niee, nie mam parcia. Miło się gadało, Lisa. I jak chcesz, to zawsze możesz o coś pytać.
Or a moment
That's held in your arms
- Mi również było miło. Do zobaczenia Jimmy. - macham mu na pożegnanie i idę w stronę Araela.
- I jak? Jaki głęboki tekst ci sprzedał? - pytam słysząc kroki Lisy.
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
- Jest mu przykro za Lewisa. Poza tym to całkiem sympatyczny chłopak. - mówię. - A ty? Znasz go? - unoszę brew
- Częściowo. Znamy się bardziej z musu niż z chęci - mówię ogólnie. - Nie złościsz się na Lewisa?
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
- Złoszczę, ale nie chcę dawać jakichkolwiek pozorów. Wystarczy, że profesorek myśli, że jestem nienormalna. - dodaję i słyszę muzykę w uszach.
Czyżby dyskoteka?
Idę przez park. Zawsze o tej porze było mało ludzi, a tu cholera jest ich multum. Przechodzę w stronę Reynolds Consolidated, gdy zauważam znajomą twarz.
Tylko nie ten dzieciak.
I'm only human after all
Don't put the blame on me
Zauważyam kogoś znajomego. - Cześć, Johnny! - macham do niego. Sam stoję niedaleko Araela i Lisy.
Or a moment
That's held in your arms