Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Każdy kto cię zna. - poruszam brwiami.
You know the world can see us
In a way that's different than who we are
- Daj mi spokój. Nie uważasz, że to za wcześnie? - kręcę głową.
It all starts with a dream
The dawn of a new day
- Biorąc pod uwagę fakt, że w każdej chwili możesz zginąć? - Nie. - uśmiecham się wrednie.
- Świetnie malolacie. A teraz pędź do Corrin. - uśmiecham się.
The dawn of a new day
- To był cios poniżej pasa. - prycham.
- Nie wiedziałem. - mówię z ironią.
The dawn of a new day
- Zdziwiłoby mnie, gdybyś wiedział. - mówię sarkastycznie.
Zaraz po spotkaniu z ojcem idę do baru na plaży.
- Cześć, Paul. - Uśmiecham się słodko do barmana. - Świetnie dziś wyglądasz. - Nie powiedziałabym. - To co zwykle, dobrze?
Paul patrzy na mnie z rozdziawionymi ustami i jak zwykle nie wie co powiedzieć, więc odchodzi bez słowa, żeby zrobić mi drinka.
Cool story bro, wanna hear mine?
Once upon a time I didn't give a fuck. The end.
Wchodzę do baru i podchodzę do lady. - Cześć, Paul. - uśmiecham się - Tylko wodę, jak zwykle.
Unoszę brew.
- Po co chodzisz do baru, skoro pijesz tylko wodę? Masz na tyle kasy, by kupować drogą wodę z baru, zamiast iść do sklepu? - Pytam blondyna, który właśnie podszedł.
Wzruszam ramionami - Milsze towarzystwo. Chociaż nie. Po prostu tu jest więcej ludzi.
Śmieję się i upijam trochę drinka.
- Próbujesz się przed kimś ukryć, że wtapiasz się w tłum? Bo na duszę towarzystwa mi nie wyglądasz. - Przyglądam mu się, a szczególnie minie, którą teraz ma.
Marszczę nos. - Nie. Po prostu lubię takie miejsca. Można się ciekawych rzeczy dowiedzieć o ludziach.
- Uuu. - Kiwam lekko stopami w powietrzu. - Czyli obserwator. - Śmieję się nieco ironicznie. - To czego się dowiedziałeś o mnie, na pierwszy rzut oka?
Przyglądam jej się przez chwilę. - Twój ojciec jest właścicielem firmy. Ale rzadko go widujesz. Za to masz kochającą matkę. I... stawiam, że masz rodzeństwo. - biorę łyka wody - I podkochujesz się w pracowniku ojca.
Unoszę brew.
- A wnioskujesz to po tym, że...? - Dopytuję rozbawiona.
- Buty. Drogie buty. I rumieniec, który wpłynął na twoją twarz, kiedy wspomniałem o firmie.
Strzelam palcami w jego stronę.
- Punkt dla ciebie! Choć nie do końca. - Śmieję się. Mam genialny humor. - Nie nazwałabym tego "podkochiwaniem" i nie mam rodzeństwa.
- Pusty strzał. Zdarza się. - dopijam wodę.
Zastanawiam się przez chwilę.
- Dobra, korsarzu. Wybaczę ci. Na lądzie twoje moce muszą trochę gorzej działać, wśród tylu... szczurów lądowych. - Macham ręką i zamawiam drugiego drinka.
Unoszę brwi. - Skąd pomysł, że jestem korsarzem?
Paul przynosi mi drinka, a ja uśmiecham się do niego uroczo w podziękowaniu. Ble. Chyba się porzygam. Tęczą.
- Mój ojciec był na balu na twoim statku. - Wzruszam ramionami. - A z tym korsarzem strzelałam. Mam wrażenie, że dla kogoś działasz, ot co.
Przekrzywiam głowę. - Ciekawe wnioski, nie powiem.
- Nie zaprzeczasz, nie potwierdzasz. Więc możliwe, że prawdziwe. - Szczerzę się. - Szkoda, że nie byłam na balu. Słyszałam, że to była impreza roku.
Przewracam oczami. Jonathan zabronił mi iść. Nie ma tego złego, przynajmniej pilnował mnie Wesley.
- Możliwe. - odpowiadam wymijająco.