Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Nie lubię denerwujący ludzi. - mówię oschle. - A w szczególności denerwujących ludzi, którzy mają złe wyczucie czasu.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
- Lubię wprawiać innych w zakłopotanie. - mówię.
It all starts with a dream
The dawn of a new day
Unoszę brew i przenoszę spojrzenie na Lewisa.
- W zakłopotanie? - dopytuję trochę zdziwiona.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
- Tak. Zazwyczaj nie wiedzą co powiedzieć. To dosyć zabawne.
The dawn of a new day
Wzdycham.
- Pozdrawiam twoich znajomych. - mówię i znów zamykam oczy. - Jeśli jakichś masz. - dodaję.
- Przekażę im. - mówię. - Tak w ogóle czemu masz taki zły humor?
The dawn of a new day
- Mówiłeś, że nie bawisz się w psychologa. - jęczę.
- Tylko pytam. Nie każę ci odpowiadać.
The dawn of a new day
- Po prostu. - kłamię. - Zazwyczaj tak mam.
Choć ostatnio jestem po prostu załamana. Wszystko mi się wali.
- W sumie... skoro masz zły humor to może zrób coś co lubisz? Pobiegaj, pogadaj z kimś, albo spróbuj poprawić swoje samopoczucie. - mówię.
The dawn of a new day
- Próbuję właśnie. - burczę. - Ale coś... A raczej ktoś mi przeszkadza.
- W takim razie, może pójdę, a ty pójdziesz poprawić swoje samopoczucie? - pytam
The dawn of a new day
- Podoba mi się poje samopoczucie. - te słowa wywołują, że kącik moich ust delikatnie unosi się do góry.
Briss, zachowujesz się jak dziecko.
- Lubisz być w złym humorze? - pytam.
The dawn of a new day
- Do twarzy mi z nim.
- Ale ładniej z uśmiechem. - mówię.
The dawn of a new day
- Ja się nie uśmiecham.
Prawie nigdy się nie uśmiecham. Poprawiam się w myślach myśląc o chwilach spędzonych z Alainem. Ale zaraz je odpycha od siebie.
- Każdy człowiek, przynajmniej jeden raz w życiu się uśmiechnął. - mówię. - Czemu nie lubisz się uśmiechać?
The dawn of a new day
Wzruszam ramionami.
- Z uśmiechem czy bez... Nic to nie zmienia. I tak wpakujesz się w jakieś bagno.
- Ale zawsze jest jakieś wyjście z tego bagna. - mówię.
The dawn of a new day
- Nie zawsze. - zerkam na Lewisa. - Ale mi to nie przeszkadza. Wszystko i tak w końcu przeminie... - mówię wpatrując się w niebo.
- Zachowujesz się jakby ci na niczym nie zależało. - mówię. - Musi ci na czymś zależeć. W końcu na tym polega sens życia.
The dawn of a new day
- Zależy. - przez moją twarz przemyka cień uśmiechu. - Mam siostrę i cel. I tyle mi wystarczy. Żadnych osób trzecich czy zbędnych "marzeń".
- Zakładam, że musisz mieć dość głębokie relacje z siostrą skoro najbardziej na niej ci zależy. Ale to miłe. Rodzina na pierwszym miejscu. Też bym tak chciał.
The dawn of a new day
- Taa. - wzdycham. - Wiesz co? Idę... - zastanawiam się chwilę. - Gdzieś indziej. - przewracam oczami i wstaję. - Chcę się przejść.