Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Jesteś idiotą. - stwierdzam po tym co usłyszałam. - Kupiłeś tabletki usypiające, bo ona kazała ci to zrobić?! - podnoszę głos.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
No wiem.
- Był warunek - wstałem z krzesła. - Wiesz dlaczego ci to powiedziałem?
Cool breeze on my face, it makes me stop and think -
The only brolly that's in sight, is the mini one that's in my drink.
- Oświeć mnie. - przewracam oczami.
Uśmiechnąłem się, gdy zobaczyłem znak rozpoznawczy Lisy.
- W sumie to nie wiem - powiedziałem całkiem poważnie. - Lindsay wyjeżdża do Irlandii. Jutro o dwunastej jest lot. Tam będzie Lewis.
- Skąd wiesz, że tam będzie? Czy to kolejna rzecz, której dowiedziałeś się od Lindsay czy chcesz mnie okłamać?
- To pierwsze - zaśmiałem się. - Chyba, że Lewis w końcu zmądrzeje i nie pójdzie. Ale radziłbym tam pójść. Możesz go całkowicie stracić. To wariatka.
- Wiem. Ale... o ile dobrze go znam... raczej nie pójdzie. Ale chcę jej coś pokazać. - uśmiecham się złośliwie. - Nie wiem czy będzie zadowolona. - mówię.
Żeby tylko to nie było tym, o czym myślę!
- Jasne - przewracam oczami naśladując Lisę. - Już pójdę. Do zobaczenia!
- Cześć. - rzucam i odbieram zamówioną kawę, a później płacę.
Zamawiam dużą mrożoną kawę i siadam przy ulubionym stoliku.
Rozglądam się po zatłoczonym pomieszczeniu. Dawno tu nie byłam.
Upijam łyk kawy i przymykam powieki.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
Wchodzę do kawiarni i zamawiam latte. Biorę kubek i rozglądam się za miejscem. Jest sporo ludzi. Nie widzę wolnego mie...
Zaraz. Kojarzę tę brunetkę. Briss Velles.
Podchodzę do jej stolika.
- Hej, Briss. Mogę usiąść? - Pytam.
Cool story bro, wanna hear mine?
Once upon a time I didn't give a fuck. The end.
- Mój spokój został właśnie przerwany. - mówię spokojnym głosem. - Ale jasne. Siadaj. - wzdycham i podnoszę kubek do góry. - Mała przerwa, a później znowu papiery... Boże. Mam tyle zaległości. - odstawiam kubek na stół i krzyżuję ramiona.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
Siadam na miejscu.
- Praca dla agencji? - Pytam i upijam łyka kawy. - Dlatego nie walczę po żadnej stronie.
Wzruszam ramionami.
- Samowolka jest czasem męcząca. - mruczę pod nosem. - Poza tym... Gdyby wszyscy myśleli jak ty na ulicach panował by kompletny chaos. - mówię i po chwili dodaję nieco ciszej. - W sumie i tak panuje bo Dobrzy nic nie ogarniają. - śmieje się zimno.
Unoszę kącik ust, choć jakoś nie chce mi się śmiać.
- Co nie zmienia faktu, że jakbym miała pracować dla mojego ojca, to szlag by mnie trafił.
Parskam.
- Jonathana by trafił szlak. - poprawiam ją. Upijam kolejny łyk kawy.
Strzelam palcami w jej stronę.
- Albo nas obu. Plus wszystkich dookoła, bo musieliby mnie znosić.
- A z tym się zgodzę. - przewracam oczami. - A tak w ogóle to co teraz robisz? - zmieniam temat. - Pracujesz gdzieś?
Wzruszam ramionami.
- Studiuję informatykę. Hakuję. Od czasu do czasu stwarzam deszczowe chmury nad głowami palantów.
Znów parskam.
- Nie mów, że pół miasta ma nad głowami deszczowe chmury? - pytam nieco rozbawiona.
Uśmiecham się lekko.
- Taką "stałą" chmurkę nad głową, ma jak narazie jedna osoba. Wcześniej nie wpadłam na to, żeby kogoś irytować w ten sposób. - Wzruszam ramionami. - Zasłużył.
- Po tym mieście chodzi cała banda kretynów, którzy zasługują na coś o wiele gorszego. - mówię niewzruszonym tonem.
Kiwam głową.
- Z tym się akurat zgodzę, ale ja się nie bawię w mojego ojca - mówię poważnie.
Zaczynam kiwać stopami na boki i upijam łyka kawy.
Wzruszam ramionami.
Zapada pomiędzy nami cisza. Wsłuchuję się w rozmowy innych klientów. Wszyscy gadają o jakiś błahostkach. Ich problemy nie równają się nawet w najmniejszym stopniu z moimi.
Wzdycham i biorę kilka dużych łyków z kubka, który jest już po połowy pusty.
- W sumie... - Przekrzywiam głowę. - Ostatnio dziwnie zachowujesz się przy moim ojcu. Coś się stało? - Marszczę brwi.