Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Spróbuj sobie przypomnieć. - mówię spokojnie.
I am a question to the world
Not an answer to the heard
Or a moment
That's held in your arms
Dawno tego nie robiłem. Zawsze to od siebie odrzucałem. Skoro była bardzo nikła szansa na to, że i tak będę chodził...
Wzruszam ramionami.
- Mogę spróbować - stwierdzam.
Nie wiem, czy zamykanie oczu pomaga, ale Lils zawsze tak robiła, gdy sobie starała coś wyobrazić, więc robię to samo. W pierwszej chwili nic nie czuję, ale po jakimś czasie wizja, uczucie staje się wyraźniejsze. To aż boli.
- Chyba jestem gotowy - mówię jak najobojętniejszym głosem potrafię.
- Cudnie. - zacieram ręce. - Mike, twoja kolej. - mówię i spoglądam na Jeremiaha - A ty bardzo mocno skup się na uczuciu chodzenia.
Or a moment
That's held in your arms
- No dobrze. Musisz kazać mu wstać - tłumaczę sam przygotowując się na uzdrawianie.
"A Bóg odsłania przyszłość niesłychanie rzadko i tylko wtedy, gdy zapisana została po to, by odmienić jej bieg."
- Wstań. - mówię do Jeremiaha.
Or a moment
That's held in your arms
Och jasne. Mam wstać powoli, czy może zeskoczyć z wózka jak poparzony? Jakieś specjalne życzenia? Powiedzieć coś takiego, to jak oczekiwać od Cisco, że w końcu się zamknie.
Dobra. Wzdycham. Nie po to tutaj przyszedłem, żeby siedzieć.
Powoli, opierając się głównie na rękach, zaczynam się podnosić, aż w końcu opieram się na stopach i staję prosto.
Zaraz... Stoję?!
- O cholera - mówię i prawie się przewracam.
Zaczynam bić brawo. - Moje gratulacje. To teraz spróbuj się przejść. Tylko się nie wywal. - parskam śmiechem.
Or a moment
That's held in your arms
Przechodzę parę kroków, ale gdy się na chwilę odwracam, przewracam się na ziemię. Z moich ust wydostaje się niezła wiązanka, gdy się powoli podnoszę.
- Cholera. Chyba łatwiej było na wózku - mruczę.
Wybucham śmiechem. - Nikt nie mówił, że będzie łatwo. Poćwicz sobie. Ja mam czas. - mówię, ocierając łzę rozbawienia.
Or a moment
That's held in your arms
- Młody, ciesz się, że ledwo chodzę, bo nie ręczę za siebie. - Prycham, ale zaraz dodaję. - Dzięki. Mimo, że się nabijasz.
Wzruszam ramionami - Cała przyjemność po mojej stronie, Jeremiah.
Or a moment
That's held in your arms
Patrzę na moje nogi. Cholera. To aż dziwne uczucie. Przechodzę kilka razy, przewracam się kilka razy, ale za każdym razem idę coraz normalniej.
- Jesteś złotą rybką spełniającą życzenia, czy jak? - Śmieję się.
- Czarną Wiewiórką. - mówię, zmieniając się w puchate zwierzątko. - Jeszcze jakieś życzenia?
Or a moment
That's held in your arms
- To nie jest koncert życzeń. To podchodzi pod chciwość...
"A Bóg odsłania przyszłość niesłychanie rzadko i tylko wtedy, gdy zapisana została po to, by odmienić jej bieg."
Patrzę spod zmarszczonych brwi na wiewiórkę. Wybucham śmiechem. Ale mam idealny humor.
- To o tobie mówiła Calliope - orientuję się. - Ta mini gitarka na rzemyku to twoja?
- Moja. - zmieniam się w człowieka. - Wciąż ją ma?
Or a moment
That's held in your arms
Kiwam głową.
- Elijah trochę ją przerobił i zrobił z niej bransoletkę, bo kupił jej nowy naszyjnik. Ale Calliope ją nosi.
- Cudownie. Czyli posłuchał gróźb zabójczego futerkowca.
Or a moment
That's held in your arms
- Wbrew pozorom chyba nie jest idiotą. - Przechylam głowę. - Choć na takiego wygląda. - Śmieję się. - Jak już o idiotach mowa, to o co chodzi z tym "legendarnyn" Lewisem? Sporo na jego temat słyszałem.
- Przemilczę to. - wybucham śmiechem - Do najbardziej ogarniętych nie należy. W ogóle nie należy do ogarniętych.
Or a moment
That's held in your arms
- To już słyszałem. - Kręcę głową z uśmiechem. Patrzę na wózek. Trzeba coś z nim zrobić. - Dobra. Nie będę wam już chyba dłużej przeszkadzać.
- Na długo przyjechałeś? - zapytałem po chwili
Or a moment
That's held in your arms
Przechylam głowę.
- W sumie to... nie wiem. Zależy jak się sprawy ułożą. Muszę załatwić kilka spraw.
Na przykład postarać się, żeby Calliope nie umarła podczas walki z wariatkami.
Kiwam głową. - Zrób coś dla mnie.
Or a moment
That's held in your arms
Marszczę brwi.
- Co?