Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Yhym. - przytakuję i zakładam plecak na jedno ramie. - Dobranoc, wujku. - uśmiecham się szeroko po czym kieruje do mojego pokoju.
- Dobranoc, Corrin - mówię.
Podnoszę się z kanapy. Cholera, to był ciężki dzień.
Zabieram koc i idę do swojego pokoju. W końcu się wyśpię.
In the night I hear them talk the coldest story ever told
Somewhere far along this road he lost his soul to a woman so heartless
Wieczorem siedzę przed telewizorem i oglądam film. Corrin poszła spotkać się Rickiem, więc przez chwilę mogę posiedzieć sam. A podobno Corrin tak go nie lubi...
Znowu jako wiewiór wchodzę do domu pod adresem podanym mi przez Corrin. Elijah? Tak, chyba tak. Siedzi na kanapie i coś ogląda. Postanawiam się trochę zabawić. - Co oglądasz? - pytam piskliwie, siadając na oparciu kanapy.
I am a question to the world
Not an answer to the heard
Or a moment
That's held in your arms
Nie odwracając wzroku od telewizora odpowiadam:
-Interstellar, a... - Marszczę brwi. - ...co?
Odwracam się w stronę, z której dochodzi głos, ale nic nie widzę. Przyglądam się uważniej i odskakuję.
- Co jest do cholery?!
Wiewiórka?! Wiewiórka to w sumie może tu sobie siedzieć, ale gadająca?!
Nic nie robiąc sobie z faktu, że on jest przerażony, wskakuje mu na ramię i wspinam się na głowę. - O, teraz widzę znacznie lepiej. Masz popcorn?
Or a moment
That's held in your arms
Przerażenie mi przechodzi i patrzę zszokowany na wiewiórkę na moim ramieniu. Ma śmieszne oczy: jedno czerwone, drugie niebieskie.
- Ktoś dokonuje na mnie incepcji, czy jak? - Mruczę pod nosem. - Skoro już gadasz, to powiedz chociaż, co tu się do cholery dzieje.
- Umm. Nudziłem się. I jestem głodny. To też pytam. Masz popcorn? - mam ochotę wybuchnąć śmiechem.
Or a moment
That's held in your arms
- Nudziłeś się? A to, że jesteś gadającą wiewiórką jest normalne? - Przewracam oczami. Na pewno śnię. - I o ile wiem, jedzenie trzyma się z dala od gryzoni.
- Nie mów mi, że nigdy nie widziałeś gadającej wiewiórki. To chyba normalne. A poza tym. JEEEŚĆ. Cokolwiek. Masz jakieś orzeszki? Albo żołędzie?
Or a moment
That's held in your arms
- Zachowujesz się jak Corrin. - Przewracam oczami. Może nie śpię? W sumie to jest Insolitam. Nie powinno mnie nic dziwić.
Daję za wygraną i wychodzę do kuchni, po czym wracam z pudełeczkiem orzeszków ziemnych. Podaję je dziwacznej wiewiórce, starając się ignorować fakt, że to wszystko jest nienormalne.
Wyjmuję orzeszka i zaczynam chrupać. - Umm. Corrin to twoja siostrzenica? - biorę dwa kolejne orzeszki i wpycham do pyszczka.
Or a moment
That's held in your arms
- Córka mojego przyjaciela - odpowiadam.
Jak ta wiewiórka będzie tak gadać, to kompletnie się nie skupię na filmie.
- A opiekujesz się nią, bo...? - przejeżdżam łapkami po pyszczku i biorę kolejnego orzeszka.
Or a moment
That's held in your arms
- Bo jakieś wariatki od Złych zmiażdżyły jego ciało słupem. - Krzywię się. Dobrze, że nie ma tutaj Corrin.
Zabieram wiewiórce parę orzeszków i wpycham je do ust.
- Auć. - przecieram kark. - I chcesz dla niej jak najlepiej? - wsuwam trzy kolejne orzeszki.
Or a moment
That's held in your arms
- Jestem mu to winien. Poza tym, jest dla mnie praktycznie jak bratanica. - Nie patrzę na wiewiórkę, bo nie chcę czuć się jak chory psychicznie. - Więc tak, chcę dla niej jak najlepiej.
To musi być sen. Nie ma bata.
- W takim razie mam dla ciebie propozycje nie do odrzucenia. - zacieram łapki. - Zabiorę Corrin na tydzień do szkoły z internatem można powiedzieć. A ty w tym czasie będziesz miał czas, żeby migdalić się ze swoją dziewczyną. Zaraz, jak jej było? Callipso...? - "Calliope", podpowiada mi Mike - Calliope.
Or a moment
That's held in your arms
Marszczę brwi.
- Migdalić z moją... - Patrzę w końcu na wiewiórkę zirytowany. - Dobra. A teraz powiedz mi, skąd ty to wszystko wiesz. I kim tak naprawdę jesteś, bo na pewno nie zwyczajną wiewiórką.
Ręce zaczynają mnie mrowić. Spoglądam na nie. Cholera. Zaczynają pokrywać się szronem. Nawet nie mam przy sobie rękawiczek. Pocieram dłonie o siebie. Idealnie. Jeszcze ktoś zmieniony w wiewiórkę się dowie o mojej mocy.
- Ja? - wskoczyłem na stolik - Jestem Stepującym Wiewiórrm. Mam swoich informatorów. Ale mów mi James. - zacząłem stepować.
Or a moment
That's held in your arms
Przewracam oczami.
- Powiedz jeszcze, że Bond - mruczę pod nosem.
Patrzę przez chwilę na film. Imię "James" z kimś mi się kojarzy, ale nie mogę sobie przypomnieć, z kim.
- Niee. Teoretycznie nie mam nazwiska. - wzruszam ramionami i wpycham orzeszki do buzi.
Or a moment
That's held in your arms
- Dobra, Bond. Czego ty ode mnie chcesz właściwie? - Pytam.
- Już powiedziałem. Twoja podopieczna nudzi się w szkole. A ja nie lubię kiedy ludzie się nudzą. Więc... oto moja oferta.
Or a moment
That's held in your arms
- I sądzisz, że pozwolę szalonej, gadającej wiewiórce zabrać adoptowane przeze mnie dziecko do jakiejś nieznanej mi szkoły prywatnej? - Unoszę jedną brew.