Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Czy ona mówi o... Wybucham śmiechem. - No tak. On zdecydowanie nie ma o tym pojęcia.
I am a question to the world
Not an answer to the heard
Or a moment
That's held in your arms
- Co jest w tym takiego śmiesznego?- dziwię się.- Czyżbyś wiedział o kogo mi chodzi?
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
- Prawdopodobnie. Ale dobra. Powiedz mi, dlaczego akurat on?
Or a moment
That's held in your arms
- Sama nie wiem, dobrze mi sie z nim gada pomimo, że jest obojętny na wszystko i nie jest taką ciotą jak Lewis, ale znam go krótko wiec jeszcze nie mam bladego pojęcia czy coś poważnego do niego czuje oraz czy może nam sie udać
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
- Umm. - mrużę oczka - Musisz dać mu czas. Całą masę czasu.
Or a moment
That's held in your arms
- Prędzej nabawię sie pierwszych zmarszczek niż on mnie lub jakąkolwiek inną dziewczynę zauważy.-przewracam oczami.- Skoro jesteś swatką i terapeutą nie mógłbyś z nim pogadać?
- Akurat rozmowa ze mną nic nie wskóra. Umm. Ale fakt, musi z kimś pogadać.
Or a moment
That's held in your arms
-Tylko z kim?-zastanawiam sie.
- Coś wymyślę. A teraz, muszę znikać. - przeskoczyłem na kolejne drzewa.
Or a moment
That's held in your arms
-Do zobaczenia kiedyś tam.-wracam do czytania książki z myślą że to było conajmniej dziwne.
Idę wydeptaną ścieżką w stronę domu. Piosenka w MP3 zmienia się na MÅNS ZELMERLÖW - "Brother Oh Brother". Nie patrzę, gdzie idę bo znam drogę na pamięć, a tu nigdy nie ma zbyt wielu ludzi. Nagle wpadam na jakąś dziewczynę. Ściągam słuchawki.
- Przepraszam. - mówię i pomagam jej wstać.
It all starts with a dream
The dawn of a new day
Wzdycham kiedy już stoję na równych nogach.
- Mógł byś patrzeć gdzie leziesz? - pytam ironicznie otrzepując ubranie.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
- Zapatrzyłem się. Jeszcze raz przepraszam. - mówię i wyłączam MP3.
The dawn of a new day
Kręcę głową i zbywam go machnięciem ręki.
- Nieważne. - zbywam go machnięciem ręki. - A teraz pozwolisz, że pójdę sobie tam. - wskazuję ławkę która znajduje się zaledwie dwa kroki od nas. Chłopak patrzy na mnie pytająco. - Przesuń się bo chcę przejść. - mówię mniej delikatnie i przewracam oczami.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
- Jak sobie pani życzy. - uśmiecham się i schodzę z drogi. - Lewis.
The dawn of a new day
Siadam na ławce. Chłopak się przedstawia, a ja po raz już kolejny przewracam oczami.
- Briss. - rzucam. - Powiedz, że nie jesteś patologiem, który będzie się teraz bawił w psychologa? - mówię cicho, bardziej do siebie niż do niego.
- To nie leży w mojej naturze. - odpowiadam. - A co? - pytam nadal uśmiechając się.
The dawn of a new day
Opieram łokcie na kolanach, a brodę na dłoniach.
- Nic. - mówię krótko. Kątem oka widzę jak chłopak się szczerzy i mam ochotę przez to coś mu zrobić.
Zauważam, że dziewczyna nie ma dzisiaj dobrego humoru.
- Zawsze zastanawiało mnie, czemu ludzie jak mają zły humor to nie potrafią spokojnie powiedzieć tego co chcą tylko zazwyczaj krzyczą. Co o tym myślisz? - pytam.
The dawn of a new day
Uśmiecham się krzywo.
- Wiesz co..? - pytam głosem przepełnionym ironią. - Bo czasem jak tak nawrzeszczysz na kogoś to ci się lżej na sercu robi. - mówię bardzo spokojnym głosem. - A najlepiej to już komuś w łeb strzelić. - i nie mówię o tym w przenośni.
- W sumie myślę, że to nie najlepszy pomysł. No, bo pomyśl... Chciałabyś zabić niewinnego człowieka, a później wpakować się do pudła i mieć wyrzuty sumienia? To niezbyt dobry pomysł. - kręcę głową.
The dawn of a new day
- Taaa... - mruczę pod nosem. - Trzeba mieć plan. A nie być kretynem i dać się złapać. Bo tylko idioci tak robią. - mówię i prostuje się.
- Ale cwaniactwo nie zawsze popłaca. - dodaję.
The dawn of a new day
Moją odpowiedzią na to jest prychnięcie.
Biorę głęboki oddech.
Unoszę brodę go góry. Słońce przyjemnie ją ogrzewa.
- Zakładam, że nie lubisz zbytnio rozmawiać? - pytam.
The dawn of a new day