Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Przechylam głowę.
- Gówno cię to powinno obchodzić. - odpowiadam szorstko.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
Prycham.
- Urocza Briss. - Uśmiecham się złośliwie. - Faktycznie masz problem z ukrywaniem emocji.
Cool story bro, wanna hear mine?
Once upon a time I didn't give a fuck. The end.
Przewracam oczami.
- A ty powinnaś popracować nad subtelnością. - wytykam jej. - Wiesz co... Idź sprawdzić czy nie ma cię tam. - wskazuje kciukiem za siebie. - Jesteś upierdliwa jak pięciolatka.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
- Nigdy nie mówiłam, że jestem subtelna. - Unoszę brwi. - Temu światu brakuje niesubtelnych ludzi.
Upijam jeszcze parę łyków kawy.
- Poza tym, upierdliwy nie znaczy głupi, Briss Velles
- Nigdy nie mówiłam, że jesteś głupia. - przewracam oczami po czym kręcę głową. - Powtarzam na okrągło, że upierdliwa. Ale nie głupia. - wzdycham. - Dobra. Dosyć tej idiotycznej dyskusji.
- "Idź sprawdzić czy nie ma cię tam". Fakt. Wykazałaś bardzo wyraźną opinię na temat mojej inteligencji - burczę pod nosem.
Kąciki moich ust lekko drgają.
- Jak będę to powtarzać na okrągło to może za którymś razem się nabierzesz? - uśmiecham się złośliwie.
Może jak zaczniesz sobie powtarzać na okrągło, że nie lecisz na mojego ojca, to w końcu przestaniesz?
Ale nie mówię tego na głos.
- Jest wiele rzeczy, które mogłabym na to odpowiedzieć, ale tego nie zrobię. - Zaciskam zęby.
Macham ręką zbywając jej słowa.
- Wisi mi to. Na prawdę. - mówię obojętnym tonem.
- Oczywiście. Ty wszystko masz gdzieś. - A szczególnie mojego ojca, Alaina i Misty. - Ale to temat na inne spotkanie.
Podnoszę się z miejsca. Uśmiecham się sztucznie.
- Do następnego! - Macham jej i wychodzę.
Wzdycham.
- Taaak... Do zobaczenia. - mruczę pod nosem.
Dopijam swoją kawę do końca i powolnym krokiem wracam do siedziby.
Wchodzimy do kawiarni i stajemy w kolejce.
- Co chcesz? - Pytam jak gyby nigdy nic.
I'm only human after all
Don't put the blame on me
- Mrożoną kawę karmelową. - mówię bez zastanowienia. Zawsze ją zamawiam. W sumie to jeden z niewielu napoi na słodko, który lubię. Zazwyczaj preferuję czarną kawę bez cukru lub herbatę z cytryną.
- Czarną kawę bez cukru i mrożoną kawę karmelową - zamawiam i płacę.
Zajmujemy stolik.
- Cóż za zmiana, Briss. - Patrzy zaskoczona, a ja unoszę brew. - Myślałem, że mnie nie znosisz.
I'm only human after all
Wzruszam ramionami.
- Nie znoszę uczucia niepewności. A ciebie tylko trochę. - mruczę ujmując kubek w obie dłonie i upijając łyk.
Unoszę brew.
- Czujesz się przy mnie niepewnie?
I'm only human after all
Dopiero teraz uświadamiam sobie co powiedziałam i zalewa mnie fala gorąca.
Pochylam głowę ukrywając rumieńce.
- Mhm. - mruczę cicho zastawiając się co odpowiedzieć ale nie znajduję żadnych słów.
Nachylam się trochę nad kawą.
- Naprawdę? - Pytam, po czym się odsuwam. - To pewnie moja wina, przez nasze ostatnie pożegnanie.
I'm only human after all
Wzruszam lekko ramionami.
- Zastanawiałam się... Dlaczego to zrobiłeś? - zerkam na niego z ukosa. Nie lubię patrzeć mu prosto w oczy. - Bawi cię to?
Opieram się bardziej o krzesło.
- Skąd ta pewność, że mnie to bawi? - Unoszę brew i krzyżuję przed sobą ramiona.
I'm only human after all
- Nie mam pewności. - burczę pod nosem. - Po prostu się zastanawiam nad tym co ci to daje. - tłumaczę się.
Wzruszam ramionami.
- Musi mi to coś dawać? Za dużo główkujesz, Briss. Niektórych rzeczy nie robi się, bo ma się powód.
I'm only human after all
Odkładam kawę na stół i opieram na nim łokcie.
- Na pewno masz w tym jakiś interes. - zdobywam się na odwagę i patrzę na niego. - Jaki? - ponawiam pytanie.
Upijam łyka kawy.
- Briss, Briss, Briss. Wszędzie dopatrujesz się spisku. - Przewracam oczami. - Jaki według ciebie mógłbym mieć cel? Bo jakoś żaden nie przychodzi mi do głowy.
I'm only human after all
- Nie wiem jaki. - wzruszam ramionami. - A dziwisz się, że widzę wszędzie spisek? - pytam trochę oburzona.
Opieram ręce na kolanach i pstrykam kostkami palców.